Pomoc při výběru MB pro sck.775 a SLI

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Pomoc při výběru MB pro sck.775 a SLI

Příspěvek od Hanyse.k »

Potřeboval bych poradit s výběrem MB, v sestavách do 30.000,- Kč mi pomohl sTano11, akorát jsem se rozhodl, že bych chtěl mít možnost zapojit grafiky do SLI a tudíž potřebuji i jinou MB. Jak už mi napsal sTano11 s chipsetem od nVidie.

Sestava:
CPU - Intel Core 2 Duo E8500 BOX
RAM - A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
GPU - Leadtek GTX 260 896MB DDR3
HDD - 2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 640GB WD6400AAKS
Zvuk - Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Audio OEM
PSU - Corsair Power Supply HX520 520W

Po nějakých jsem se podíval, kterou z níže uvedených bych si měl vybrat případně jestli mi doporučíte ještě úplně jinou ? O nějakém taktování nepřemýšlím. Díky za rady.

1. ASUS P5N-D (cena 2.535,-Kč)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M000000H0D

2. ASUS P5NT WS (cena 3.215,-Kč)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M000000DG9

3. ASUS P5N32-E SLI Plus (cena 3.345,-Kč)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M000000CHW

4. ASUS Striker Extreme (cena 4.535,-Kč)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M000000C44

5. ASUS P5N72-T Premium (cena 5.180,-Kč)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M000000I4M

Samozřejmě, že jsou ještě další dražší karty ale to už se mi zdá moc peněz tak nevím.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pomoc při výběru MB pro sck.775 a SLI

Příspěvek od Vivec »

nic než NV780 nebrat, sice i 780 je šrot, ale oproti 750 je to ještě dobrý, starší 680/650 bych nebral
imho nelíp uděláš s P5N-T Deluxe, eventuelně Striker II Formula, počítej ale s tim, že NV čipsety se hodně zahřívaj
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

OK, díky za radu. Takže ten ASUS P5N-T Deluxe asi nebude přicházet v úvahu jelikož tam je jen jeden PCI slot a já počítám se dvěma, jeden zvuková karta a druhý pro TV kartu. Takže s největší pravděpodobností tu ASUS Striker II Formula. Ještě bych se zeptal proč třeba nevzít tu mojí poslední vypsanou desku ASUS P5N72-T Premium která je taky osazena NV780 ?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo tu jsem nějak přehlíd, to je jen trochu očesanej Striker II formula, v biosu nebude pár věcí, nedostaneš displej a nějakej soft, pokud šetříš tak jí vezmi, ty fíčury co má striker navíc za moc nestojej, ale je všude skladem...

poklud ale plánuješ SLI tak se stejně se dvěma PCI rozluč, karty se strkaj do modrejch slotů a druhá GK ti ten druhej zabere
u obou desek ale bude samostatnej zvukovej modul supremeFX co dává asus ke všem dražším deskám, nevim jak seš náročnej na zvuk ale třeba by ti mohl stačit

\\tak na alze maj ASUS P5N72-T Premium, ale je o cca dvě stovky levnější než striker, podle mě jasná volba :)
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Supr díky za radu, takže ASUS Striker II Formula. No tak o tom zvuku ještě popřemýšlím, úplný fanatik nejsem ale při staré desce jsem musel koupit zvukovku abych mohl zapojit repro 5+1 a sluchátka s mikrofonem. U Striker II Formula to zapojím ?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tem modul vypadá takhle: Obrázek
jak je na tom s funkčností co se týče ovladačů a záměny výstupů nevím, ale je to zvukovka typu HDAudio, z toho odvozuju že každej výstup může mít libovolnou funkci
eventuelním řešením může být zvukovka do PCIe, ale tam je dost omezený výběr a ceny taky nic moc
Hanyse.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanyse.k »

Tak to by mělo v pohodě šlapat, moc díky za rady. :wink:
Legend
Nováček
Nováček

Vyber desky s775 pro SLI

Příspěvek od Legend »

Mel jsem Asus Striker Exreme. Extrem vydrzel asi mesic a odesel do vecnych lovist.
Shanim nahradu. Neco co bude vic spolehlive nez modni s poradnym vykonem a moznosti taktovani.

Mam 2x Gf8800Gt, Core 2 Duo 8400, Pameti Balistix 2x2 gb (bohuzel si nepamatuju presne ktere ale chtej dost vysoke napeti)

Poradte nekdo. Do ceho by jste sli sami? Jste nekdo s necim opravdu spokojeny??
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber desky s775 pro SLI

Příspěvek od Palec123 »

Nechal bych se inspirovat.. :arrow: eVGA 790i SLI FTW

Nevypada vubec zle :onfire:
Legend
Nováček
Nováček

Příspěvek od Legend »

Palec123 píše:Nechal bych se inspirovat.. :arrow: eVGA 790i SLI FTW

Nevypada vubec zle :onfire:
Taky nad ni ted premyslim.
Jen nevim, jaky je rozdil mezi tou normalni a FTW
A koukal jsem na EVGA a XFX vypadaji uplne stejne. Jaky je mezi nimi rozdil??
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Legend píše:A koukal jsem na EVGA a XFX vypadaji uplne stejne. Jaky je mezi nimi rozdil??
Pokud se nepletu, tyto desky jsou referencni desky nVidie. V tom pripade neni od nVidie jen chipset, ale rovnou cela deska. XFX ci EVGA jsou pak jen dodavatelem desky na trh. Je mozne ze se desky skutecne nijak lisit nemusi. Jejich vyrobcem je v obou pripadech nVidia.
Legend
Nováček
Nováček

Příspěvek od Legend »

Palec123 píše:
Legend píše:A koukal jsem na EVGA a XFX vypadaji uplne stejne. Jaky je mezi nimi rozdil??
Pokud se nepletu, tyto desky jsou referencni desky nVidie. V tom pripade neni od nVidie jen chipset, ale rovnou cela deska. XFX ci EVGA jsou pak jen dodavatelem desky na trh. Je mozne ze se desky skutecne nijak lisit nemusi. Jejich vyrobcem je v obou pripadech nVidia.
Tak jsem neco precetl. A koupil EVGA FTW. TA ftw verze ma akorat jine kondenzatory a chipy...
Jinak je to totalne to same.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“