Catalyst 8.8 WHQL (8.522)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Catalyst 8.8 WHQL (8.522)

Příspěvek od Sobo »

Muzete stahovat - http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

Zadne zmeny ohledne vykonu se zrejme nekonaji.
Release notes(Vista) píše:Adobe After Effects: Exiting the application no longer results in the Windows Vista (64 bit version) operating system intermittently failing to respond
Call of Duty 4: Corruption is no longer noticed when having Quad CrossFire™ enable and an HDMI 1080p display device connected. Further details can be found in topic number 737-35112
Devil May Cry 4: Anti-Aliasing no longer fails to function when playing the game with CrossFire™ enabled
Dirt: Playing the German Crossover track (Rally World Event) no longer results in the grand stands and chain link fences not being display correctly when CrossFire™ is enabled and MSAA is disabled
Hellgate London: Setting the display resolution to 2560x1600 no longer results in the game failing to respond
Linage II: Switching between the game and the Windows desktop no longer results in the desktop appearing brighter than its original setting. Exiting the game and restarting the operating system may also result in the desktop brightness failing to be restored to its original setting. Further details can be found in topic number 737-35108
Lost Planet (DX9): Enabling CrossFire™, AA to 4x, AF to 8x, and having all of the in-game options set to high no longer results in the game failing to respond when running the performance test
Mahjongg Artifacts: Flickering is no longer noticed when playing the game on pre-configured name brand systems
Mass Effect: Playing the game with CrossFire™ enabled no longer results in corruption being noticed on the AA menu
NASCAR demo: Setting all the in-game options to the highest levels no longer results in corruption being noticed on systems containing an ATI Radeon™ HD 2400 series of product and running Windows Vista
Quake 4: Corruption is no longer noticed when starting a new game on systems running either Windows XP or Vista and containing an ATI Radeon™ HD 48x0 series of product
Second Life: Playing the game on a CrossFire™ configured system (ATI Radeon™ HD 2400 and above) no longer results in corruption and slow performance being noticed
Unreal Tournament 3: The game no longer intermittently fails to launch when a map has texture detail set to maximum. Further details can be found in topic number 737-31189
World In Conflict: Setting the video quality to high no longer results in corruption being noticed
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Catalyst 8.8 WHQL (8.522)

Příspěvek od Krteq »

Změny ohledně výkonu nejsou oficiálně oznámeny, ale minimální tam jsou :wink: .

Jinak toto jsem našel v Release Note:
New Features
Catalyst™ 8.8 introduces the following new features:
  • Catalyst™ Control Center: New Avivo video features
  • Hybrid Graphics Support for Windows XP
Catalyst™ Control Center: New Avivo video features
This release of Catalyst™ introduces new Avivo video features:
  • Dynamic Gamma/Contrast correction, available on the ATI Radeon™ HD
    4800 Series, improves video image quality by delivering more vivid color in
    content with sharp contrasts and scenes with low and bright images.
  • Improved video presets, available for the ATI Radeon™ HD 3000 and ATI
    Radeon™ 4800 Series, delivers a newly optimized video presets that users
    can select depending on what kind of video content they are viewing.
  • Windows XP support: Edge enhancement, which adjusts the level of sharpness
    of video content and Noise Reduction, which removes ghosting artifacts
    while preserving details of the original video. The new slider controls can be
    found in the All Settings page of the Avivo Video tab found in the Catalyst™
    Control Center
Hybrid Graphics Support for Windows XP
  • This release of Catalyst™ introduces Hybrid Graphics support. Hybrid Graphics
    delivers a significant 3D performance boost for systems featuring an AMD
    780G/780D integrated graphics motherboard and an ATI Radeon™ HD 3400
    Series or ATI Radeon™ HD 2400 Series graphics accelerator. It also provides
    support for up to four independent displays
Kompletní Release Notes (PDF)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Protazim to necham byt, jelikoz mam ted 8.54. O jakych zmenach ve vykonu hovoris? Mas proto nejaky podklad, nebo to zakladas na par pripadech z minulosti?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Tyto ovladače jsou staré, takže není důvod si je instalovat, 8.54 jsou vlastně 8.9ky.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Oproti 8.7 jsem zaznamenal mirny narust ve Vantage, v nastaveni Performance se to zvedlo ze 7700 na 8000bodu, ve hrach bude narust minimalni nebo zadny....
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ATI Catalyst 8.8 Analysis - XP & Vista
TweakTown píše:...It seems mainly that the latest driver release was all about bug fixes, though, as the list for fixes in both XP and Vista are actually quite extensive. It also seems clear that AMD have adjusted their focus to the HD 4000 series of cards, which doesn’t really come as a surprise...
Více na TweakTown.com
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nevím, co je na tom tak překvapivého. ATi v současné době výkonnostně konkuruje všemu, co má nVidia na trhu a jediné, co (někteří) uživatelé kritizují, jsou problémy s ovladači, takže mi přijde logické, že je řešen především bug-fixing :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Expreview - Catalyst 8.8 VS 8.7 performance test

Obrázek

Více na Expreview
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

provozuje je někdo na HD4870 pod WinXP, protože mě nejedou, když je nahodím, tak sice ve správci zařízení HD4800 je, wokna pořád jedou na standartním a CCC hodí hlášku obr. viz příloha
zkoušel jsem to víckrát a nakonec jsem vrátil Cat 8.7
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

sid píše:provozuje je někdo na HD4870 pod WinXP, protože mě nejedou, když je nahodím, tak sice ve správci zařízení HD4800 je, wokna pořád jedou na standartním a CCC hodí hlášku obr. viz příloha
zkoušel jsem to víckrát a nakonec jsem vrátil Cat 8.7
Ja mam 4870 a XP SP3 a naprosto v pohode ... Doporucuji odebrat komplet ovladace pomoci Driver Cleaneru:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745
naistalovat novy DirectX:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
a nejnovejsi ovladace na chipset ...
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

marná sláva, Cat. 8.8 na mé sestavě (P965+HD4870) prostě nejedou ať dělám co dělám, Cat 8.7 jedou v pohodě

EDIT
tak to nakonec bylo biosem karty, měl jsem tam flashlý upravený bios kvůli limitům taktování v CCC a s ním jsem Cat 8.8 nerozjel, vrátil jsem původní a už to jede
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

sid píše:marná sláva, Cat. 8.8 na mé sestavě (P965+HD4870) prostě nejedou ať dělám co dělám, Cat 8.7 jedou v pohodě

EDIT
tak to nakonec bylo biosem karty, měl jsem tam flashlý upravený bios kvůli limitům taktování v CCC a s ním jsem Cat 8.8 nerozjel, vrátil jsem původní a už to jede
copy that . Naprosto stejna zkusenost ,ale s 3870. S flash Biosem problem rozjet CCC a s origo no problemo.Zrejme nejaka ochrana ci co :?:
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ze by si konecne uvedomili ze to stock chlazeni neni dostacujici? bohuzel zvolili tu nejhorsi variantu :( to radsi at se lidem se stockem uvari a ja mam rychly programy :evil:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:nervous: Tohle mi docela "vyrazilo dech"... Nechápu co tím ATi sleduje, jenom doufám, že to nedojde dál než za FurMark a nedočkáme se takových "optimalizací" i pro hry
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Shit: Asi to pro tebe bude velkým zklamáním, když vidím, s jakou náruživostí tuhle "novinku" šíříš světem českého internetu, ale výkon klesl ve všech OpenGL aplikacích, čímž tahle zmatená teorie padá. Podle Demersova vyjádření jde o bug, jehož příčina už byla nalezena a pracuje se na jejím odstranění. Ale kdo má radši senazace, mohl si to alespoň na těch pár dní vychutnat Obrázek
Global Performance Drop: 18%. OpenGL performance tumbled by around 26% in dynamic branching (soft shadows), around 23% in vertex processing (surface deformer) and around 4% in Lightsmark 2008. Only FurMark takes advantage of Catalyst 8.8 with a little 4% of performance boost. FurMark makes an intensive use of texture fetching and blending (ROPs) and maybe ATI has improved something in this part of Catalyst. But as said hereafter, Expreview has noticed a performance drop with a Radeon HD 4850 and FurMark. I don’t have such a radeon and then I can’t confirm this last result but FurMark score is somewhat weird…

Here are the results, rather unexpected
Catalyst 8.7 Catalyst 8.8 Diff
FurMark 1280×1024 3100 3229 +4%
FluidMark 1280×1024 954 937 -1.8%
Soft Shadows Branching OFF 3384 2590 -23%
Soft Shadows Branching ON 4088 2993 -26%
Surface Deformer 13526 10332 -23%
Lightsmark 2008 391 376 -4%
TOTAL Sum 25443 20457 -18%
expreview...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

no-X píše:Shit: Asi to pro tebe bude velkým zklamáním, když vidím, s jakou náruživostí tuhle "novinku" šíříš světem českého internetu...
Děkuji za ocenění. Ani jsem si nemyslel, že ze mně uděláš majitele webu "expreview.com". :)
Chápu. Průsery nVidie se musí šířit a průsery ATi se musí tajit.
Reaguji stejně, jako v analogických případech (ale u druhého tábora) reaguješ Ty.

Přejmenováním ETQW.exe na Furmark.exe a jejich výsledky po přejmenování do Tvé teorie a do té citace nějak nezapadají... ;-)
Pokud to expreview naměřilo špatně, tak to není můj problém, já jsem pouze uvedl odkaz. :wink:
To, jak to prezentoval na svém webu DD je též pouze jeho "problém"...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Kdy jsem na základě nepodložených informací neoprávněně napadal nVidii z cheatování?

A mimochodem - není to má teorie, ale fakt. Výkon klesl v opengl celkově, nejen v jednom benchmarku a podle vyjádření ATi se problém řeší (ano, ve skutečnosti je to určitě tak, že po zveřejnění informací o cheatu inženýři ATi přišli na to, že takhle to nedostatečné chlazení nezachrání, tak pro udržení dobré pověsti značky raději teploty zvýší na původní úroveň a nechají všechny karty shořet :lol: )

To, na co poukazuješ, už jsem vysvětlil i v diskusi na EHW, kdes také s chutí přiléval do ohně - Catalysty používají víceúrovňový systém optimalizací API / engine / aplikace / konkrétní kód a ještě mnohé další specifické. Všechny jsou na sebe vzájemně vázané, takže pokud se objekví bug v jedné z nich, nebo v jejich propojení, můžou se objeovovat poměrně kuriózní problémy (jednotlivé optimalizace mohou působit protichůdně, dostat se do konfliktu). Byly tu situace, kdy přejmenování fear.exe jiným názvem vedlo ke zvýšení výkonu v CrossFire (ačkoli se trik s přjemenováním na fear.exe používal u jiných her úspěšně pro zvýšení výkonu v CF), nebo případy, kdy vypnutí Catalyst AI paradoxně zvýšilo výkon oproti defaultu.

Nejkrásnější na celé této situaci je, že podobně jako u nás ty, tak po majoritě zahraničních fór informace o tohmle "cheatu" svědomitě šířili dva konkrétní uživatelé…
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Přejmenováním ETQW.exe na FurMark.exe (podle expreview) je diference ve výkonu cca 51%... To nemá s CF nic společného. ;-)
Pokud expreview měřilo špatně, tak uveď link na jiné výsledky, ať je můžeme porovnat. :)
no-X píše:Nejkrásnější na celé této situaci je, že podobně jako u nás ty, tak po majoritě zahraničních fór informace o tohmle "cheatu" svědomitě šířili dva konkrétní uživatelé…
Škoda, že nemáš čas si projít ani české HW magazíny...

Na zbytek "dotazů" mohu též odpovědět, ale nemám chuť se s Tebou hádat.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“