Problém s DVD RAM

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
etien
Nováček
Nováček

Problém s DVD RAM

Příspěvek od etien »

S novým počítačem jsem koupil mechaniku Samsung SH-S223F sata .Ta mi odmítla číst DVD RAM nedokázala vypálit nic na nové a při formétování médium zničila.Mechaniku jsem vrátil a koupil LG GH20NS15 sata .Ta sice DVD RAM vypaluje ale např. 2GB jí trvají 2 hodiny a rychlost zápisu klesá na 40KB /s a mechanika se neustále rozjíždí a brzdí .Půjčil jsem si od kamaráda stejnou mechaniku a dělala to stejné (kupoval jí týden přede mnou).Když to skusil on na svém počítači dělalo mu to taky.Tak jsem si půjčil starší LG GSA 4163B PATA a ta pálí jak vítr 2GB za 30 min.Prot se chci zeptat jestli nemáte někdo podobný problém s novou mechanikou ,mám totiž strach jí jít měnit ,aby se problém neopakoval ,aby nebyla špatná nějaká série laserů do dvd mechanik.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s DVD RAM

Příspěvek od Bathory »

Řekl bych, že máš spíš problém s tím, že ti ty mechaniky spadly do PIO modu... je tady FAQ, tak si to tam projdi, snad ti to pomůže...
Bathory
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Díky za tip bohužel všechna zařízení mi jedou v UDMA takže tam problém není.Problém se projevuje jen u DVD RAM. DVD+-,RW a CD pálí v pohodě
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A co je to za disk? Asi bys měl zkusit jiný, může být poškozený.
Bathory
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Problém seprojevuje nezávisle na použitém disku (vyzkoušel jsem asi 4) a jen když na disk kopíruju strukturu obsahující složky ,které obsahují další a v nich je hodně souborů, když kopíruju na disk jeden velký soubor (např zálohu pošty 3,5GB) je to v pohodě.Mám pocit ,že mechanika má problém po dokončení vypálení jednotlivých souborů najít místo ,kde pokračovat a tak roztáčí a zastavuje).Mechaniku vyměním ,jen ,protože to už je 3 mechanika která mě to dělá za poslední měsíc(samsung odmítal ram úplně a lg moje a kamaráda se chovají takhle) tak mám strach aby nová nebyla stejná nebo horší a já se neocitl v začarovaném kruhu.Samozřejmě může být problém i jinde ,ale DVD ,CD mě i kamarádovi to vypaluje v pohodě jen DVD RAM nás oba zlobí a to máme každý jinou desku i čipset.

Ale jelikož se neozval nikdo ,kdo má stejný problém ,tak jsem měl asi jen vyjímečnou smůlu.Jinak bych s výměnou počkal až vadná vlna přejde.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

U hromady malych souboru je vzdy problem s rychlosti. To co popisujes bude normalni stav a neni to chyba mechaniky.

Jestli se nepletu, tak zjednodusene se u klasickeho vypalovani postupne vypali soubory a az na konec se zapise informace, kde je jaky soubor. U DVD-RAM (a RW medii pri paketovem zapisu) se zapisuje kazdy soubor samostatne jako u HDD. K tomu je jeste vypalovani na DVD-RAM 2x pomalejsi, protoze se zapsana data kontroluji.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Přesně tak a s tou kontrolou je to taky pravda. Pokud máš DVD-RAM 3x, tak zapisuje díky kontrole ve skutečnosti 1,5x... u DVD-RAM 5x to je 2,5x, čili časově to odpovídá.

zápis 3x http://www.cdrhard.cz/recenze/dvdrw_lg_ ... ntrole.gif

zápis 5x http://www.cdrhard.cz/recenze/dvdrw_lg_ ... ntrole.gif
Bathory
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Ano souhlasím ,měl jsem ale ve svém počítači pro kontrolu LG4163B ta 2GB malých souborů vypálila za 30min ustáleným chodem zato LG GH20NS15 to samé trvalo 2.5 hod s velkými výkyvy v rychlosti zápisu.Půjčená LG GH20NS15 od kamaráda dělá to samé.Samsung který jsem za LG GH20NS15 vyměnil pro změnu DVD ram nečetl vůbec a při formátování médium zničil.Všechno to jsou mechaniky koupené v průběhu jednoho měsíce.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Otázka zni, zda to médium ta první Lgina nenakopla. I tohle se bohužel stává.
Bathory
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Tak jsem vyměnil mechaniku opět za samsunga sh-s223f a je po problému dvd ram pálí v pohodě.
subwoofer
Nováček
Nováček

Příspěvek od subwoofer »

A jaký máš OS?
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“