Otáčky ventilátorů (PWM),chlazení HD4850

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
JohnnyC
Nováček
Nováček

Otáčky ventilátorů (PWM),chlazení HD4850

Příspěvek od JohnnyC »

Zdravím,v eshopu mi postavili sestavu v popisu a mam následující problémy.

Dokoupil jsem AC PVM větráky(intake outtake) a namontoval dle návodu výrobce.Ale fungují nějak divně...Otáčky jsou:

CPU .....cca 600
Outtake...cca 600
Intake......1100

napíchnuté na 4pin CPU FAN
něměli by mít všechny stejně?

+ na Acceleru 12cm fan do PWR FAN slotu má 1200ot. (dřív na Chassis FAN 1 měl 800)..divný

nechápu..je to v pořádku?

Druhý problém:nemám pasivy na těch osmi malých černých věcech vedle regulátorů napětí, v eshopu říkali že není třeba,ale včera jsem zkoušel ATI overdrive a padal mi obraz (svislé pruhy, Visty 64-bit mi vyhazovaly hlášku o ovladači atikmdag.,,,)může to být tím...jinak jádro mam 43st. v idle, burn 53st

Dík za rady
E 8400@3,5GHz - AC freezer Pro7, ASUS P5Q,4GB Vitesta,ASUS HD 4850+Accelero S1+12cm fan,Samsung 640GB,Seasonic 500W
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Otáčky ventilátorů (PWM),chlazení HD4850

Příspěvek od Blue Storm »

s těma otáčkama to máš tak,že máš nejspíš v BIOSu zaplé automatické ovládaní otáček,jenže všechny konektory na desce na větráky nemohou regulovat,jak je to stejně u mé ASUS Commando :wink:

a nedali ti k acceleru šedé pasivy?ty černé věci jsou kdyžtak paměťové čipy...paměti by se neměly přehřívat,spíš bych chladil víc napájecí obvody...jinak,co to znamená,že jsi zkoušel Overdrive?jestli jsi taktoval,tak na kolik jsi nastavil frekvence
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“