prenos a digitalizace videa z analog kamery

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

prenos a digitalizace videa z analog kamery

Příspěvek od kul1k »

hoj tak me pozadal stryc abych nejak vyzistil jak by bylo mozne prenest video z analog kamery (zn. Panasonic) do pc jelikoz nemam moc informaci (spis zadne) tak vas prosim o radu asi si budem muset zahrat s vesteckou kouli a na dr.House :oops:

jedine co vim ze muze fotky z kamery stahne do pc normalne, video vsak ne nevi jak asi to nepude stejnou cestou jako foto

pripojeni kamery se s nejvetsi pravdepodobnosti deje pres USB nebo Firewire to je celkem jasne

jako nevyznam se vubec v tomle ani nevim zda je kamera anal. dig ale myslim ze rikal ze ma analog

myslim ze jedinou cestou pro digitalizaci bude pres grafickou kartu s vivo (doufam ze vsak se najde jiny reseni)
NB:Acer Aspire V3 571G
Sten
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: prenos a digitalizace videa z analog kamery

Příspěvek od Sten »

no jestli ma analog tak přez firewire to připojovat určitě nebude, nejdřív zjisti co to vůbec má :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jj.. sezen typove znaceni kamery a bude jasno..
Jinak tedy moznosti jsou dve.. digital resi vse, anallog to trochu komplikuje, pac komprese klade duraz na HW.. :(
Nejlepsi reseni je HW kodek, tedy treba nejaka mala externi strzna, ty ale nejsou nejlevnejsi.. pokud ma k dispozici slusne PC nemel by to ale byt zas takovy zasek..
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

ok sezenu info ale pc nema lepsi jak ja kdystak se to muze provest doma u me jelikoz je to narazova situace
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ku!1k píše:ok sezenu info ale pc nema lepsi jak ja kdystak se to muze provest doma u me jelikoz je to narazova situace
Zvládne to jakákoliv TV karta nebo VGA s VIVO, jestli to je nárazovka tak kvuli tomu koupovat HW kodér se nevyplati, navic tam je málo nastaveni...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Karty s VIVO nejak ovlivnuji zapis na disk, pri ukladani nekoprimovaneho videa, pripadne automaticky maji i schopnost realtime komprese..? ja bych tedy tak optimisticky nebyl..
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

no rad bych kdybyste nastinili aspon nejaky moznosti ja sem taky premyslel narvat to pres vivo grafiku jenze ted uz sem zadnou nikde nevidel (ze bych si ji pucil z eshopu na 14dni :oops: )
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Možnosti ti nastínil Dzin - buď TV karta s video vstupem (má ho skoro každá), video-in karta (nejlevnější stojí ~350,-), střihová karta (pro tvé účely asi zbytečná), VIVO grafika (dneska už hůř sehnatelná) nebo HW enkodér (nejsnažší, nejrychlejší, ale pro jednorázovou akci zbytečně drahý).
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
3751
Nováček
Nováček

Příspěvek od 3751 »

Asi nejednodušší je vložit analogovou kazetu do digitální kamery, protože některé, možná že většina, umí tyto analogové kazety přehrát a potom z kamery nahrát do PC.

Střelec
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“