Prodlouzeni Utp kabelu...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
johny67
Začátečník
Začátečník

Prodlouzeni Utp kabelu...

Příspěvek od johny67 »

Zdravim,
mam wifi internet a kabel me vede ze strechy az do prvniho patra k routeru... cca 30 metru... Potreboval bych ale dostat ten kabel do jine mistnosti a ke stesti mi schazi cca 5 metru.
Ted to mam vyreseny switchem... ale ten musi byt v zasuvce... potreboval bych budto nejakou prodluzku nebo switch ktery nemusim napajet.. proste neco malyho jen pro spojeni nebo prodlouzeni... existuje neco takovyho? nechce se mi kupovat novej 40 metrovej kabel...

Jeste bych se chtel zeptat na sitove zasuvky na zed.. jaky je tam zapojeni? Budu k tomu potrevat nejaky specialni kleste stejne jako k nacvaknuti koncu utp kabelu? dival jsem se na to a je tam nekolik zdirek pro kabely.

Diky za odpovedi.
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Prodlouzeni Utp kabelu...

Příspěvek od Holda »

.
johny67
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny67 »

ty jo ja prohledal snad 10 internetovych obchodu a nic:)) skoda ze to nemaji skladem... hned bych si pro to zajel... a co ta druha otazka?

nevis jeste o nejaky brnenskym eshopu kde by to mohli mit? zkousel sem alfu, soft com.. a nic..
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

ad 1 Alza, nebo kterýkoli obchod se síťovou bižutérií.

ad 2. Zásuvky - kleště netřeba, je na to speciální nástroj "nahazovák", ale dá se to nahodit i šroubovákem. Zapojení je k nalezení v každé slušné síťařské příručce, návodu k zásuvce, nebo na wikipedii
johny67
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny67 »

Dik moc.. me prave jeden typek v obchode kde jsem se byl ptat rekl ze na to musim mit neco specialniho ze jinak to tam nedostanu... proto sem se ptal:)

A jinak tu spojku sem fakt hledal silene dlouho a porad nic... az ted:) takze dik moc
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Pokud bych měl těch zásuvek dělat dvacet, tak bych si ten nahazovák pořídil. Dělal jsem ale jenom dvě (po dvou konektorech) a to se dalo šroubovákem zvládnout i s velmi podprůměrnou (= mojí) šikovností.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“