Jak dostat data z HDD s vadnými sektory?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Caderom
Začátečník
Začátečník

Jak dostat data z HDD s vadnými sektory?

Příspěvek od Caderom »

Mám starší disk s vadnými sektory a potřebuju z něj dostat data. Problém je v tom, že jakmile se narazí při kopírování na soubor v místě jakéhokoli vadného sektoru, PC se začne sekat a disk přestane reagovat, pomůže pouze restart. Bohužel souborů je na disku tisíce a vadných sektorů desítky, takže zkopírování všech nepoškozených dat je tímto způsobem nemožné. Existuje něco, čím by to šlo zkopírovat?

Díky
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak dostat data z HDD s vadnými sektory?

Příspěvek od OndraSter »

Co zkusit z linuxu udělat image disku? Nevím jak se to zachová při chybnym sektoru..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Testdiskem jsem dostal data z disku půl dne před jeho konečnou smrtí, takže doporučuji http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Me pomohl Slax (linux), kdyz mi zkolaboval disk na vadny sektory. Spis bude zalezet na tom, jaky data z nej budes chtit dostat a kolik tech vadnych sektoru je. Ja z nej dostaval asi 20GB fotek a povedlo se mi cca 90%, horsi asi budou velky soubory, tam staci jedna chyba a je po souboru. Dobry zkusenosti mam jeste se softem R-studio. Urcite pocitej s tim, ze to bude trvat hoooodne dlouho, ja to delal nekolik dni.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

souhlas, R-studio je vynikající
ignorelist: kremrole a dezoláti
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Já obvykle na disk nejprve pustím hdd regenerátor, poté udělám bitovou kopii na funkční disk (zde je nutný dobrý sw, který nehledí na to co kopíruje, a ignoruje chyby), poté se pokusím o opravu fs a vykopírování dat.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jak jiz bylo napsano. R-studio uz mi nekolikrat zachranilo prdel ;) . lepsi utilitu jsem jeste nenasel
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“