Spotřeba notebooku při režimu spánku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Spotřeba notebooku při režimu spánku

Příspěvek od OndraSter »

Nazdar,
mám ve zvyku vždy večer skouknout nějaký ten seriál a jen zaklapnout víko, aby se uspal do režimu spánku.

Včera večer (v 1:30 dneska) jsem ho zaklapával s cca 60% baterie a teď, když jsem ho přinesl, koukám, že nebliká PWRON dioda (bliká při S3)!
A opravdu. po zapnutí (z nabíječky) se obnovil z hibernace s tím, že měl 6% baterie!

To má S3 takovou spotřebu? :-/
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Spotřeba notebooku při režimu spánku

Příspěvek od IkE Blaster »

Asi ano, ale proc si nenastavis na viko rovnou hibernaci?

Pripadne ja mam nastaveno, ze po nejake dobe spanku se sam hibernuje. To je asi optimalni
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

No já jsem zvyklý z PC na S3, on se pak rychle spouští...

S3 jsem myslel, že je vpodstatě jak vyplý+napájené paměti, takže odběr +- 0.0nic, ale evidentně ne.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Chyba bude asi někde jinde. Nechci kecat, ale spotřeba při S3 u NB (na baterku) se pohybuje okolo 0,5W (max. bych tipl 1W). Ber že se musí napájet základní deska a RAM.
Já bych tipl, že se ti zapl NB a nebo nasatala nějaká chyba a NB se neuspal...
S3 používám taky a hlavně když ho ve škole přenáším, tak při S3 se rychleji zapne/vypne a ještě k tomu žere míň baterku jak klasické zapnutí/vypnutí.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

No při S3 mi v intervalu 3s blikne dioda. Leda by to nebylo S3 ale něco podobnýho..

Zkusím se pohrabat v BIOSu až bude nálada ;).

Díky

martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

IkE Blaster píše:Pripadne ja mam nastaveno, ze po nejake dobe spanku se sam hibernuje. To je asi optimalni
To mám asi někde nastavený... ale já to nechci. Já chci aby PC jelo dokud ho nevypnu gombíkem... našel jsem už nastavení co má dělat po zavření víka (nastavil jsem nic), co má dělat po stisknutí power (hibernovat se)... ale on mi cca po hodině usne a to je o nervy... člověk sosá ISO (4GB) má to být za 3 hodiny a on po hodině usne...

Teda k věci: kde se ve Vistách nastavuje aby neusnul?
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

V nastavení napájení? Tam to určitě je, v tom detailním nastavování.

martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Aaaaa, já jsu ale slepej... :mrgreen: Tož a snad to bude fungovat :-)
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“