Kup Accelero .. S2 a máš klid.Crustik píše:Zdravim prave me domu prisel novej PC tak jsem ho sestavil.. ma v sobe kartu HD4850 od Gigabyte
takove provedeni
http://www.alza.cz/gigabyte-rx4850-512m ... d95603.htm
duvod proc pisu je nasledujici... zapnu PC jsem cca 5 minut v biosu a karta se takovym neskutecnym zpusobem hreje ze to neni mozne... i skin je cena tepla... tedka po 10 minutach chodu v biosu nemuzu tu kartu ani vydelat je horka....mam pocit ze tim vyfukem neodchazi vzduch... a nebo je to mozna tak spravne muzete nekdo poradit
ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
- Crustik
- Začátečník

-
Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
dobre pekne stupidni odpoved..... acelero budu kupovat cca za dva mesice az budou lovaky na noctua vetraky.. takze moje otazka stale trva... a prosim uz nechci povedi kup to a ono...spajdr píše:Kup Accelero .. S2 a máš klid.Crustik píše:Zdravim prave me domu prisel novej PC tak jsem ho sestavil.. ma v sobe kartu HD4850 od Gigabyte
takove provedeni
http://www.alza.cz/gigabyte-rx4850-512m ... d95603.htm
duvod proc pisu je nasledujici... zapnu PC jsem cca 5 minut v biosu a karta se takovym neskutecnym zpusobem hreje ze to neni mozne... i skin je cena tepla... tedka po 10 minutach chodu v biosu nemuzu tu kartu ani vydelat je horka....mam pocit ze tim vyfukem neodchazi vzduch... a nebo je to mozna tak spravne muzete nekdo poradit
celkem by bylo fajn treba me rict az naistaluju system ze se treba zvysi otacky na grafice nebo tak... to ja prave nevim...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení
Kdyby sis prošel celý thread, zjistil bys, že to zahřívání karty v idle je zcela normální. Je to prostě jejich "vlastnost". Ty karty mají nastaveny nízké otáčky kvuli hlučnému chladiči. Kartě to neuškodí, je na takové teploty stavěná. Horší je to zahřívání vnitřku skříně a tím i ostatních komponent, ale pokud máš dobře větranou skříň (nemyslím tím otevřenou bočnici) tak to není zas takový problém 
- Crustik
- Začátečník

-
skrin mam
COOLERMASTER Dominator CM-690 , vetraky jeden predni 80x80 potom bocnice 120x120 a zadni 120x120 ty default co byly ke case za dva mesice budu kupovat misto vsech noctua vetraky a na tu kartu ten passiv accelero. Kabelaz je vsechna za zakladni deskou takze prostor okolo grafiky je naprosto volnej a pruchod vzduchu je idealni
COOLERMASTER Dominator CM-690 , vetraky jeden predni 80x80 potom bocnice 120x120 a zadni 120x120 ty default co byly ke case za dva mesice budu kupovat misto vsech noctua vetraky a na tu kartu ten passiv accelero. Kabelaz je vsechna za zakladni deskou takze prostor okolo grafiky je naprosto volnej a pruchod vzduchu je idealni
- Kubzo
- Nováček

-
Mam problem...
Mam Athlon 2x 3800+ 2.0@2.65, K9N Diamond, Fortron 400w,Asus HD 4850.
Kupil som si novy chhladic na procak aj grafiku (Accelero S1)...Pretaktoval som procesor napatie som najprv nezvysoval ku koncu som ho zdvihol o 0.05v...Kartu som mal asi mesiac...Obcas ked som hral napr NFS:Pro Street, par krat sami to stalo aj v CoD4...ze mi zrazu zamrzol PC (alebo mi ho rovno resetlo??...teraz uz neviem)...nejak som sa tym nezapodieval lebo stara grafika mi robila obcas nieco podobne ze sa vypinala a tak....Ale pred par dnami som si nainstaloval Trial LotRo-a a Nastavil som si vsetko na plne....po chvili ma zrusilo a resetol sa PC...a od vtedy mi grafika nezobrazuje ked sa nacita windows .... funguje len v nudzovom rezime a ked niesu nainstalovane ovladace...u kamarata to robilo to iste....Mohol nestacit zdroj pri tom taktnuti??? ze mi to vypinalo?? a potom nejak posahat ja grafiku?? popripade co si myslite ze s tym moze byt...
Dakujem
Mam Athlon 2x 3800+ 2.0@2.65, K9N Diamond, Fortron 400w,Asus HD 4850.
Kupil som si novy chhladic na procak aj grafiku (Accelero S1)...Pretaktoval som procesor napatie som najprv nezvysoval ku koncu som ho zdvihol o 0.05v...Kartu som mal asi mesiac...Obcas ked som hral napr NFS:Pro Street, par krat sami to stalo aj v CoD4...ze mi zrazu zamrzol PC (alebo mi ho rovno resetlo??...teraz uz neviem)...nejak som sa tym nezapodieval lebo stara grafika mi robila obcas nieco podobne ze sa vypinala a tak....Ale pred par dnami som si nainstaloval Trial LotRo-a a Nastavil som si vsetko na plne....po chvili ma zrusilo a resetol sa PC...a od vtedy mi grafika nezobrazuje ked sa nacita windows .... funguje len v nudzovom rezime a ked niesu nainstalovane ovladace...u kamarata to robilo to iste....Mohol nestacit zdroj pri tom taktnuti??? ze mi to vypinalo?? a potom nejak posahat ja grafiku?? popripade co si myslite ze s tym moze byt...
Dakujem
CPU AMD Dual-Core Athlon 64 X2 3800+ AM2 2.0@2.65 | Motherboard MSI K9N Diamond | RAM DDR2 Corsair Twin2X 2Gb (Kit 2x1Gb) 675Mhz CL5-5-5-15 CL2 | HDD Western Digital SE 250Gb 16Mb SATA 2 | VGA Asus HD 4850 512Mb DDR3 PCI-E | Case Thermaltake Swing VB6000 Silver + Fortron 400W ATX | DVD-ROM LG GSA-H20L Silver
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
zkus preinstalovat komplet windowsy a jestli to nadale nepujde, zkus gk v jinym pc. popripade orthos/memtest
- Kubzo
- Nováček

-
Windowsy som .... preinstaloval v tom to nebolo... a ako som pisla som skusal grafiku aj u kamosa a tam to spravilo to iste...
btw.:a myslite ze ked to niekedy rozbeham ci nemam kupit silnejsi zdroj .... ci henten zvladne taktovany procesor s hentakou grafikou v zatazi
btw.:a myslite ze ked to niekedy rozbeham ci nemam kupit silnejsi zdroj .... ci henten zvladne taktovany procesor s hentakou grafikou v zatazi
CPU AMD Dual-Core Athlon 64 X2 3800+ AM2 2.0@2.65 | Motherboard MSI K9N Diamond | RAM DDR2 Corsair Twin2X 2Gb (Kit 2x1Gb) 675Mhz CL5-5-5-15 CL2 | HDD Western Digital SE 250Gb 16Mb SATA 2 | VGA Asus HD 4850 512Mb DDR3 PCI-E | Case Thermaltake Swing VB6000 Silver + Fortron 400W ATX | DVD-ROM LG GSA-H20L Silver
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
skus shodit oc 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kubzo : a kámoš má co za zdroj?
- Johny_Xtreme
- Nováček

-
Problém je nejspíš způsobený velkým přehříváním procesoru. Stáhni OC trochu dolů. Navíc je to podle mě nesmysl kupovat k takovému low procesoru HD4850....
Na to je podle mě potřeba alespon 3 GHZ, jinak ti ji nenakrmí ani náhodou a tudíž výkon bude nižší než bys čekal. Udělej upgrade proceosru. Například slušný je ted 5400 black edition a pořídíš ho za pakatel.
Na to je podle mě potřeba alespon 3 GHZ, jinak ti ji nenakrmí ani náhodou a tudíž výkon bude nižší než bys čekal. Udělej upgrade proceosru. Například slušný je ted 5400 black edition a pořídíš ho za pakatel.
- Mike236
- Nováček

-
http://www.youtube.com/watch?v=Sv9wYhAi-60
please help, fakt je to děsný...zvuk jde od zdroje, stačí když spustím DreamScene (občasné písknutí), pří AtiTool kostce je to k nevydržení..zdroj jsem měnil a furt stejné, myslim že chyba není ve zdroji, ale napájení 4870, je možně že mám vadný kus?
please help, fakt je to děsný...zvuk jde od zdroje, stačí když spustím DreamScene (občasné písknutí), pří AtiTool kostce je to k nevydržení..zdroj jsem měnil a furt stejné, myslim že chyba není ve zdroji, ale napájení 4870, je možně že mám vadný kus?
- KunNy
- Začátečník

-
CZOggy: Dost (většině?) GK od ATi (AMD) pískají cívky při zátěžovém testu v ATI Toolu (rotující chlupatá krychle), já to mám vyzkoušeno na Radeonu 2400Pro, 2600XT, 2900XT a všechny při zátěžovém test v ATI Toolu pískají, v jiné zátěži (hře) ne.
Na EHW fóru se toto řešilo - nevím kam se došlo, ale někdo prosazoval názor že to dělá kombinace určitého zdroje + GK, jestli to je pravda netuším...
Na EHW fóru se toto řešilo - nevím kam se došlo, ale někdo prosazoval názor že to dělá kombinace určitého zdroje + GK, jestli to je pravda netuším...
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- Ondra.K
- Začátečník

-
Ahoj,mám problémy s touto grafikou. Když vypnu třeba večer PC a ráno ho zapnu,tak někdy naběhne normálně,ale většinou se začnou načítat winy(mám win vista 32bit) a potom naběhne asi na milisekundu modrá obrazovka(nějaký error,nestačím to přečíst), po druhé a vícekrát se mě to ptá jestli chci winy spustit normálním způsobem nebo v nouzovym režimu a tohle se opakuje asi 3x až 5x,pak to naběhne,teď sem tohle absolvoval 4x a když spustim CCC nebo ati expert tool,tak tam nejsou vůbec odrážky s teplotou grafiky. Tak nevim v čem je problém. Sestava jinak Core2duo e7200,corsair HX520w,2x1GB ram Adata gaming edition,Gigabyte GA-EP45-DS3P. Jinak hry šlapou v pohodě(Test D. unlimited,CoD4,GTA:SA...),až na dnešek když místo policejních aut v TDU který mě honily byly černý kostky.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pozvedej voltáže v biosu u všeho co jde aspoň o kousek.
- KunNy
- Začátečník

-
To Ondra.K: Pravděpodobně máš nastavený automatický restart při BSOD, zkus ho vypnout (pravým tlačítkem klikni na Tento počítač, Vlastnosti, Upřesnit, u Spuštění a zotavení systému dej Nastavení, a tam odškrtni Automaticky restartovat. Až ti zase vyskočí BSOD, tak by tam měla zůstat, takže si opiš kód chyby a sem s tím. Nevím jestli je tady na fóru sekce nebo topic s chybami BSOD, zkus pohledat a tam napsat kód tvoji chyby.
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- Ondra.K
- Začátečník

-
2 KunNy: super,udělal sem jak řikáš a ani po 3 restartech a jednom vypnutí/zapnutí to naběhlo normálně,kdyby se tam objevili nějaký chyby tak to sem určitě hodim,jinak díky moc za pomoc tohle mi strašně pomohlo.
2 spajdr: hele koukal sem do biosu a všechno sem dal na auto,to bude asi lepší
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel to vždycky není ideální, dávat vše na auto, zvlášť při problémech se stabilitou čehokoliv v PC.Ondra.K píše:2 KunNy: super,udělal sem jak řikáš a ani po 3 restartech a jednom vypnutí/zapnutí to naběhlo normálně,kdyby se tam objevili nějaký chyby tak to sem určitě hodim,jinak díky moc za pomoc tohle mi strašně pomohlo.
- Kubzo
- Nováček

-
Teplotu CPU som si sledoval ta nesla na viac nez 50°... a na vykon sa nestazujem...aspon zatial...Je este nejaky nazor preco mi resetovalo pc??.....mohol to byt zdroj?Johny_Xtreme píše:Problém je nejspíš způsobený velkým přehříváním procesoru. Stáhni OC trochu dolů. Navíc je to podle mě nesmysl kupovat k takovému low procesoru HD4850....
- Kubzo
- Nováček

-
450W Fortronspajdr píše:Kubzo : a kámoš má co za zdroj?
- Kubzo
- Nováček

-
Teraz ked ta grafika nejde ... je tazko skusat zhodit oc ... ale pri CoD som to skusal sa mi zda lebo mi vyplo pc tak som sa zlakol ze som tym oc nieco do..rbal tak som zhodil oc ale aj tak mi to potom sa mi zda zblblo ...Flegy píše:skus shodit oc