Repro kolem 6000

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

kubco2
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro kolem 6000

Příspěvek od kubco2 »

Aspon píše:Na každý zesilovač můžeš připojit bedny s větší impedancí, než je doporučené, co se nesmí, je připojit bedny s impedancí menší. Pak totiž hrozí odpálení výkonového stupně velkým proudem při větší hlasitosti.
okey dik za vysvetlenie takze to je vlastne dobre ze ma nizke .... takze este 1az2 dni pockam pockam ci niekto bude mat este nejake namietky proti mojej volbe a potom si to objednam
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jj.. s vetsim odporem no problem.. v kazdym pripade ani na official webu se vykon v 8Ohm neudava.. no.. tipuju tak 70W na kanal..
http://www.yamaha-hifi.de/index.php?lan ... 1&idcat2=2
..jinak me docela prekvapila laditelna dolni propust pro SUB..
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Maxtor píše:..jinak me docela prekvapila laditelna dolni propust pro SUB..
Dělící kmitočet pro sub. jde nastavit snad u všech receiverů, překvapující by spíš bylo kdyby to neumožňoval.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Raoul Duke píše:
Maxtor píše:..jinak me docela prekvapila laditelna dolni propust pro SUB..
Dělící kmitočet pro sub. jde nastavit snad u všech receiverů, překvapující by spíš bylo kdyby to neumožňoval.
No ja to u takhle levnych potvor vidim snad prvne v zivote..
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Maxtor píše:No ja to u takhle levnych potvor vidim snad prvne v zivote..
Spíš sis toho jen poprvé v životě všimnul, skutečně jde o naprosto standartní funkci (kterou mají i nejlevnější panasonic).
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

čím větší čína, tím míň info tam o tom produktu je...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

crashPC: zas na druhou stranu to "umi" vice funkci...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Raoul Duke píše:Spíš sis toho jen poprvé v životě všimnul, skutečně jde o naprosto standartní funkci (kterou mají i nejlevnější panasonic).
Levny STRka od Sony, nejaky Pioneery apod.. nikde, co jsem v okoli videl, to zatim nebylo.. resp bylo, ale u drazsich kousku.. no to je jedno.. v kazdym pripade je to vyhoda..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

noo, kdyz uz jsme u toho, poohlizim se po novem receivru (AV). idealne 3 HDMI, 4ohm (ale muze byt i 8ohm), staci 5.1. nejaky levnejsi do 6k. zamlouva se mi tenhle mozna proto, ze jsem ho uz mel moznost osahat a slyset. mate nejaky prehled?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Za 6K s HDMI nemáš moc z čeho vybírat. Buď to STR-DG520 nebo YAMAHA RX-V363 B. Funkce mají +-stejné, ale pozor STR nemá 5.1 (multi ch.) vstup!
Kvalita zvuku je podobná, nedá se říct že jeden z nich hraje výrazně lépe. Sony má zvuk spíš neutrální, Yamaha ostřejší.

Osobně by bral Yamahu, absenci 5.1 (multi ch.) vstupu bych sony neodpustil.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ten vypada taky dobre. sony ma ale prece optiku vstup, mi nerikej, ze to nebude multikanal.

kupovat to budu stejne az za par mesicu, ale u tehle veci cena moc nepada :(

\\ale nasel jsem tu yamahu za 4.3k na pixamu, to by teda za to stalo.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Samozřejmně že má multikanál. Já měl na mysli možnost připojit 5.1 analogově každý kanál zvlášť:
Obrázek
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jj, jsem si myslel, jenom to vyznelo, ze sony nema vubec :) .

tohle mi zily trhat nebude, protoze vsechno co mam ma koaxy/optiku vystupy, takze bych to stejne nevyuzil. pripojit musim akorat TV (HDMI), DVD (HDMI), prehravac (cinch) a PC (HDMI/koax + optika), takze si se vstupy bohate vystacim.

osahal jsem si ten sony str a funkcne i zvukove mi bohate staci, takze pripada v u vahu i ta yamaha. jeste neco, co stoji za povsimnuti?
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

//Já ten 5.1 analog používám protože X-Fi XtremeGamer Fatal1ty má společnou díru pro mic. in a dig. out, takže když potřebeješ mikrofon musíš použít analog :sad: .

V téhle cenové kategorii už asi nic dalšího ani není, jedině snad trefit na něco slušnýho v bazaru.

Kterej z nich ti bude zvukem sedět líp je nejlepší porovnat někde v obchodě, trochu problém je že každý bude hrát jinak na jiných bednách, tzn. na bednách v obchodě se ti může víc líbit třeba sony ale na bednách co máš doma yamaha (je to prostě boj...).
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no ja mam audigi 4pro, ktera ma externi panel s x optikama, takze tohle neresim.

radeji bych neco vzal z bazaru, ale s hdmi tam v tehle dobe nic nesezenu... za rok mozna...

mam cas, urcite se nad tim jeste zamyslim, zatim mapuju trh.

jde u tehle receiveru v nastaveni pridelit video vstupu audio vstup? u hdmi to odpada, ale kdyz budu chtit komponentne, nebo koaxem tahat video a optikou zvuk, abych to nemusel porad prepinat.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

U některých vstupů tahle možnost přiřazení je, jak velkou v tom máš volnost se odvýjí od jenotlivých typů. (mrkni od manuálu, zkus si s menu pohrát v obchodě...).

//Já si u Marantz SR4002 B můžu např. k dvd přiřadit hdmi (obraz+zvuk) nebo: component/video kolax/s-video (obraz) + kterýkoliv kalax/optiku případně 7.1in nebo jen 2xchinch na stereo (zvuk).
kubco2
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubco2 »

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=635 pozeral niekto tento? Je zly alebo dobry? Mate nieco proti nemu? uz nemam odpocet DPH tak si mozem aj z bazau zobrat :D
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

tak ještě bych skusil možnost za poloviční cenu něco okolo tří tisíc....
v této cenové kategorii jsem koukal, že je k dostání Z-2300 THX
škoda, že nedělaj ty Z-5500 i v 2.1 možná by se ta cena dost snížila..

Já jsem totiž kalkuloval, že s mojí brigádou sem si vzal až moc velký sousto..

Jaký je myslíte rozdíl, mezi bednami Z-5500, a jejich slabší verzí Z-2300?
Vyplatí se vůbec přidávat cca 3400 za tyto bedýnky?
Kde by se dali koupit nejlevněji,? jsem si jistý, že už tady máte mezi obchody své favority..

Díky za rady kdyžtak můj mail onlyforknights@email.cz
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Za 6000 - A/ chceš bazár
B/nechceš bazár
A - bazárové aktívne bedne, ak by si pridal ešte 4 a vychádzal z 10 000, potom už zosilovač+bedne, takto je to len plácanie medzi zlý,m a horším

B - aktívne bedne alebo 2,1 alebo 5.1, podľa toho čo chceš, cenou čo najbližšie k Tvojmu cenovému stropu, stejne to nebudeš mať s čím porovnať a rozdiely sú rádovo v jednotkách percent

Za 3000 - platí to isté, čo za B
Aktívne bedne=napr. štúdiové monitory, M-Audio BX5a apod.
Všetko ostatné je neplodná diskusia v ktorej Ti nikto, ako vidíš, neporadí nič konkrétne, každý len pláca od veci. Pri týchto sumách sa orientuj iba svojou potrebou (apropo, ak filmy ako avi z netu tak tie 5.1 nepotrebujú) a sumou.

Načo je Ti čítať tu ko*otiny ako "altec lansing sa mi zdali jasnejšie na basoch ako logitech" alebo "Logitech sou perfektní" alebo "chybí jim důraz na středech". V týchto cenových reláciách kupuj na hornej hranici financií a hotovo.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja k tomu jen dodam, ze ty jsi ten, kdo strci pero do ohne, kdyz nekdo pozna rozdil mezi MP3 a originalem.. takze jedine, co bych v tomhle threadu necetl, jsou prave ty tvoje blbe pindy.. :)
Yradak píše:Za 3000 - platí to isté, čo za B
Aktívne bedne=napr. štúdiové monitory, M-Audio BX5a apod.
Všetko ostatné je neplodná diskusia v ktorej Ti nikto, ako vidíš, neporadí nič konkrétne, každý len pláca od veci. Pri týchto sumách sa orientuj iba svojou potrebou (apropo, ak filmy ako avi z netu tak tie 5.1 nepotrebujú) a sumou.
No.. tohle uz pak mluvi samo za sebe.. zakladni skolu by to chtelo.. se tremi tisici tady doporucujes bedny, ktere stoji necelych 6k.. aale tak co uz.. mozna to u vas mate s poctama jinak.. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“