Nejde zobrazit skryté soubory ve winXP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejde zobrazit skryté soubory ve winXP

Příspěvek od indigo »

Ve winXP mi nejde zobrazit skryté soubory, prostě zakliknu zobrazit skryté soubory, potvrdim OK, okno problikne a po znovunajetí možností složky tam to zakliknutí není . Mám podezření na nějaký vir, ale nikde jsem o tomto problému nic nenašel ... :?:
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nejde zobrazit skryté soubory ve winXP

Příspěvek od shadow »

řešení bych hledal v registru:

spusť "regedit"
a najdi klíč: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

A tam jsou dvě hodnoty "Hidden" a "SuperHidden" . Hidden bude pro asi (a teď si nejsem 100 % jistý) userem nastavené skryté soubory a složky a "SuperHidden" pro skryté systémové soubory. imho pro zobrazení "hidden" a "superhidden" souborů je nutno nastavit obě hodnoty na "1" . Pro jejich skrytí u "hidden" na "2" a u "superhidden" na "0" (tedy aspoň podle toho, jak to mám já teďka nastaveno, když mám soubory skryté, tj. třeba prostřednictvím průzkumníku je nevidím - ačkoliv je vidím přes Total Commander..).

Viz i tento skript:

http://www.edbott.com/weblog/?p=692

(který navíc ještě zobrazuje přípony souborů... ).

Před případným zásahem do registru bych si možná udělal pro jistotu export registru... nebo přímo bod obnovení.

možná bude potřeba následně restart pro promítnutí změn...

možný vir nejde vyloučit a proto bych si možná projel i hijackthis...

edit: to, jak to popisuješ, tak to vypadá tak, že tam máš skutečně nějaký vir, který asi vždy přepíše výše uvedené hodnoty v registru, protože výše uvedené hodnoty v registru vlastně jsou to, co by jsi měl nastavovat v možnostech složky pomocí grafického rozhraní windows.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“