NVIDIA News

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Re: nVidia news

Příspěvek od Herkis »

DEVastor píše:vice informaci o vadnych cipech nVidia tady: viewtopic.php?f=10&t=127617

a tady: http://www.ddworld.cz/graficke-karty-gp ... sof-2.html
Spolehlivější zdroje než Ch.D. (Inq) a J.S. (DDblábol) - oba nenávidící (nechápu) Nvidii - by tu nebyl?

Krom toho, "volný" (rozuměj - mizerný) překlad na DDblábolu obsahuje faktické chyby, ty odkazy myslíš opravdu vážně?
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

nerikam ze DD ma bezchybne clanky, uz nekolikrat jsem ho upozornoval na zakladni neznalosti, jestli vsak uznavas PCT jako dobry zdroj, tak jejich zpravu uz jsem tu zasilal: http://i35.tinypic.com/2j4u5o5.png
Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

DEVastor píše:nerikam ze DD ma bezchybne clanky, uz nekolikrat jsem ho upozornoval na zakladni neznalosti, jestli vsak uznavas PCT jako dobry zdroj, tak jejich zpravu uz jsem tu zasilal: http://i35.tinypic.com/2j4u5o5.png
Nj - ale zdroj je stále stejný => Inq + někdo, kdo to z něj převzal.
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

kdo vi kde vsude to take museli cenzurovat...
Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

DEVastor píše:kdo vi kde vsude to take museli cenzurovat...
Pokud někdo má důkaz, tak ať ho předloží, ale ať nepoužívá systém "jedna paní povídala" jako fakt. Ovšem pokud ten důkaz není, tak se jedná o pomluvu a to je "žádost" o soudní spor. Myslím si, že to asi nebude s tou cenzurou tak "žhavý"...

P.S.: Je to analogická situace, jako kdyby sem někdo postnul link na "rADo-vi" stránky s jeho názory. Rozdíl je v tom, že "rADo" sice nenávidí AMD/ATi, ale píše to jako svůj blog a svůj názor na věc, kdežto JS o sobě tvrdí, že je "nezávislý objektivní amatérský redaktor" a to samé platí o netové "drbně @ Inq". ;-)
Kde je tedy ten zdroj s věrohodnými důkazy?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jen-Hsun Huang (CEO NVIDIA): ''Podcenili jsme RV770''
TechPowerUp píše:NVIDIA suffered its first red-quarter in five years. There are several contributors to this, namely an up to US $200M write-off to cover expenses in recalling and restoring faulty mobile graphics processors.

Another factor has been a replenished product lineup from competitor AMD/ATI that is taking on NVIDIA products at mid thru high and enthusiast segments of the market, in essence ATI now has products to counter NVIDIA at every possible segment, with more dressing up to go to office.

Seeking Alpha spoke with CEO Jen-Hsun Huang, he was quoted saying:
Jen-Hsun Huang píše:We underestimated the price performance of our competitor’s most recent GPU, which led us to mis-position our fall lineup. The first step of our response was to reset our price to reflect competitive realities. Our action put us again in a strong competitive position but we took hard hits with respect to our overall GPU ASPs and ultimately to our gross margins. The price action was particularly difficult since we are just ramping 55-nanometer and the weak market resulted in taking longer than expected to work through our 65-nanometer inventory.
Huang says that with their transit to the 55nm silicon fabrication process, they hope to do better.
Zdroj: TechPowerUp / SeekingAlpha
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Shit píše:Pokud někdo má důkaz, tak ať ho předloží, ale ať nepoužívá systém "jedna paní povídala" jako fakt. Ovšem pokud ten důkaz není, tak se jedná o pomluvu a to je "žádost" o soudní spor. Myslím si, že to asi nebude s tou cenzurou tak "žhavý"...

P.S.: Je to analogická situace, jako kdyby sem někdo postnul link na "rADo-vi" stránky s jeho názory. Rozdíl je v tom, že "rADo" sice nenávidí AMD/ATi, ale píše to jako svůj blog a svůj názor na věc, kdežto JS o sobě tvrdí, že je "nezávislý objektivní amatérský redaktor" a to samé platí o netové "drbně @ Inq". ;-)
Kde je tedy ten zdroj s věrohodnými důkazy?
DEVastor píše:kdo vi kde vsude to take museli cenzurovat...
Docela zajímavé je to, že Svět Hardware tuto novinku také zveřejnil a očividně si nedělali starosti se zdrojem informací. The Inq. není zase takový bulvár jak si myslíte. SH je podle mě asi nejvěrohodnější IT web na českém netu.

Svět Hardware - NVIDIA by mohla mít problémy i s dalšími jádry, vydán GeForce Power Pack
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Krteq píše:Docela zajímavé je to, že Svět Hardware tuto novinku také zveřejnil a očividně si nedělali starosti se zdrojem informací. The Inq. není zase takový bulvár jak si myslíte. SH je podle mě asi nejvěrohodnější IT web na českém netu.
Ohledně těch linků na zdroje u SHW: 3x Inquirer, na Fudzille se 2x hovoří o PhysX a u "vrzounů" to už není. Pokud se dobře pamatuji, tak tato informace: "NVIDIA nyní měla změnit materiál používaný v jádrech G84 a G86 a to z Namics 8439-1 na Hitachi 3730, což by mohlo znamenat, že postižena je řada jader s tímto materiálem. Rozhodně ne všechny, jak tvrdí některé spekulace, ale minimálně celá či větší část várky jader s tímto materiálem" pochází právě od "vrzounů".
=>
Jde říci, že jediný zdroj na "vše vadné u nV" je asi Inquirer a jak má Inquirer rád nV asi nemusím ani uvádět. ;-)
Proto bych rád viděl skutečné důkazy, které to potvrdí nebo vyvrátí. The Inquirer neberu jako spolehlivý zdroj, ale jako "netovou drbnu". The Inquirer může mít z části pravdu, ale z jak velké části? 1%? 3%? 10%? 50%? 90%? 100%?

V každém případě by se ale měl ke zmizelé newsce vyjádřit někdo z redakce PCT. :!:

Co mně ale překvapilo:
SHW píše:NVIDIA prý navíc pracuje na vlastním DX 10.1
:?:
Spirit_Crusader
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spirit_Crusader »

Shit píše:u "vrzounů" to už není.
V každém případě by se ale měl ke zmizelé newsce vyjádřit někdo z redakce PCT. :!:
A propo v google archiv zachranuje :)
Obrázek
Nebylo by spatne kdyby se k tomu nekdo vyjadril...
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

Už by to chtělo nějaké informace, možná něco vypustí na Nvision. Takhle to vypadý, že nic nemají ...a řekl bych, že jim v dnešní době tohle dementní informační embargo silně škodí ...spusta lidí už totiž přestává doufat a koupí něco od Ati. Doufám, že 55 nm verze budou opravdu stát zato a budou tady ještě před vydáním Crysis Warhead.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

doktor1 píše:Už by to chtělo nějaké informace, možná něco vypustí na Nvision. Takhle to vypadý, že nic nemají ...a řekl bych, že jim v dnešní době tohle dementní informační embargo silně škodí ...spusta lidí už totiž přestává doufat a koupí něco od Ati. Doufám, že 55 nm verze budou opravdu stát zato a budou tady ještě před vydáním Crysis Warhead.
O tom pochybuju, spíše až v listopadu. Navíc já to vyřešil , koupil jsem GTX 260 nataktoval nad /na úroven GTX 280. Uvidím jak moc budou nový gamesky stát za to a taky jak budou náročný, pokud to bude 260ka stíhat upgradovat nebudu. Pokud ne, prodám ji a koupím něco od NV.
ATI neřeším, špatnou zkušenost s jejich kartama mám , ale ted mají jasně líp našlápnuto než NV.
Navíc to embargo je mi sypmatické. Poučili se a to je dobře. Velkohubé prohlášení už nejsou na místě. Pokud vždy něco provázelo HYPE od Nvidie stálo to za hovno.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

NVIDIA o přínosu PhysX pro hráče @ TG.cz
TG.cz píše:Igor Staněk, produktový PR manažer společnosti NVIDIA pro Evropu, poskytl TISCALI Games exkluzivní rozhovor o jejich rostoucím angažování se na poli herní fyziky a jak se díky PhysX v budoucnu změní hry ...
Článok
.
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

V tom rozhovoru zmiňuje o náročnosti Crysis a že ji hodně ovlivňuje to, že má fyzikální akceleraci přes procesor - mohl by to někdo testnou s nastavením fyziky úplně na minimu? Hodtě pls ještě vaši sestavu (Já v současnosti nemůžu)
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

asi na tom něco bude, na 8800 GTX mi Crysis nyní jede v pohodě v rozlišení 1920x1200 a vše mám na high ale fyziku a postprocessing jsem stáhnul na medium. Nějaký další výkonnostní vylepšení ale je také v ovladačích 177....
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

barco píše:NVIDIA o přínosu PhysX pro hráče @ TG.cz
TG.cz píše:Igor Staněk, produktový PR manažer společnosti NVIDIA pro Evropu, poskytl TISCALI Games exkluzivní rozhovor o jejich rostoucím angažování se na poli herní fyziky a jak se díky PhysX v budoucnu změní hry ...
Článok
Ten rozhovor jsem si četl a je to moc zajímavé a už se těším na druhou část rozhovoru, ta by se měla točit kolem nových GK a reakce na HD4870X2. Skoro si myslím, že dneska ještě tu druhou část rozhovoru uveřejnit nesmějí ... mělo by to logiku ..25.08.2008 začíná Nvision a čekám, že tam uvedou nové 55 nm produkty (zatím myslím paper launch). To je myslím ten pravý důvod proč druhou část nepustí už nyní..
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

doktor1 píše:asi na tom něco bude, na 8800 GTX mi Crysis nyní jede v pohodě v rozlišení 1920x1200 a vše mám na high ale fyziku a postprocessing jsem stáhnul na medium. Nějaký další výkonnostní vylepšení ale je také v ovladačích 177....
A nějaké výsledky z frapsu by nešly? (fyziku úplně low nebo vypnuto pls)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Expreview píše:...The graphic card battle is getting more fierce right now. Our source just inform us that NVIDIA will upgrade GTX 260 in mid September, offering one more TPC inside the G200 GPU.

The original GTX 260 have 8 TPCs (Texture Processing Cluster) totally, but the new GTX 260 have 9 TPCs. That means the numbers of shader processor have been increased from 192 to 216. In G200 chip, one TPC contains 24 shader processors.

Other than the TPC upgrade, the other specs are keeps the same. That means the card still runs at 576/1242/999Mhz (core/shader/memory), Memory interface keeps 448bit, and memory size is 896MB.

We guess that this upgrade will help the card to suppress HD 4870. But HD 4850 X2 is right around the corner…
:? Mám tomu rozumět tak, že Nvidia bude od teď zamykat na vadných jádrech jen jeden cluster? Už teď je G200 nevýdělečné, tak se to snaží tímhle krokem zlepšit?
Vždyť si "pohřbí" GTX280, protože GTX260 bude "slabší" jen o cca. 10%.
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

Krteq píše:
Expreview píše:...The graphic card battle is getting more fierce right now. Our source just inform us that NVIDIA will upgrade GTX 260 in mid September, offering one more TPC inside the G200 GPU.

The original GTX 260 have 8 TPCs (Texture Processing Cluster) totally, but the new GTX 260 have 9 TPCs. That means the numbers of shader processor have been increased from 192 to 216. In G200 chip, one TPC contains 24 shader processors.

Other than the TPC upgrade, the other specs are keeps the same. That means the card still runs at 576/1242/999Mhz (core/shader/memory), Memory interface keeps 448bit, and memory size is 896MB.

We guess that this upgrade will help the card to suppress HD 4870. But HD 4850 X2 is right around the corner…
:? Mám tomu rozumět tak, že Nvidia bude od teď zamykat na vadných jádrech jen jeden cluster? Už teď je G200 nevýdělečné, tak se to snaží tímhle krokem zlepšit?
Vždyť si "pohřbí" GTX280, protože GTX260 bude "slabší" jen o cca. 10%.
Tak to prý není, OBR na PCT píše, že je to první GTX 260 na 55 nm. Ale zase na Fudzille (beru to samozřejmě s rezervou) píšou, že nové GK budou uvedeny až ve čtvrtém kvartálu a posun prý způsobilo, že se snaží implementovat podporu pro GDDR 5, aby dorovnaly výkonem HD 4870X2 a úprava paměťového řadiče má na svědomí další posun ..tak nevím ...
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Ja si myslm, že nikde neni psano, že nemuže bejt jeste GTX240.

Ona pujde nahoru i GTX 280, to je jiste.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“