Proč crossover kabely?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

Proč crossover kabely?

Příspěvek od B.Gen.Jack.O.Neill »

Ahoj, tak jsem si tu listoval, a vzpomněl jsem si na jednu věc, co mě trápila asi před rokem - proč na připojení PC-PC jsou křížené kabely, a na PC-Hub nekřížené? Respektive proč se PC a PC nespojí přes nekřížený, ale zato PC a Hub spojí?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč crossover kabely?

Příspěvek od IkE Blaster »

No nevim, ale v dnesni dobe uz je to jedno, zarizeni si to prepoji. Duvod neznam a ani me netrapi.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

duvod je jasny, krizenx mezi pc-pc:
vystup jedne karty jde to vztupu druhe karty a naopad - primo to preojis

pc-switch:
vystup jde do vystupu a vztup do vztupu na switvhi, ten pak prepina primo mezi pocitacema
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Počítej s tím, že povětšinou levné čínské plastové krabičky tuto přepínací 'blbuvzdornou' funkci (MDI/MDIX) mají. Dražší, typu Cisco apod., tam už se počítá, že síťař je zdatnější, takže tuto fuknci obvykle nemají. :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“