dostal se mi do rukou starsi notebook acer aspire 5020. Pravidelne ale vytuhne a zmizi obraz, kdyz zapnu video nebo jakoukoliv hru nebo 3d aplikaci. Disk ,se zda, pri tom jde ,akorat obraz zcerna. Zkousel jsem preinstalaci systemu ale problem pretrval .. Nema nekdo nejaky napad cim by to mohlo byt?
Notebook pravidelne mrzne
Moderátor: Don
- Syssel
- Nováček

Notebook pravidelne mrzne
Zdravim,
dostal se mi do rukou starsi notebook acer aspire 5020. Pravidelne ale vytuhne a zmizi obraz, kdyz zapnu video nebo jakoukoliv hru nebo 3d aplikaci. Disk ,se zda, pri tom jde ,akorat obraz zcerna. Zkousel jsem preinstalaci systemu ale problem pretrval .. Nema nekdo nejaky napad cim by to mohlo byt?
Diky
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook pravidelne mrzne
Spatny chladic (spatne uchyceny)?
Vytuhne ihned po spusteni nebo treba 2s jde?
Vytuhne ihned po spusteni nebo treba 2s jde?
- Syssel
- Nováček

Vytuhne okamzite kdyz spustim neco narocnejsiho na grafiku .. Jinak treba drzi stahovani i celou noc ..Kdyz se ale zamrzne tak pak pada treba i hned po startu
- Syssel
- Nováček

Nema nekdo jeste nejakej napad pls? :/
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Těžko poradit 
Zkusil bych jinou verzi ovladačů (pokud došlo na reinstall systému, ale ovladače jsou pořád ve stejné verzi, třeba je chyba tam)
Pak zkontrolovat teploty, tomu příznaky nasvědčují, ale asi by se to nestalo hned po zapnutí aplikace, ale spíš až po nějaké době práce s aplikací/hrou
Jinak nevím
Zkusil bych jinou verzi ovladačů (pokud došlo na reinstall systému, ale ovladače jsou pořád ve stejné verzi, třeba je chyba tam)
Pak zkontrolovat teploty, tomu příznaky nasvědčují, ale asi by se to nestalo hned po zapnutí aplikace, ale spíš až po nějaké době práce s aplikací/hrou
Jinak nevím
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Syssel
- Nováček

Jako obcas se mi stane ze ten film i na 10 - 20s pustim a zamrzne to pak ...Kazdopadne to asi vypada na tu teplotu ..Jakym programem to muzu ocheckovat z winu?
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Notebook Hardware Control třeba měří teploty snad úplně všude...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Syssel
- Nováček

Ok diky moc
- Syssel
- Nováček

Tak mam nove info . ... kdyz je na baterku nic se nedeje ...jedou filmy .... kdyz ho povesim na proud pada hned pri zapnuti ---z toho odvozuju ze kdyz je na baterku ma nastavenej mensi vykon --> min teploty a kdyz je na baterce tak to hned ohuli na 100 procent a spadne to hned . Na baterce ma 70 stupnu pri filmech (to se drzi ) Pri hrach vydrzi tak 5s pak to padne . Takze asi to bude tim prehrivanim.
- Luděk
- Začátečník

-
ho otevri a podivej se na chladic, vycisti a znovu nanes pasty a hlavne ho dobre usad a prisroubuj. jeste zkontroluj jestli se toci ventilator ..Syssel píše:Tak mam nove info . ... kdyz je na baterku nic se nedeje ...jedou filmy .... kdyz ho povesim na proud pada hned pri zapnuti ---z toho odvozuju ze kdyz je na baterku ma nastavenej mensi vykon --> min teploty a kdyz je na baterce tak to hned ohuli na 100 procent a spadne to hned . Na baterce ma 70 stupnu pri filmech (to se drzi ) Pri hrach vydrzi tak 5s pak to padne . Takze asi to bude tim prehrivanim.
- Luděk
- Začátečník

-
hmm koukal sem na nej jak vypada a abys to mohl prepastovat to budes muset kompletne rozebrat ...
coz pokud si to nikdy nedelal nebude nejlehci ..
tady je rozdelanej
http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
coz pokud si to nikdy nedelal nebude nejlehci ..
tady je rozdelanej
http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
- Syssel
- Nováček

Zatim jsem zkousel procistit vetrak ...bylo tam docela hafo prachu ...Pak jsem to spustil a filmy chodej v pohode a jede to jak dlouho chci. Hry mrznou furt ovsem .. Tu pastu vyzkousim ..Docela dost jsem si vsiml ze se zahriva disk
- Syssel
- Nováček

Tak uz jsem zase o kousek dale
Kdyz v nastaveni grafiky zapnu powerplay na uplne nejhorsi akceleraci - jedou aji hry ovsem velice pomalu ...Nevymrzlo to zatim ani jednou - z toho usuzuju, ze to bude asi opravdu v chladici paste na grafice . Jestli nekdo ma nejaky dalsi navrh, budu vdecny 
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja to spis uz vidim na nejak podivne velky takty pri zatezi. Toto mi delal i jeden Acer, ale z nevim, jak presne jsem ho donutil ubrat. Vim, ze pres AtiTool, ale byl boj to zapnout ve spravnou chvili, jinak to hlasilo idle takty a pri zvyseni kolaps. Takze to je potreba zapnout pri "load" taktech a snizit. Coz bude docela orisek, kdyz si to hlida samo