NEZNALEC píše:lidi prosim nevite jak rozchodit druhou gf na fyziku, ja mam gtx260 + 88gts a tu 88 chci na fyziku, ale phys x me ji nedetekuje, pritom grafika jede bo se vetracek toci, jak na to dik, ovladace 177.83 + nvidia physx 2,8,1. typuju ze musim nekde neco povolit ale nemam zdani kde, dk za radu + grafika 260ka se me neprepina do 2D rezimu ???? je to normalni?
ps : prijde me ze ta 260ka neni zas az tak vykova, mysite ze by mohla ztracet nejaky vykon kdyz mam v pc tu 88.nebo ze mam jen pciE 1,0
Tak já s moji GTX 260 mám mnohem stabilnější FPS( výkon ) a +-pár bodů stejně jako jsem míval s 8800GT SLI ve Vantage. Minimální fps se jsou někde jinde a to je důležité. Ta karta po OC je dělo.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
me prave prijde ze oc neprida skoro zadne fps, hlavne ve crysis, jake mas prosmte v te hre min fps a pri jakem nastaveni, me to na hight a 1024 + 4AA pada i pod 30 coz me dosti zarazi a v levelech se snehem se to pohybuje kolem 20 i kdyz jsou to spise chvilkove zalezitosti - hlavne pri strelbe,pro te mi stabilne klesa fps i kdyz jen zamirim
NEZNALEC píše:me prave prijde ze oc neprida skoro zadne fps, hlavne ve crysis, jake mas prosmte v te hre min fps a pri jakem nastaveni, me to na hight a 1024 + 4AA pada i pod 30 coz me dosti zarazi a v levelech se snehem se to pohybuje kolem 20 i kdyz jsou to spise chvilkove zalezitosti - hlavne pri strelbe,pro te mi stabilne klesa fps i kdyz jen zamirim
tak pokud máš už řádně otestován OC ( o čemž pochybuji ) můžeš zkusit tohle:
Spust Crysis, měj GPU na default hodnoty. Zastav někde kde budeš mít poměrně málo fps( scéna) pak skoč do winu, mě se hra minimalizuje( ale tak že je v okně) pak třeba v rivatuneru nastav OC hodnoty a uvidíš o kolik to vzroste. Crysis je blbej příklad, ale zkusit to můžeš.
v konzoli muzes pouzit: r_displayinfo 1 a nebo fraps pokud ho mas.
Jinak hraju 1680/1050 2x AA high/veryhigh mix mezi tím.
alea iacta est
jj presne takhle to delam a nijak navic to nejde, koliktra me to do te hry ani nenajede a proste to stuhne a zustane v oknech, ale to davam za vinu asi prilisnemu oc, jinak jaky mas na toto nastaveni teda min fps? me se pri takovem to nastaveni pohybuje okolo 25
NEZNALEC píše:jj presne takhle to delam a nijak navic to nejde, koliktra me to do te hry ani nenajede a proste to stuhne a zustane v oknech, ale to davam za vinu asi prilisnemu oc, jinak jaky mas na toto nastaveni teda min fps? me se pri takovem to nastaveni pohybuje okolo 25
Já kolem 23 to minimum a to bylo ještě v harboru, jinak víc.
Víš jak otestovat GPU OC?
alea iacta est
NEZNALEC píše:mnooo jakpak? ja to testuju tak jak jsi uz napsal stim ze chvili hraju a jak je to nestabilni upravuju takty dokud to neslape ok,
OMG vždy postupuj pomalu cca o 10mhz. Testuji 10min v Ati tool artefakty a zvyšuji a to samé. Až dosáhnu maximálního OC tak takty snížím o 10mhz a 4h nechám projet ATi toolem artefatky ( to ti najde i to co lidksé oko není schopné ani vidět). To samý pak s memory.
No pak třeba Furmark stability test a třeba Crysis .
alea iacta est
aha hmm ja to nahodil hned na takove takty jakych dosahli na pct, a ted jsem zkousel pri crysis ty co ams ty a cca po 3 min me to zaclo zrnet zlute a za chvilu na to zbelala obrazovka
NEZNALEC píše:aha hmm ja to nahodil hned na takove takty jakych dosahli na pct, a ted jsem zkousel pri crysis ty co ams ty a cca po 3 min me to zaclo zrnet zlute a za chvilu na to zbelala obrazovka
LOL to se nezlob, pokud chceš řešit maximální OC tak než začneš hrát nastav větrák na 100% a vem si sluchátka
Navíc hned to tam naprat. Pokud máš default GTX 260 tak takty TOP verze dosahnes snadno.
Postupuj pomalu a tím jak sem uvedl. Nakonec dosáhneš svého.
alea iacta est
tak to muzu rovnou nahodit ty taky co ma top ne? a otestovat a jak to da tak zvysovat po tech 10, ty a to jako zvysujes vse po 10mhz? nebo jen jadro - otestujes, pak pameti - otestujes - shadery - otestujes, nebo vse zvednes o 10 a testujes?
NEZNALEC píše:tak to muzu rovnou nahodit ty taky co ma top ne? a otestovat a jak to da tak zvysovat po tech 10, ty a to jako zvysujes vse po 10mhz? nebo jen jadro - otestujes, pak pameti - otestujes - shadery - otestujes, nebo vse zvednes o 10 a testujes?
Taktuju synchronně jadro +shadery , paměti zvlášt.
Napiš mi zítra na icq 427-746-502 a dáme to dokupy. Dobrou
alea iacta est
NEZNALEC píše:aha hmm ja to nahodil hned na takove takty jakych dosahli na pct, a ted jsem zkousel pri crysis ty co ams ty a cca po 3 min me to zaclo zrnet zlute a za chvilu na to zbelala obrazovka
... Navíc hned to tam naprat. ....
Ja se smeju taktovani po 10 Mhz. Kdybych mel po kazdem zvyseni frekvence o ~10 MHz testovat stabilitu, OC bych musel venovat cely zivot . Nejlepe pokud (jak to on udelal) tam nahodi OC z nejake recenze a kdyz bude vse OK muze zvysovat dale (po 50MHz a porad min), pokud to OK nebude, snizi o 20MHz atd. .
nj kazdy at ma svuj zpusob ze ja se vtom moc nevyznam tak davam na kazdou radu, jinak jsem teda zkousel ten ati tool a jak jede ten test jak se toci ta krychle tak me to zacne hazet zlute artefakty a pipat i pri defaultnich taktech takze nevim mno
Zvyšovat pomalu jako u CPU nemá smysl, grafika je grafika - ta snese všechno - já postupuju tak, že si najdu výsledky maximálních přetaktování a pak pomaličku dolu pokud to hází artefakty apod.
mam ji teda jit vyreklamovat stim ze me hazi artefakty v ati tools i na zakladnich taktech? nemuze to byt nejakou spatnou verzi toho ati tool pac mam v0.26 - ve hrach na zakl takty artefakty zadne nevidim, jen pri oc se to nekdy sekne nebo jsou artefakty videt i kdyz je maly oc jen o nekolik mhz vysis
Fuad Abazovic (Fudzilla) si na nvision "pokecal" s Royem Taylorem (Vice President of Content Relations) o PhysX
Roy Taylor píše:There are about 25 games coming out supporting PhysX before the end of the year and another 25 between January and March 2009. This is an impressive number but Physics in games is tough for developers and here is one reason why...
...With Nvidia’s PhysX and a high-end card you will be able to use all of the 100 pieces available. Blow the car into 100 pieces with Geforce 9800 GX2, while with a card such as 8800GT you might be limited to 50. The high-end card will make PhysX better and this is a simplification that can help us illustrate why it is taking so much time to make physics look so dramatic and cool. It is also why the recent announcements of Emergent’s Gambryo, the second biggest selling game engine after Epic (Unreal engine 3), which, of course, also uses PhysX...
25 physX her před Vánocema a 25 v 1.kvartálu 2009 Když se sama Ageia starala o physX, tak to byl propadák, ale už to vlastní nVidia a je to uplně dobrá a famózní technologie, která se už cpe do každé hry...
//Ano, nVidia má silný marketing a propagační oddělení...
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne úte 26. srp 2008, 14:08, celkem upraveno 1 x.