Dobrý den,
mám problém s nastavením monitoru. Jedná se o širokouhlé LCD "Acer AL1916W AS" PN: ET1916P 500
Problém spočíva v tom, že na monitoru nelze po výměně desky a grafiky za novou nastavit správný poměr rozlišení. Respektive jde nastavit 800x600, 1024x768,...ale pokud chci nastavit vyšší rozlišení (na ktere jsem byl předtím zvyklý) tak to už nejde. V "posuvníku" rozlišení mám na výběr pouze 1440 x 2180...což mi připadá divné.
Zkoušel jsem to přes google, našel jsem nějaké drivery, ale nepomohlo mi to. Neumím dobře anglicky, tak Vás prosím o radu. Popř. jestli někdo nemáte zkušenost
Posilám ještě parametry ostatního hardware:
cpu: AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
deska: Gigabyte AM2 s nForce chipsetem
grafika: Asus NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)
Děkuji M@RO
P.S. obrázek v příloze
Problém s nastavením rozišení monitoru Acer AL1916W AS
Moderátor: maXXmilian
- M@RO
- Nováček

-
Problém s nastavením rozišení monitoru Acer AL1916W AS
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- maXXmilian
- Moderátor

Re: Problém s nastavením rozišení monitoru Acer AL1916W AS
Tvuj prispevek neposkytuje moc informaci, ale myslim si ze tady bude na 90% na vine grafika. Tak tedy.... po vymene desky a grafiky si peclive odinstaloval a pote nainstaloval nove ovladace pro grafickou kartu (v tom to bude takrka urcite).
2 - zkousel jsi pripojit monitor pres DVI i D-sub konektor... je to stale to same?
2 - zkousel jsi pripojit monitor pres DVI i D-sub konektor... je to stale to same?
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- M@RO
- Nováček

-
Re: Problém s nastavením rozišení monitoru Acer AL1916W AS
maXXmilian píše:Tvuj prispevek neposkytuje moc informaci, ale myslim si ze tady bude na 90% na vine grafika. Tak tedy.... po vymene desky a grafiky si peclive odinstaloval a pote nainstaloval nove ovladace pro grafickou kartu (v tom to bude takrka urcite).
Ano vyzkoušel jsem různé druhy ovladačů... Monitor jsme připojoval i přes DVI, ale je to stále to samé.