Accelero + sapphire 3870

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Accelero + sapphire 3870

Příspěvek od EnergyStar »

Ahoj vsichni,

potreboval bych poradit.

Moje sestava: zdroj 550w, c2d 3 ghz, 2 hdd, 1 dvd-rw, 2gb ram, tv karta, 3 ventilatory, grafika sapphire hd 3870.

Pokud znate tuhle grafiku, vite, ze pri zatezi ventilator strasne huci. Chtel jsem ho tedy vymenit na pasivni chladic Accelero s1 r2. Namontoval jsem to presne podle navodu, zadny problem nebyl, jeste jsem na nej pridal aktivni chlazeni (ty dva vetracky co se k tomu daji dokoupit). Kdyz jsem to strcil zpatky do slotu, zapojil oba kabely a zkusil pustit tak se pc nespustilo. Jenom mi problikly led kontrolky u tlacitka. Vypojil jsem tedy kabel z tech pomocnych ventilatoru v domneni ze by mohl byt pretizeny zdroj,nebo nejaky zkrat, zkusil znovu a opet nic. Vypojil jsem tedy jeste kabel ke grafice (stale zastrcena ve slotu) a kdyz jsem to opet zkusil nahodit tak se to pustilo ale cca po 3 sekundach zacalo v bedne neco prskat a sel z toho kour (stejny jako kdyz pretavite pajku). Hned jsem to vypnul a cuchal odkud to slo. Vypadalo to nekde mezi zdrojem a procesorem, ale nakonec jsem zjistil ze to s nejvetsi pravdepodobnosti bylo na grafice. Takova mala cerna "krabicka" 2x2 mm, pod konektorem kam se strka kabel s proudem, mimo dosah puvodniho aktivniho chlazeni.
Kdyz jsem kartu vyndal a pustil pc tak to v pohode jelo, ikdyz jsem jeste kabelem pripojil ty vetraky, takze snad zdroj a cpu a zbytek je v pohode.

A tak premyslim co se stalo.
- neverim ze jsem namontoval pasiv blbe, maximalne ze jsem neco nekde na karte naklepl kdyz jsem ho montoval
- den predtim jsem zkousel takovy ten pridavny dvouslotovy ventilator ktery se dava do pci slotu mezi karty, ale byl snad jeste hlucnejsi nez grafika a taky nechladil idealne, testoval jsem hranim UT2004, puvodne teplota kolem 75, s timhle chlazenim asi 85 podle ATi tools, tak jsem to vyndal, tak ze bych to za tu pul hodinu hrani nejak nacnul ?

Je mi jasny, ze asi grafika je v haji, ale jeste neco ostatniho? Slot v desce? Nejaky zkrat?
Ted nevim co s tim. Jak zjistit pricinu, jak postupovat. Jestli zkusit dat grafiku do druhyho slotu, nebo koupit novou a doufat ze to pojede bez problemu?

Dekuji za rady
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Accelero + sapphire 3870

Příspěvek od kul1k »

nahod z5 stock chladic a skus to pustit a kdystak reklamace ( ostatni bych rekl ze prezilo ale nikdy nevis puc si kdystak nejakou gk abys to mohl ozkouset)
NB:Acer Aspire V3 571G
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Zkousel jsem to jen rychle, sundat pasiv a zapnout bez chladice, ale pc se nerozbehne. Jen kdyz vyndam elektriku z karty ale necham ji zastrcenou ve slotu tak ho spustim ale z karty se zacne kourit (zkouseno jen jednou).

http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 363552.jpg
Shorelo to maly cerny vpravo dole, asi 1 cm od spodniho a praveho okraje karty.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

tak jestli si pustil kartu bez jakyho koliv chladice tak se ani nedivim ze se ti zni kouri tohle uz nerozbehas pomuze jen reklamace tzn. nahod referencni chladic otri pripadny saze a reklamuj snad na nic nepridou :oops:
NB:Acer Aspire V3 571G
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Jeste jedna vec. Co se stane kdyz pridavny napajeni nepripojim?
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

No pokud se začalo kouřit okamžitě po startu, tak je to chyba karty. Během 20s se to nestačí spálit.
I procesor okamžik pojede bez chladiče. A navíc pokud dobře vidím, tato součástka nemá na sobě chladič vůbec. Něco jiného je že do ní hrabal.

Pokud se z karty už kouřilo, tak už jen reklamace či koupit novou.
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Presne tak premyslim taky, predpokladam ze karta nebo procesor vydrzi treba minutu po startu bezet bez chlazeni. Myslim, ze by mohlo byt neco s napetim. Treba nevim jestli je normalni ze pri zastrkavani elektrickeho kabelu zezadu do zdroje v tom "prska". Mne to moc dobry neprijde...

Tu kartu zkusim reklamovat, sice byla soucasti zalepene nove sestavy ale snad mi to projde i jako kus. Ze jsem se bal ze mi shori pc tak jsem to musel rozdelat apod.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Mě taky prskal nějaký Maxpower zdroj, tak jsem ho hned vyndal a vyreklamoval a dostal jsem za něj ten co mám teď v podpisu a hlavně nezkoušej to zapínat!!! :shock:
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“