Přístup do složek vytvořených jiným systémem Windows? HELP!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Přístup do složek vytvořených jiným systémem Windows? HELP!

Příspěvek od bonavox »

Nainstaloval jsem na PC Windows Home Server (= Server 2003). Na disku jsem měl poukládaných asi 150 GB dat, nicméně nefungovala zvukovka, tak jsem se rozhodl nahodit Windows XP.

Na druhý disk jsem tedy nainstaloval Windows XP. Když teď ale připojím ten první disk do systému, tak ač jsem přihlášen ve WinXP taky jako administrátor, se stejným heslem jako v případě první instalace, tak mě systém nechce pustit na ten druhý disk k obsahu, který je na něm uložený. Zobrazí jej, ale nepustí mě k němu (spuštění, copy, atd).

Jde to nějak obejít, abych dostal ta data z první instalace do té nové s WinXP???? :sad:
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Přístup do složek vytvořených jiným systémem Windows? HELP!

Příspěvek od OndraSter »

Pohledej, řeší se to tu pořád dokola.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

No bomba ... děkuji za úžasnou radu. Kdybych něco našel, tak se asi neptám, ne :?:
Naposledy upravil(a) bonavox dne stř 27. srp 2008, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Bože lidi plízzzzzzzzzzzzzzzz
Mám na to jen hodinu, pak musím vrátit monitor a klávesnici, aspoň jeden blbej odkaz, zaboha nemůžu nic najít!!!!
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Takže mírný pokrok, aneb co si neuděláš, to nemáš ... převzetí vlastnictví složky (apropo, jelikož jsem to nikdy nepotřeboval a nedělal, těžko vědět o co jde a co vlastně má člověk hledat, takže díky OndraSter za opravdu vydatnou pomoc).
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... lo%C5%BEky

Problém je ovšem v tom, že i po převzetí vlastnictví nelze se složkami nic dělat.
Jako by se nic nestalo. Nejsou ještě nějak jinak blokované v souvislosti s tím, že byly vytvořeny na Windows Server 2003?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

OndraSter píše:Pohledej, řeší se to tu pořád dokola.
no, nevidel jsem zde ani jedno takove tema, ale rekl bych ze to nema byt v sekci o discich ale o operacnich systemech
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

viewtopic.php?f=31&t=27801&hilit=vlastn%C3%ADk
A zombux to zamknul, protože "Pořád dokola" ;-) .

A ano, patří to do systémů, nikoli sem.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Jasně, ale račte si všimnout, že ...
bonavox píše:Problém je ovšem v tom, že i po převzetí vlastnictví nelze se složkami nic dělat.
Jako by se nic nestalo. Nejsou ještě nějak jinak blokované v souvislosti s tím, že byly vytvořeny na Windows Server 2003?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Po převzetí vlastnictví nastav ještě práva.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“