Připojení více PC k providerovi povolujícímu pouze 1PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Připojení více PC k providerovi povolujícímu pouze 1PC

Příspěvek od Hostmir »

Zdravím..
Můj provider mi umoznuje pripojit pouze jedno PC. Kazdy den, pri prvnim pripojeni k internetu, se nejprve musim prihlasit. Poridil jsem si wifi AP Airlive WL-5460AP a myslel jsem, ze nebude problem pripojit doma vice PC..jenze pri pokusu o pripojeni se mi v prohlizeci nacte prihlasovaci stranka a pote hlaska, ze nemuzu byt vickrat pripojen jako..... Nekde jsem nasel, ze by mohlo pomoct klonovani MAC, jenze problem stale stejny.. Pak jsem nasel, ze by melo pomoct NAT, jenze tohle AP ho pravdepodobne nepodporuje..
Nekde jsem splasil jeste router LINKSYS BEFSR41 (v.2), ktery by podle dokumentace mel NAT podporovat, jenze jsem tam nikde zadnou takovou polozku nenasel :-D ...
Opravdu nemam vubec tuseni, jak mam AP a nebo router nastavit abych se navenek tvaril jen jako jedno PC a mohl bych pripojit k internetu vice PC...
Dekuju za kazdou radu..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení více PC k providerovi povolujícímu pouze 1PC

Příspěvek od LiveBomb »

NAT je zakladni podstatou routeru.
Na router nastavis adresu od privdera a na jednotliva PC nechas pridelit od routeru (nebo rucne nastavis) adresu ze skipuny adres urcene pro loklani site.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hostmir »

A trochu konkrétněji by mi to někdo vysvětlit nemohl??? Co a jak mám nastavit v routeru Linksys BEFSR41??
Kdyz jsem se snažil tento router zapojit, tak jsem zjistil, že když zapojím kabel od internetu do WAN a kabel od PC do jednoho z těch dalších čtyř, tak mi internet vůbec nejede. PC vidí pouze router, ale dál už nic....
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No jeste musis ten router nastavit :-)
Bude tam mit konfiguraci WAN, LAN a mozna WLAN. Do WAN das adresy od providera, v LAN si das co chces a stejnou skupinu adres a masku pouzijes na PC s tim, ze vychozi brana a DNS bude na kazdym PC adresa routeru.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

asi musiš mít nastavenou na routery na wan portu mec adresu kterou ma provajdr ! pak by nemněl byt problem

myšleno tak že pokud při instalaci sitě bylo AP5460 a pak PC sitovka , tak na wan rotru , musiš nastavit mec adresu sitove karty
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hostmir »

IP adresu mam pridelovanou automaticky.... A MAC adresu take pevnou nemam-muzu pripojit jakekoliv PC a nemusim nic konfigurovat.....ale at delam co delam, tak ten router proste rozjet nedokazu.. Potreboval bych nekoho, kdo tenhle router ma a byl by schopnej mi presne rict, co a jak mam nastavit..
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Hostmir píše:Zdravím..
...Kazdy den, pri prvnim pripojeni k internetu, se nejprve musim prihlasit. ..
Muzes mi to osvetlit?
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Vypada to na tabulku s prihlasenim tusim pro proxy, myslim ze to funguje takhle pouze v IE. Videl jsem to na par firmach, nevim, jak presne to funguje
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A nebo to ma pres VPNku :-)
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hostmir »

Geeker píše:
Muzes mi to osvetlit?
No nedavno zavedli tohle jejich "zabezpeceni"...Predtim normalne fungovalo, ze jsem se doma mohl pripojit z vice PC...Po tom, co tohle zavedli, uz to nejde. opravdu nevim jak to funguje, ale je to tak, ze kdyz zapnu prohlizec a zadam adresu, tak me to presmeruje na stranku s prihlasovanim, kde zadam sve uz.jmeno a heslo a prihlasim se, pak me to presmeruje na pozadovanou stranku..Pokud zapnu jine PC a chci na internet, tak se zase nacte prihlasovaci stranka, ale po prihlaseni se objevi hlaska ze nemuzu byt prihlasenej vicekrat...ale pokud vypnu puvodne prihlaseny pocitac, tak na druhem se zase normalne prihlasim. Tohle prihlasovani to po me vetsinou chce tak jednou denne, pokud teda brouzdam z jenoho PC.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Pokud to neni resene pres nejake cookies bo tak neco. Je to divny... Podle me by mel stacit router, na jednom pc se prihlasis, ISP by si mel zapsat, ze IP na tvem routeru se prihlasila a pak by te to melo nechat. Jake mas pridelene IP od routeru na vych PC?

Musis nejprve rozchodit ten router.

Zapoj kabel od ISP do WAN, pc do nejakeho LAN. Najdi si adresu Routeru (nejspis 192.168.1.1 - vychozi brana pridelena pres DHCP) a tam zkus nastavit WAN port. Je potreba tam nastavit prideleni pres DHCP, pokud to nezvlada, tak opsat z nejakeho jineho pc (kdyz je pripojene primo k ISP). Teoretiky kdyz bude pripojeny jeden pc k routeru, tak by to melo opet chtit prihlaseni. Ale potom uz mozna zustane prihlaseny naporad
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hostmir »

parada..tak se mi to podarilo konecne rozchodit....sice ISP mel pridelovat adresu sam..ale s routerem se nedomluvil..tak jsem to udelal jak radil IkE Blaster...ze jsem pripojil ISP primo k PC a nastavil router podle toho....zkousel jsem to uz driv ale nefungovalo mi to..asi jsem to delal blbe...no a ted uz se to konecne podarilo a muzu se pripojit z kolika PC chci..moc vsem dekuju, moc jste mi pomohli :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“