Student notebook cca 15 000,-
Moderátor: Don
- onpel
- Nováček
-
Student notebook cca 15 000,-
Jaký je váš rozpočet?
+-15000,-
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky?
Posledni dobou se mi libi Toshiba, Fujitsu, HP
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Hlavně kancelářské práce
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Převážet na kolej a domů, jinak většinou na stole
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Občas starší hry hlavně The Sims 2, Wow, Mafia, Battlefield 2, Medieval 2 Total War. Na současný HD 2300XT vse chodi
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
kolem 2h film, 3h kancl prace - myslím že průměr
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
nejlépe bez OS nebo linux, XP už se asi neseženou, a Visty sou dneska standart ktery asi preziju
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
Chcete lesklý nebo matný displej?
Spíše lesklý - v 90% se lesky dají vpohodě přežít
Kvalita zpracování a design
Za ty peníze no, bude občas cestovní ale zase nebude místo špalku na sekání dřeva
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
uvedené značky mají dobrý design, nelíbí se mi vůbec Lenovo
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
snad by mohl i 3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
C2D - ale více méně jedno (ted mam Mobile Turion X2)
Jak velká má být operační paměť?
Snad už není problém 2GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Nv hlavně kvlui ovladačům ... mam HD 2300XT a des bes (linux vubec)
Jak velký má být pevný disk?
min 160GB ... lepe pres 200 staci 5400 ot/min
Potřebujete optickou mechaniku?
ANO
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
NE
Máte nějaké speciální požadavky?
Oblibil sem si Bluetooth
Nejakej presnej HW si dokazu vybrat .. ale mam docela gulas v grafikach. Asi bych chtel dedikovanou treba aspon tu HD 2300 nebo HD 2400 nebo nV 8400 (jiny ani snad neznam) nebo neco podobnyho .. na nejnovejsi hry to bejt nemusi. Zase asi integrovana tolik nehreje a nezere a pokud by stacila na vyse uvedene hry, tak neni problem.
+-15000,-
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky?
Posledni dobou se mi libi Toshiba, Fujitsu, HP
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Hlavně kancelářské práce
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Převážet na kolej a domů, jinak většinou na stole
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Občas starší hry hlavně The Sims 2, Wow, Mafia, Battlefield 2, Medieval 2 Total War. Na současný HD 2300XT vse chodi
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
kolem 2h film, 3h kancl prace - myslím že průměr
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
nejlépe bez OS nebo linux, XP už se asi neseženou, a Visty sou dneska standart ktery asi preziju
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
Chcete lesklý nebo matný displej?
Spíše lesklý - v 90% se lesky dají vpohodě přežít
Kvalita zpracování a design
Za ty peníze no, bude občas cestovní ale zase nebude místo špalku na sekání dřeva
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
uvedené značky mají dobrý design, nelíbí se mi vůbec Lenovo
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
snad by mohl i 3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
C2D - ale více méně jedno (ted mam Mobile Turion X2)
Jak velká má být operační paměť?
Snad už není problém 2GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Nv hlavně kvlui ovladačům ... mam HD 2300XT a des bes (linux vubec)
Jak velký má být pevný disk?
min 160GB ... lepe pres 200 staci 5400 ot/min
Potřebujete optickou mechaniku?
ANO
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
NE
Máte nějaké speciální požadavky?
Oblibil sem si Bluetooth
Nejakej presnej HW si dokazu vybrat .. ale mam docela gulas v grafikach. Asi bych chtel dedikovanou treba aspon tu HD 2300 nebo HD 2400 nebo nV 8400 (jiny ani snad neznam) nebo neco podobnyho .. na nejnovejsi hry to bejt nemusi. Zase asi integrovana tolik nehreje a nezere a pokud by stacila na vyse uvedene hry, tak neni problem.
- BustedBoy
- Nováček
-
Re: Student notebook cca 15 000,-
tak podle tvych parametru by mel byt idealni tenhle...
mě má přijít zítra...
nebo tenhle,ale je to acer,ten se moc nedoporučuje
Kód: Vybrat vše
http://www.alza.cz/msi-ex600x-291cz-d96421.htm
nebo tenhle,ale je to acer,ten se moc nedoporučuje
Kód: Vybrat vše
http://www.alza.cz/acer-extensa-5620g-602g32mi-d97926.htm
- onpel
- Nováček
-
Ja prave mam Acer (ale travel mate 5520G) uz rok a zatim bez problemu a bez reklamace. Akorat teda ty panty sou trochu horsi a taky povrh se podle me rychle osahal. Pravda ale je ze na nem denne dost hodin pisu a taky ho porad nekde taham v klasickym baglu bez jakychkoliv vystuh. Takze zatim spokojenost velka, protoze zatim krasne drzi a ten vykon za ty penize se nedal jinde sehnat.
Bojim se o to MSI. Navzodry upozorneni sem si koupil Acera a ztaim spokojenost, ale kvalita treba v porovnani s HP nebo IBM je dost videt. Myslel sem ze prave FJC nebo Toshiba by mohli bejt taky kvalitnejsi, ale za 15k zadna dedikovana grafika.
U toho MSI jeste neni napsany jakej druh 8400M to je ... dost se tolisi ve vykonu .. nevis nahodou ?
Edit .. do oka mi padl jeste tenhle HP 6735s, grafika je HD 3200 a je jen asi jen o malo slabsi nez HD 2400 XT takze hrani by se snad dalo a za takovy prachy mi to pride uplne jak sen. Neni v tom nejakej hacek ? Pokud by nekdo vedel vice byl bych rad.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58479
nainstaloval bych si tam Win XP (podpora je?).
Bojim se o to MSI. Navzodry upozorneni sem si koupil Acera a ztaim spokojenost, ale kvalita treba v porovnani s HP nebo IBM je dost videt. Myslel sem ze prave FJC nebo Toshiba by mohli bejt taky kvalitnejsi, ale za 15k zadna dedikovana grafika.
U toho MSI jeste neni napsany jakej druh 8400M to je ... dost se tolisi ve vykonu .. nevis nahodou ?
Edit .. do oka mi padl jeste tenhle HP 6735s, grafika je HD 3200 a je jen asi jen o malo slabsi nez HD 2400 XT takze hrani by se snad dalo a za takovy prachy mi to pride uplne jak sen. Neni v tom nejakej hacek ? Pokud by nekdo vedel vice byl bych rad.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58479
nainstaloval bych si tam Win XP (podpora je?).
- freEDelL
- Začátečník
tuším že HD 3200 je slabá, nemá ani na klasickou HD2600 takže na ní si moc nezahraješ, mám dojem že je dokonce integrovaná... pokud se mýlím tak mě prosím opravte, nejsem si tím jist
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W
DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
- BustedBoy
- Nováček
-
u toho msi je nVidia 8400M G....
- onpel
- Nováček
-
Jo integrovana je, ale ma stejny hodnoceni v 3D marku a Fearu jako ta moje dedikovana HD 2400XT na ktery hraju prave ty hry zminovany v dotazniku. Napr lze vyhledat treba tady (cetl jsem i na ruznych forech). Vidim to spis jako kompromis mezi necim pouzitelnym na stary tituly, ale zase to bude studijni notebook na kterym se bude 95% casu ucit, psat, surfovat, atd.
Podle uvedenejch stranek je v porovnani s 8400M G o dost lepsi ve vsech 3D marcich a i FPS z Fearu ma vetsi.
Na HD 2600 ale nema. Bohuzel v tyhle cenovy relaci asi zadna. Navic bez OS tenhle notebook stoji neco malo pres 12 000. I kdyz nechci byt uplne najivni, je to HP, takze zaruka neceho solidnejsi by snad mohla byt. Ke vsemu ma jeste paradni design, takze asi uz neni moc co resit. Samozrejme ale si necham jeste poradit.
Podle uvedenejch stranek je v porovnani s 8400M G o dost lepsi ve vsech 3D marcich a i FPS z Fearu ma vetsi.
Na HD 2600 ale nema. Bohuzel v tyhle cenovy relaci asi zadna. Navic bez OS tenhle notebook stoji neco malo pres 12 000. I kdyz nechci byt uplne najivni, je to HP, takze zaruka neceho solidnejsi by snad mohla byt. Ke vsemu ma jeste paradni design, takze asi uz neni moc co resit. Samozrejme ale si necham jeste poradit.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti ta HD 3200 bude stačit, taky bych se novýho HP nebál ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- onpel
- Nováček
-
no trosku sem se bal ty integrovany karty, ale mylsim ze to bude bohate stacit. Navic uspora energie a tepla se vyplati, kdyz se na tom bude v 90% jen litat po netu a cist dokumenty. Urcite stoji za to precist si tady to vlakno http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0. Je tam hodne zajimavych recenzi informaci. Urcite tahle integrovana grafika bude mit uspech, jako herni kompromis do kancelarskyho notebooku.