Nefunkčnost virtual store po přesunutí users

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefunkčnost virtual store po přesunutí users

Příspěvek od Bongo »

Mám dva disky, kus je raid 0 a kus raid 1. Moje myšlenka je na 0 intstalovat, na 1 ukládat nastavení atd, takže na 0 mám instalaci Vista x64, na 1 jsem přesunul složku Users (přesměrování C:\Users -> D:\Users symlinkem). Všechno krásně funguje, až na virtual store, takže starší programy se snaží zapisovat do složky program files, já kvůli nim musím odklikávat uac a další uživatelé se standardním účtem je ani nespustí, což mě moc netěší. Neví někdo co s tím?
#1: Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,5 GHz, 1,384 V (load) + Scythe Ninja + Xilence Redwing 120 mm || 4 GB RAM by Kingston || Leadtek Geforce 8800 GTS 512 MB @ 760/1850/2000 MHz + Arctic Cooling Accelero S1 + Xilence Redwing 120 mm || Asus P5K-e/Wi-Fi || 2x WD6400AAKS @ 2x Silentmaxx HDD Silencer + trocha molitanu + Xilence Redwing 120 mm + AAM turned off, 250 GB RAID1, the rest RAID0 || SB X-Fi Gamer || Zalman ZM600HP + Noctua NF-P12-1300 || Thermaltake Soprano, 2x Xilence Redwing 120 mm || All fans 40% @ idle, 60% @ high load || 24" HP w2408h || 5.1 Genius Home Theater || Razer Krait || MS Windows Vista x64 Business SP1

#2: Dell Latitude E6500: Intel Core 2 Duo P8600 @ 1,150 V || 4 GB RAM || NVIDIA Quadro NVS 160M || 250 GB HDD, 7200 RPM || WXGA+ led podsvícení || Razer Lachesis || MS Windows 7 Ultimate Beta

#3: HTC Touch Pro: 528 MHz || 288 MB RAM || 16 GB SanDisk micro SDHC || Koss Porta Pro || MS Windows Mobile 6.1 - PROven ROM
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nefunkčnost virtual store po přesunutí users

Příspěvek od NoTHX »

je to střela od boku, ale co hardlink?
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Hard link mezi dvěma různejma diskama by ani neměl jít udělat (když se zamyslíš nad tím, jak funguje, bylo by to fakt divný :) - teda jestli to funguje stejně jako ty unixový...), ale je pravda, že než jsem to propojil symlinkem, hardlink jsem si mezi dvěma diskama udělat zkusil a na první pohled fungoval, ale přihlásit se pak nedalo.

Co jsem tak googlil, našel jsem víc lidí, co tohle řešili, ale nikdo nevyřešil (nebo se tím aspoň nepochlubil).
#1: Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,5 GHz, 1,384 V (load) + Scythe Ninja + Xilence Redwing 120 mm || 4 GB RAM by Kingston || Leadtek Geforce 8800 GTS 512 MB @ 760/1850/2000 MHz + Arctic Cooling Accelero S1 + Xilence Redwing 120 mm || Asus P5K-e/Wi-Fi || 2x WD6400AAKS @ 2x Silentmaxx HDD Silencer + trocha molitanu + Xilence Redwing 120 mm + AAM turned off, 250 GB RAID1, the rest RAID0 || SB X-Fi Gamer || Zalman ZM600HP + Noctua NF-P12-1300 || Thermaltake Soprano, 2x Xilence Redwing 120 mm || All fans 40% @ idle, 60% @ high load || 24" HP w2408h || 5.1 Genius Home Theater || Razer Krait || MS Windows Vista x64 Business SP1

#2: Dell Latitude E6500: Intel Core 2 Duo P8600 @ 1,150 V || 4 GB RAM || NVIDIA Quadro NVS 160M || 250 GB HDD, 7200 RPM || WXGA+ led podsvícení || Razer Lachesis || MS Windows 7 Ultimate Beta

#3: HTC Touch Pro: 528 MHz || 288 MB RAM || 16 GB SanDisk micro SDHC || Koss Porta Pro || MS Windows Mobile 6.1 - PROven ROM
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

no jak funguje hardlink vím, ale představu že by fungoval i mimo to explicitně nevylučuje, aspoň teoreticky :) ale máš pravdu není to možné ani na unixu ani na windows... jediné co by bylo možné, je připojit celý oddíl jako složku, to by už pak mohlo fungovat, ale zase to nespadá do tvého scénáře, takže asi tohle žádné uspokojivé řešení nemá
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Bongo píše:Hard link mezi dvěma různejma diskama by ani neměl jít udělat (když se zamyslíš nad tím, jak funguje, bylo by to fakt divný :) - teda jestli to funguje stejně jako ty unixový...), ale je pravda, že než jsem to propojil symlinkem, hardlink jsem si mezi dvěma diskama udělat zkusil a na první pohled fungoval, ale přihlásit se pak nedalo.

Co jsem tak googlil, našel jsem víc lidí, co tohle řešili, ale nikdo nevyřešil (nebo se tím aspoň nepochlubil).
jedině pak tedy tu virtualizační službu vypnout (i s vědomím případných následků......).
To disable the registry virtualization you can use the command
REG FLAGS HKLM\Software\ SET DONT_VIRTUALIZE /s

Not sure if you can use the 'HKLM\Software\' path to stop all subsequent registry keys from being virtualized, or if you can only apply it to 'HKLM\Software\Company Name' for a granular method.

If you want to disable both folder and registry virtualization, you should do so via policy / registry.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
"EnableVirtualization"

Kód: Vybrat vše

http://juice.altiris.com/article/2665/folder-virtualization-concepts-windows-vista
kdyžtak ještě google pro ujištění..
show must go on..
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Heh, dík :) ale ona se právě chová, jako kdyby byla vypnutá (i když zapnutá je). Ještě zajímavost: v task manageru je pro procesy, které dříve používaly složku virtual store tato možnost zakázaná (zašedlá).

Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“