Poradte- problém a AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
xxjirkaxx
Nováček
Nováček

Poradte- problém a AP

Příspěvek od xxjirkaxx »

Ahoj. Mám domů přivedený internet koaxem za střechy, kde je anténa. Normálně mám koax přiveden do síťovky a vše je ok. Chci si doma ale udělat bezdrát, tak jsem koupil AP a router. Když připojím koax do AP a UTPéčkem pak z AP do PC, internet nejede. Někdo mi tvrdí že nic se nastavovat nemusí, nebo že mám v AP nastavit IP adresy a podobně ty stejné, co mám teď. Jenže to taky nefunguje. Vyzkoušel jsem sand všechny varianty a nic nefunguje. Prosím o radu co a jak nastavit. Díky
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradte- problém a AP

Příspěvek od IkE Blaster »

1) Koax do sitovky je blbost, predem. Nejspise jsi tam mel Wifi PCI kartu
2) Mimochodem, jak dlouhy je ten koax?
3) Koupil jsi jen AP, nebo i router? Jako koupil jsi jedno zarizeni, nebo dve?
4) Nejlepe rekni providerovi, ale jinak musis na zarizeni nastavit stejne IP, jako jsi mel na pc, kde pote zapnes pridelovani podle DHCP. Mozna bude potreba klonovat MAC, v zarizeni to najdes snadno, v pc spust prikaz ipconfig /all a najdi si MAC tve wifi karty
xxjirkaxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxjirkaxx »

No měl jsem na mysli wifi PCI. Koupil jsem dvě zařízení. AP a Wifi router. Teď se snažím rozchodit ten AP. Zkoušel jsem na něj nastavit IP, bránu a podobně jako jsem měl do teď, ale nic. Ještě zkusím naklonovat tu MAC. Díky
xxjirkaxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxjirkaxx »

A ten koax je dluhej tak 8m.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

8m? Pane boze, tos kupoval sam, ze? Jen tak mimochodem, v tom koaxu je celkem velky utlum. No ale jestli to bezi, tak proti gustu...

Nekde tam musis mit nejakou chybku, ale netusim jakou. WiFi na client + pripojnou sit si doufam nastavil (asi debilni otazka, ale co ja vim)

Zkus jeste tu MAC, kdyztak ti pak presne popisu postup co kde jak prepsat, ikdyz se mi nezda, ze bys neco delal spatne
xxjirkaxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxjirkaxx »

Nekupoval jsem to já. Dělal to technik od poskytovatele. Řikal že do 15m to jde. Ale doteď to i přes těch 8m jede v pohodě. Jsem se dival jak by šla naklonovat ta MAC ale nepřišel jsem na to. V nastavení AP je akorát filtrování MAC, nebo jsem to přehlídl. Díky
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pokud jsi v tom ap nastavil stejnou ip atd, podle toho co ti přidělil provider a stále to nefunguje tak ten problém asi vážně bude v mac adrese. Jedním z řešení je také zavolat providerovi aby si u sebe něco resetoval, potom se přepíše mac adresa na tu co má to Apčko a mělo by to fungovat. Druhou možnost už máš popsanou výše.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
xxjirkaxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxjirkaxx »

A nemůže být probém s tím, že normálně mám ip adresu přidělovanou automaticky, takže pokaždé mám jinou. Teď když do toho AP nastavím tu současnou, tak stejně už třeba zitra budu mit jinou. Ještě k té MAC. Když si dám do okna notebook, tak ještě trochu chytnu obecní signál a připojím se na něj stejně s jinou MAC než normálně z PC. A jede to.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Aha, tos me rict drive :-D Tak nastav v AP dynamickou IP. Pote to bude ale tou MAC, takze to, co jsem psal ja nebo Maddogg
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“