Neprobouzí se z režimu spánku (HP Pavilion)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Neprobouzí se z režimu spánku (HP Pavilion)

Příspěvek od Wors »

Zdravím,
mám menší problém. Ke konci července jsem si koupil přes HP market notebook HP6805, AMD Turion 64 X2 (TL-60), 2.00 GHz
RAM 2 GB
K němu jsem na oddílu HP Recovery dostal Win Vista Home Premium.

Problém je ten, že když počítač jde do režimu spánku(dálkovým ovladačem nebo normálně z win), tak usne, bliká dioda napájení, ale počítač nereaguje na nic včetně tlačítka napájení. Takže jediný způsob jak ho probudit je vytáhnout baterku a zapnout. Pak už reaguje. Hibernace přitom funguje správně.
Volal jsem do servisu HP kde mi řekli, že mám zkusit nahodit čistou instalaci Windows a tak jsem taky udělal, ale nepomohlo to. Na stránkách HP jsem si podle modelu PC našel HW ovladače a stáhnul jsem pro jisou nový BIOS. To ale taky nepomohlo a spánek pořád nefunguje. Už nevím co dělat a nakonec jsem se dostal k Prohlížeči událostí. V něm jsem našely chyby typu ACPI:

Kód: Vybrat vše

IRQARB: Systém ACPI BIOS neobsahuje přerušení IRQ pro zařízení v patici PCI 13 s funkcí 0.  Obraťte se na prodejce systému s žádostí o odbornou pomoc.
Jediné co jsem udělal když mi PC přišel bylo dokončení instalace Win, stáhnutí aktualizací a pak instalace Ubuntu. Před tou jsem pomocí live CD a aplikace gparted rozdělil disk, Zmenšil Vistu a udělal oddíl pro linux. Při náběhu pak Vista remcala o chybách, opravila se a byla v klidu. Pozdější čistou instalaci jsem dělal už s rozdělenými disky.

Pls poraďte, jestli víte jak na to. Chtěl jsem se mrknout i do BIOSu, ale ten se pouští jen v User modu a nejde tam nic změnit. Slyšel jsem něco o S1 a S3 ale k tomu se nikde nedostanu...
To se vám to pracuje, když na vás studujeme!

Neumím nic, ale snažím se to skrývat...

Wors, http://wors.ic.cz
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Neprobouzí se z režimu spánku (HP Pavilion)

Příspěvek od spajdr »

Nejspíš nemáš volné IRQ pro ACPI, na to moc rad není, snad jedině vypnout přebytečné věci v biosu, např. COM porty, ser. port, Firewire, Bluetooth atd.
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wors »

Nejspíš nemáš volné IRQ pro ACPI, na to moc rad není, snad jedině vypnout přebytečné věci v biosu, např. COM porty, ser. port, Firewire, Bluetooth atd.
Mno ale ja se do admin BIOSu neumím dostat :-(
Jediné co můžu měnit je tak pořadí bootování...

Jestli jsem si koupil notebook a tohleto nefunguje, je to na reklamaci?
Nejde jen něco donastavit?

JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No do BIOSu se dostaneš klasicky F2. Zkus vypnout ty zbytečné porty a když to nepomůže, tak je to zralé na reklamaci
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wors »

Tak to napíšu znovu :-D

Vím jak se dostat do BIOSu, ale ten funguje jen v nějakém user modu, který mi nepovolí nic změnit, kromě pořadí bootování... Takže ne jak na desktopu Power Management ci sprava IDE rozhrani...
Proto nemam kde sahat na IRQ :-(

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Pokud to nejde v BIOSU, tak to můžeš zakázat zkusit přes správce zařízení, ale nezaručuju že to pomůže :)
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Já bych to viděl na reklamaci. A že by bylo málo IRQ, se mi taky nezdá. Dnešní NB (99%) nemají COM ani LPT a v BIOSu (taktéž v 99% případů) se nedá nic nastavit!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“