NVIDIA PhysX - poznatky z praxe

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NVIDIA PhysX - poznatky z praxe

Příspěvek od Krteq »

Radeon a GeForce v jedné sestavě? Funguje to!
Redaktor Rocky ze serveru HARDSPELL otestoval kombinaci Radeon HD3850 + GeForce 9600GT v jedné sestavě. Radeon vykresloval scénu a GeForce měla na starosti akceleraci PhysX. Výsledky jsou vynikající ;)
TechPowerUp píše:The functionality of CUDA and its implementation of GPU-accelerated PhysX processing has benefited many a GeForce user. Users of ATI accelerators lacking this incentive either use Ageia PhysX card or avoid it altogether. It has been verified by Hardspell that in an environment where Radeon accelerator(s) do graphics processing, a GeForce accelerator can be used standalone to process PhysX. Hardspell used a Radeon HD 3850 along with a GeForce 9600 GT on the same system with the display connected to the Radeon, though no form of multi-GPU graphics connection existed, the GeForce card partnered the Radeon well in processing physics, while the Radeon did graphics. Results of the oZone 3D FluidMark, a benchmark that includes routines to evaluate the machine's capability in processing physics, showed a greater than 350% increase in scores, showing that the GeForce accelerator is doing its job.
Obrázek

Obrázek

Více informací na TechPowerUp a HARDSPELL
Black_Arrow_CZE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Black_Arrow_CZE »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Dnes se mi dostalo do rukou PC této konfigurace: C2D e6400,2gb ram, ASUS P5N-E SLI , Geforce 260 GTX a Geforce 8800 GTS 640 MB. Onen člověk si přeje, aby mu nová GTX 260 sloužila čistě na hry a druhá vga GTS jen na výpočet fyziky PHYSx. Otázka zní, jak na to? Obě karty mám v desce, OS mám XP SP3, nainstalovány nejnovější drivery VGA a drivery PhysX. Když ale spustím aplikaci physX fluid mark, fyzika se počítá jen přes GTX 260 a nikde není na výběr druhá grafika v PC. Jen pro info, grafiky nemám spojeny SLI můstkem. Půjde vůbec výše zmíněný systém rozjet na výše popsaném HW? děkuji za rady a tipy
My PC: Phenom II X4 955, 4gb DDR3 1600 Ram, Gigabyte AMD 785G, ATI 5770 1GB DDR5 ASUS, 2.5 TB HDD, 22"LCD, Sound Blaster Audigy II platinum EX...

Hrát se na tom dá ;)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nama by byť problém, vprvom rade najnovšie ovládače, napr 177,92
potom treba v v Nvidia Physx vzbrať kartu ktorá má slúžiť na výpočty
maloby to vyzerať takto Obrázek

SLI zap8ja5 netreba, vo viste je treba mať zapojený a aktivovaný aj 2. monitor alebo TV aj v tej karte ktorá slúži aj na physx :x
ja mám proste výstup z druhej karty (85GT) zapojený v druhom vstupe monitora :oops:
NV sľubuje že to v krátkom čase odstráni
v XP by to malo ísť aj bez toho
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Black_Arrow_CZE píše:Zdravím, potřeboval bych poradit. Dnes se mi dostalo do rukou PC této konfigurace: C2D e6400,2gb ram, ASUS P5N-E SLI , Geforce 260 GTX a Geforce 8800 GTS 640 MB. Onen člověk si přeje, aby mu nová GTX 260 sloužila čistě na hry a druhá vga GTS jen na výpočet fyziky PHYSx. Otázka zní, jak na to? Obě karty mám v desce, OS mám XP SP3, nainstalovány nejnovější drivery VGA a drivery PhysX. Když ale spustím aplikaci physX fluid mark, fyzika se počítá jen přes GTX 260 a nikde není na výběr druhá grafika v PC. Jen pro info, grafiky nemám spojeny SLI můstkem. Půjde vůbec výše zmíněný systém rozjet na výše popsaném HW? děkuji za rady a tipy
Fyziku musis karte priradit v PhysX properties ... tam zvol, ktera to bude pocitat. Jinak tohle je spatna sekce na tento dotaz.
Black_Arrow_CZE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Black_Arrow_CZE »

dexterav píše:nama by byť problém, vprvom rade najnovšie ovládače, napr 177,92
potom treba v v Nvidia Physx vzbrať kartu ktorá má slúžiť na výpočty
maloby to vyzerať takto Obrázek

SLI zap8ja5 netreba, vo viste je treba mať zapojený a aktivovaný aj 2. monitor alebo TV aj v tej karte ktorá slúži aj na physx :x
ja mám proste výstup z druhej karty (85GT) zapojený v druhom vstupe monitora :oops:
NV sľubuje že to v krátkom čase odstráni
v XP by to malo ísť aj bez toho

... takže, přepínání na desce jsem dal do polohy pro dual card, spustil pc, systém oběvil druhou kartu (8800 gts), stáhl jsem na ní nejnovější drivery, nainstaloval a udělal restart. Systém normálně najížděl (logo windows), ale pak obrazovka zčernala a to bylo vše. Systém ale běžel dále, jen bez obrazu. Bylo jej možné normálně vypnout. takže proč to? ten SLI můstek jsem taky zkoušel, ale beze změny. díky za odpovědi
My PC: Phenom II X4 955, 4gb DDR3 1600 Ram, Gigabyte AMD 785G, ATI 5770 1GB DDR5 ASUS, 2.5 TB HDD, 22"LCD, Sound Blaster Audigy II platinum EX...

Hrát se na tom dá ;)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

myslím že by nemala byť v polohe dual ...
nič také som nepísal :)
preplo ti na 2. kartu a kedže nemá výstup na monitor... :)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

Tak som k mojej zostave pridal na Physx Asus 8600 GTS a vyskusal Nurien Tech Demo.Islo to na nej tak 20 snimkou.Proste slabota.Ked som dal fyziku pocitat na 8800GTX tak to bolo v priemere 25 snimkou.Ale zistil som ze procik ide na 100% co by znamenalo ze to chce uz nieco silnejsie a ze Physx riadne vyhuluje CPU a nie odlachcuje.Aspon ma to donuti kolecne kupit neake intelacke 4-jadro.Tolko moja skusenost.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno v testoch physx je moja 85GT dosť chabá ale napríklad warmonger ide ako na GTS512...
vyzerá to tak že 85GT je asi 4x na tom lepšie ako CPU a 88GTS512 asi tak 5x lepšie ako 85GT
samozrejme sa týka physx, každopádne je to len v začiatkoch ovládače sú beta, uvidíme časom, ak bude kde :)
zatiaľ je to iba hračka
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

No mno to Nurien Tech Demo je ako co ???

Obrázek

Obrázek
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

facility píše:...
No, revoluční hra to není, ale je to toto:
http://www.extrahardware.cz/nurien-revo ... ra-s-physx

Vypadá fakt dobře, ale to nasazení PhysX, nějak nevidím (snad krom šatů).

...
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Ja ho vidim. Je tu super! (Mozna kvuli tomu, ze se tam tanci, jde fyzika videt nejvice, ale i tak, je to jako v realu!) :) .
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

JSzu píše:Ja ho vidim. Je tu super! (Mozna kvuli tomu, ze se tam tanci, jde fyzika videt nejvice, ale i tak, je to jako v realu!) :) .
Říkám, že tam jdou vidět jen ty šaty... :roll:

...
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Saty, vlasy :wink: a i ten borec, co tam tanci, ma takove kalhoty s takovymi "hybatkami".
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

podle mě grafika jak z roku raz dva, žádná pořádná fyzika tam není ... mimoto celá tato hra je blbost pro holky, a to ještě asi pro retardované
chcipi
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od chcipi »

Cus potřeboval bych poradit
Nainstaloval jsem si to Nurien Demo a spustil ale mám nějak nízké FPS - kolem 13
Nevíte co by stím mohlo být?
Nvidia PhysX mám 08.08.18 a Ovladače od GK 177.79.
Ve fluid marku mi to ale ukazuje Hardware physx a nastavené to mám aby mi to akcelerovala grafika tak nevím co stím je

Děkuji za odpovědi
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Prejdi system CCleanerom atp ...."virus"
mas nastavene G-force:physX v ovladacich paneloch>physX properties....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

chcipi píše:Cus potřeboval bych poradit
Nainstaloval jsem si to Nurien Demo a spustil ale mám nějak nízké FPS - kolem 13
Nevíte co by stím mohlo být?
Nvidia PhysX mám 08.08.18 a Ovladače od GK 177.79.
Ve fluid marku mi to ale ukazuje Hardware physx a nastavené to mám aby mi to akcelerovala grafika tak nevím co stím je

Děkuji za odpovědi
Pokud budeš mít normální skore v 3D Marcích + slušené FPS v běžných hrách, tak nevím co chceš, pojedeti to tak jak to jede. PhysX to nezachrání, všichni se na to díváte jako na boha, to totiž záleží i na GK.

Ale napřed udělej to, co ti radí facility.

...
chcipi
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od chcipi »

Virus v PC nemám, a v Nvidia physx mám nastavené Geforce Physx, jinak ostatní hry fungjí dobře, v 3dmark 06 mám skore asi 12 000 3dmarks. Akorát nějak nemůžu rozběhat to Physx
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Pavel.P. píše:
Herkis píše: Vůbec nerozumím, co chtěl básník říci, :shock:
ale pokusím se ti to vysvětlit:

1. Jedinou samostatnou PhysX kartu vyráběla Agea.
2. Všechny G8x, G9x a GT200 čipy (tj. DX10 čipy) umožňují výpočet fyziky pomocí SP jednotek (to jsou jednotky, které počítají pixel, vertex a geometry shadery a jsou součástí čipu).

3. K tomu, aby výše uvedené grafické karty mohly herní fyziku počítat, je nutný SW:
A. Hra s fyzikou přes PhysX
B. Jsou nainstalovány ovladače PhysX s podporou výpočtu přes GPU
C. Je nainstalován ovladač grafické karty s "podporou CUDA"
Anooo, toto jsem měl na mysli. GPU od nVidie nejsou physX, to co dokáží, dokáže i ATI, jelikož se jedná o GPU sféru (nemusíš to rezepisovat jak pro 15ti nebo 18ti letého chlapce, ale napsal jsi to líp, než já).

//2Herkis: Ale fakt pěkně jsi to vysvětlil :)
Já si myslím,že jseš mírně zmatenej!!!!!!Každej hardvér potřebuje softvér,nrbo snad ne?A několik jedinců ti už tady naznačilo o co jde,tedy samozřejmě že nV 8x a výše podporují fyziku hardvérově,m.j. zkoušel jsem to v GRAW2 a v menu si to přímo nastavíš,fakt je ten,že FPS poklesne(kolem 100FPS a s hwfyzikou asi 40-50FPS) a já nezaznamenal žádný rozdíl v hratelnosti a ani lepší efekty ..... tudíž druhá grafika mi dělá asi fyziku.......
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

anti.77 píše:...
Jediný, kdo je tu zmatený jsi ty :sarcasm:
Jediná physX karta je Ageia PhysX. Grafické nVidia karty dokáží počítat fyziku pomocí síly SP, ale potřebují software, který je k tomu využije, resp. ovladače (CUDA, nVidia ovaldače, PhysX ovladače).
To, co dokáže nVidia, by dokázala i ATI, jenom kdyby souhlasila, že bude využívat PhysX, kterou jí nVidia nabídla. ATI chce svoji vlastní fyziku, tak nevím.

...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“