D-link DIR 301 nastavení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Scrufa
Nováček
Nováček

D-link DIR 301 nastavení

Příspěvek od Scrufa »

Dobrý den,

koupil jsem si Router D-link DIR 301. Kablíky jsou napojené podle návodu v posledním kroku mi však vyhodí hlášku zkontrolujte připojení k DSL modemu. Vše je připojeno. Nebude problém v nastavení IP adres dynamické, nebo statické? Snažím se to konfigurovat přes webové rozhraní 192.168.0.1 ale které IP mám napsat do routeru a které do síťovky. Někdo píše, že je má přidělované automaticky, někdo zase jinak.
A nemohl by být problém v kablících. K routeru jsem dostal CAT5 a propojení PC a routeru jsem použil RJ45. Ještě jeden dotaz a co kdybych normálně měl dále internet napojený přes USB a jen napojil router přes CAT5 do modemu a vytvořil síť. To by mělo jet, co myslíte?

Já už psal všude všechno, ale už je v tom zmatek. Potřeboval bych nějaký podrobný návod kde co napsat.

Díky za každou reakci
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: D-link DIR 301 nastavení

Příspěvek od IkE Blaster »

RJ45? To je telefonni zastrcka, ne? To ti nemuze jet... Nevime jaky mas modem, jenom router. K pc se to musi urcite pripojit pres LAN, RJ11, nebo jak ty pises (a ja si odvodil) Cat5. A pokud to dobre chapu, tak router musis s modemem propojit taky timto kabelem, RJ11.

Postup zapojeni:

1) zapoj modem do telefonni linky, kabelem RJ45
2) z modemu ved LAN do routeru, do zdriky WAN
3) z routeru ved LAN kabel do pc, ze zdirky LAN
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

od kdy je RJ45 telefonni zastrcka ??? RJ45 se pouziva na ethernet
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Uz jsem asi spal, popletl jsem ty dva, samozrejme, RJ11 je "telefonni a modemovy" kabel, RJ45 LANka. Diky za upozorneni, ale autor se tu asi stejne uz nikdy neukaze...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“