Netočí se...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Cunt
Začátečník
Začátečník

Netočí se...

Příspěvek od Cunt »

Zdravim, mam teď docela slušnej problém s DVD-RAM mechanikou od LG (konkrétně GSA-H55L).
Nevim, zda je to jen zhoda (ne)náhod, ale je to už druhá mechanika od LG co "vodešla". Do 1. (jen o trošku starší model) jsem, přiznávám, dost brutálně mlátil, aby četla poškrábaná DVD (většinou s velkým úspěchem) a pak po roce a půl přestala číst všechna originální DVD-ROM disky (pálený četla). Pak začalo zlobit i pálení a tak sem jí odsunul do staršího PC (kde je úspěšně využívána na pálení CD - DVD stále moc ráda nemá, ale semtam nějaký přečte - jejich pálení = zahodit nové DVD). Nicméně jsem si koupil o Vánocích zmiňovanou GSA-H55L a byl sem nadmíru spokojen. Vypálit po sobě 20 DVD v kuse bez jediné chyby bylo pro mě nové... Ta mechanika nikdy nic nezničila, až sem jednou (poprvé v životě) pálil na DLka. Všechyn tři se poškodily při pokusu o přístup do druhé vrstvy. Mno nic, tak sem nepálil DLka a mechanika dále v poho... Nedávno ale přestala zase číst DVD-ROM disky. A aco mě nejvcí nasralo, teď už nečte vůbec nic, ani CD. prostě do ní vložim disk a ten se ani neroztočí. (Jo a do týdle sem ani jednou radši nepraštil. Mam pro změnu podezření, že se mohla přehřát od disku, co je nad ní v 5,25 a celkem slušně topí - ona taky.) Fakt nevim. DVD používam minimálně (většinou používám přenosné disky), protože 4GB je pro mě jen malé smítko, ale mam teď celkem důležitá data na 2 DVD a nemohu se k nim nijak dostat. Přeinstalloval sem jí drivery i firmware i ASPI ve win a furt nic... Ještě zejtra zkusim LiveCD s jinym OS.

Nevíte někdo co s tim k čertu je? To jsou LG mechaniky skutečně tak na H****? (sem ale zatim slyšel jen samou chválu)
Nebo sem takovej V** a 1. sem si "rozmlátil" a 2. "přehřál"?
Nebo je jen něco někde blbě a dá se mechanika ještě rozchodit?

I kdyby hlásila cokoliv, ještě bych to bral, ale tadle mechanika už se netočila aspoň měsíc...
Case: BITFENIX Shinobi, Supply: Corsair HX1000i@1000W, MB: GIGABYTE Z68X-UD7-B3, CPU: Intel Core i7 2600K ~ 3,4 GHz, RAM: Corsair Vengeance Pro ~ 1600MHz CL 9-9-9-24 (32GB), GPU: GIGABYTE nVidia GTX 1060 OC ~ 1582MHz/8008MHz (3GB), Sound: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Elite Pro - 64MB X-RAM, HDD: 12x Seagate (10 + 10 + 10 + 10 + 6 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 0,5 + 0,25) TB, 1x Intel (250GB)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Netočí se...

Příspěvek od Maxtor »

Zadny stres.. normalka.. vsichni je zde doporucujou, ja dycky tvrdil, ze to jsou shity nejvetsi.. mam v okoli 4 zname, co LG meli.. jen jeden ji jeste ma.. to ale az po vymene z reklamace.. vsem to odeslo.. jen tak.. samo od sebe..

Jinak pokud se disk vubec netoci, rekl bych, ze je mrtva..
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Samozřejmě, že jí zanesu na reklamaci (jestli tedy někde vyhrabu ten papír z obchodu). Ale normálně jí nepoužívám vůbec tak sem teď chtěl pomocí nějakýho fígle zkopčit ty 2 DVD do PC a dostat se k těm datům... Takhle budu muset obtěžovat kámoše, kterejm se zrovna 2x chtít nebude si jí doma vymontovat a pučit mi jí...
Case: BITFENIX Shinobi, Supply: Corsair HX1000i@1000W, MB: GIGABYTE Z68X-UD7-B3, CPU: Intel Core i7 2600K ~ 3,4 GHz, RAM: Corsair Vengeance Pro ~ 1600MHz CL 9-9-9-24 (32GB), GPU: GIGABYTE nVidia GTX 1060 OC ~ 1582MHz/8008MHz (3GB), Sound: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Elite Pro - 64MB X-RAM, HDD: 12x Seagate (10 + 10 + 10 + 10 + 6 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 0,5 + 0,25) TB, 1x Intel (250GB)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nechapu, kdyz casto pouzivas prenosne disky, proc byy jsi kvuli dvema DVD mel pujcovat mechaniku od kamose.. si to zajdi k nekomu hodit na disk ne..? :?
Ale jinak jak jsem psal no.. vyreklamuj.. kolem me odesly snad vsechny LG co kdo mel.. i kdyz je fakt, ze ten jediny kamarad, co ji ma dodnes (onu zminovanou, novou z reklamace) ji bez problemu provozuje uz cca 3 roky..
I kdyz.. vyjimka potvrzuje pravidlo no.. :(
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“