kolik mista pro winXP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Yarpen
- Nováček

-
kolik mista pro winXP
Zdravim,
jaka je optimalni velikost diskoveho oddilu, ktery je urceny pouze pro Windows XP?
Diky za radu.
jaka je optimalni velikost diskoveho oddilu, ktery je urceny pouze pro Windows XP?
Diky za radu.
- zombux
- Odborník PCT

Re: kolik mista pro winXP
dle potřeby. cca 10GB a pro systém a program files stačí, rozumná velikost je ale spíš 20GB protože nikdy nevíš na co tam budeš chtít nacpat
ignorelist: kremrole a dezoláti
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nevim jak všem ostatním, ale mě to přijde málo, mám 80GB a je to tak tak, protože na C obvykle dávám programy a hry, který bych musel při reinstalu stejně nainstalovat znova.
Takže máš na výběr:
20GB: Jen základní systém, pár programů
80GB: Systém, programy, hry, nebudeš pořád něco mazat aby šlo něco2 nainstalovat (nechceš mít všechno rozházený po ostatních oddílech)
Rozhodnout se musíš sám, minimum pro systém Ti poradil zombux.
Ale pokud je určený POUZE pro XPčka, tak mu stačí i 5GB (ale to nevím, jestli pustí instalace).
Takže máš na výběr:
20GB: Jen základní systém, pár programů
80GB: Systém, programy, hry, nebudeš pořád něco mazat aby šlo něco2 nainstalovat (nechceš mít všechno rozházený po ostatních oddílech)
Rozhodnout se musíš sám, minimum pro systém Ti poradil zombux.
Ale pokud je určený POUZE pro XPčka, tak mu stačí i 5GB (ale to nevím, jestli pustí instalace).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- zombux
- Odborník PCT

5G je málo, určitě tam bude chtít office a další low-level programy. sice jde přesunout Program Files mimo, ale to mi přijde jako hodně prasácký řešení
- Yarpen
- Nováček

-
Ok, diky za nazory!
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Jsem spokojeny s 20 GB pro systémový oddíl
- zombux
- Odborník PCT

já taky, dokumenty a data mám na jiném oddílu a jediné co se na to nevejde jsou virtuální strojeCZDaywalker píše:Jsem spokojeny s 20 GB pro systémový oddíl
- NEONET
- Středně pokročilý

ja mam v jednom PC nainstalovany XP PRO SP3 na 4.3Gb disku a mam tam XP, Eset Smart security, Qip, ICQ, Age of empiresII RedAlert2 + RAII - yuris revenge a jeste neco
(na disku jeste volne cca 1G)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z vlastni zkusenosti vim, ze na 4.3 GB (dokonce si myslim, ze je to ten samy, co ma NEONET
) HDD se daji neosekane XP normalne pouzivat. A to ten disk mel v HDTune maximalne 16MB/s a jede to priblizne stejne jako na 80MB/s.
- NEONET
- Středně pokročilý

jj, presne, ted ten disk jeste zminuju v jinem threadu (ohledne visty a MP hrani her) a fakt se tam narve sytem (komp slouzi na klikani po netu - firefox + qip a hrani starsich her - jsou tam 2 verze AgeII a 2 verze RA2 a CS a soldat
na disku je furt 1G volneho mista - ten PC je vlasten DELL Optiplex GX150 trosku predelany - jiny procak, jine pameti, rozsirena sitovka, chanim jeste LP grafiku, ma upravene cele chlazeni (moc to topilo, out byl jenom obdelnicek na zdroji 4x3cm a perfofovany... a ted je PC ok na male paranske noci, vleze se mi do batohu i s klavesnici, routerem a mysi
(sluchatka nakrk a jdem!) na vetsi si beru svuj PC, ale to uz jsem hodne OT (ted jej ceka 10Gb disk)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten od Quantumu?
- NEONET
- Středně pokročilý

?? disk o quantumu? jo, ten tam mam
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo ten celou dobu myslim
. Quantum fireball CR 4.3A.
- Maxtor
- Začátečník

-
Ja jen malou zminku o volnem miste na C:.. vzdy neco nechavejte free..
Narazil jsem u "Joint Task Force" instalace u kamarada s hodne zkrouhnutym C: (1-2GB free), kdy hra nesla nainstalovat.. instalator totiz u zminovane game funguje tak, ze prvni vsechny soubory narve do sveho vlastniho adresare na C: (cca 5GB) a pak teprve presune, kam je treba (kam jste si zvolili v instalaci).. buh vi, kolik takovych her je..
Narazil jsem u "Joint Task Force" instalace u kamarada s hodne zkrouhnutym C: (1-2GB free), kdy hra nesla nainstalovat.. instalator totiz u zminovane game funguje tak, ze prvni vsechny soubory narve do sveho vlastniho adresare na C: (cca 5GB) a pak teprve presune, kam je treba (kam jste si zvolili v instalaci).. buh vi, kolik takovych her je..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 29. srp 2008, 01:40, celkem upraveno 1 x.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Minimálně UT3 demo rozbaloval do TEMPu.
Ale pokud to chce opravdu jen na systém tak tohle nehrozí, přinejhorším ani u officů.
Ale pokud to chce opravdu jen na systém tak tohle nehrozí, přinejhorším ani u officů.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;