Mám takový menší problém chtěl bych flashnout BIOS z CD. Stáhnul jsem si ten nejnovější BIOS ze stránek výrobce (kdyby někoho zajímalo co mám za základní desku tak je to MSI 865PE Neo2-V), BIOS sem vypálil na CD (to CD sem dal vytvořit jako bootovací), CD jsem vložil do mechaniky, nastavil jsem bootování z CD a najednou to začalo něco načítat něco to vypsalo a na konci toho výpisu se objevil řádek A:\> (teď si nejsem jistej jestli bylo to lomítko takhle \ nebo takhle /) bylo mi jasný, že A není moje mechanika (mimochodem disketovku nemám vůbec), napsal jsem D: a potvrdil entrem dál se mi objevilo D:\> (nevím přesně jestli D:\> ale něco tam s tim D ještě napsanýho bylo), napsal jsem ADSFI712.exe (to je název tý aplikace co byla u BIOSu) a objevila se mi tato tabulka:
AMI FLASH Programming Utility For DOS Ver.7.00.12
Copyright (C)2002 American Megatrends Inc, All Rights Reserved.
? : Help
-B : Disable Boot Block Programming.
-N : Disable NVRAM Block Programming.
S : To save Flash ROM data into file AND quit
C : Clear CMOS after programming done.
R : Force Reboot after programming done.
L : Chipset and Flash Part list.
K : Check BIOS ID.
Problém je, že nevím jak dál, budu rád za každé vaše rady.
Flashování z CD
Moderátor: Eddward
- Tommy Kyrill
- Nováček

-
- moerty
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Flashování z CD
Hola, reseni je na snade. Pri stahnuti biosu si tam mel soubor "How to flash the BIOS.doc". Mel bys postupovat podle nej, at mas jistotu spravneho postupu. Jinak je ten postup celkem jednoduchy, v dosu, kde mas umisteny ten flash programek a samotny bios napises "D:\ADSFI712.exe soubor_biosu". Jeste pred samotnym flashovanim ti doporucuju zalohovat puvodni bios. To udelas takhle "ADSFI712.exe nazev_ulozeneho_biosu /S". Tak pak se podel s vysledkem jestli to fungovalo.
- Tommy Kyrill
- Nováček

-
Re: Flashování z CD
Jo díky, už se mi to podařilo, zkusil jsem přesně to co si mi napsal a funguje to.