Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od MaWa »

vodorovne jdou dat vsechny, dokonce uchyty od coolplex jsou defaulne delany prave na vodorovny provoz. jediny co je dulezity je logicky to, aby vystup byl dole a vstup nad tim....neni to idealni ale jde to...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no, vzhledem k tomu jake laingy delaji viry, to musi byt zajimave :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

myom píše:no, vzhledem k tomu jake laingy delaji viry, to musi byt zajimave :)
da se to. teda pokud nemas ultru a jeden malo restriktivni blok na cpu...to je pak peklo :)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mam zakladni DDC a EK Supreme.
Expu EK 250 a stejne vidim jak se nahore na hladince dela vir. Vodorovne to musi byt bublinkove peklo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
sonic26
Nováček
Nováček

Příspěvek od sonic26 »

Ahoj potřeboval bych poradit s výběrem nejlépe kompletu pro vodní vhlazení CPU+VGA, případně Northbridge. Požadavky jsou ticho, ticho a ještě jednou ticho. Sestava
CPU Intel Core2 Duo E6850
VGA Asus EN8800GTS

- komponenty nebudou taktovány. Cenová hladina do cca 10 000,-. Zatím jsem narazil na Zalman Reserator 1 v2, případně Reserator 2 - bude tento komplet dostačující? Případně máte jinou lepší volbu? Ještě jednou nejedná se mi o výkon pro přetaktování, ale o co nejmenší hlučnost. Díky za rady. R

CoolerMaster CM 690, Asus M2N-E, Athlon 64 X2 6000+, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, 8600GTS PCIe 512MB DDR3 (675/2000MHz - OC 720/2020MHz), CoolerMaster Geminll + Thermalright HR-03 + 3x Noctua NF-S12-1200
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

sonic26 píše:Ahoj potřeboval bych poradit s výběrem nejlépe kompletu pro vodní vhlazení CPU+VGA, případně Northbridge. Požadavky jsou ticho, ticho a ještě jednou ticho. Sestava
CPU Intel Core2 Duo E6850
VGA Asus EN8800GTS

- komponenty nebudou taktovány. Cenová hladina do cca 10 000,-. Zatím jsem narazil na Zalman Reserator 1 v2, případně Reserator 2 - bude tento komplet dostačující? Případně máte jinou lepší volbu? Ještě jednou nejedná se mi o výkon pro přetaktování, ale o co nejmenší hlučnost. Díky za rady. R

reserator 2 je vsude uz 3 mesice nedostupny (vypada to dokonce na eol), takze ten nesezenes, navic byl dost poruchovy. res 1 V2 dostupny je, ale poruchovy je taky, navic ten vykon je fakt :roll:
pokud chces ticho, tak vezmi watercool mo-ra 2 a innovatek hpps pumpu. radiator je pasivni a pumpa nejtissi. zbytek komponent ber podle FAQ a podle financi :wink:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

zalman není vhodný
pokud ti jde o ticho tak musíš chladit co nejvíc komponentů, jinak budeš potřebovat stejně větráky
já bych šel do- (nákup čr)
pasivní mora2 pověsit na bočnici
čerpadlo laing ddc ultra s xspc topem
bloky: swiftech apogee gt (cpu)
swiftech mcw 30 (nb)
swiftech mcw 60 (gk)
expa cape coolplex 25

na disky odhlučňovací boxy, eventulně vodní chlazení např od wrooma (wroom.wz.cz)
pokud bys nakupoval v usa tak prohodit bloky za fuzion v2, fuzion na gk, mcw na chipset nechat
do 10k by se to mělo vejít
na southbridge bude )v případě intel čipu) stačit větší pasivek, mosfety to vydržej bez, gk budou stačit nalepovací pasivky, do skříně umístit alespoň jeden větrák spolu s větrákem ve zdroji
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kdyz Coolplex takza samozrejme plexi variantu.
Jinak EK 250 taky neni spatna.
Cerpadlo staci kopromis. Zakladni DDC s topem od XSPC. DDC je dost tvrde.
Na CPU bych spis dal Thermalright XWB-1. cena pekna a vykon taky. :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no nevim jestli je to dobrá rada, dát slabší čerpadlo a restriktivnější blok :roll:
mora tomu zatopí dostatečně, navíc když nebude taktovat...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kdyby jsi videl jak byl ucpanej muj Supreme a DDC pres to porad tlacilo vodu. Jediny co jsem spozoroval, bylo ze zmizel vir, z expy. A to jsem se pri koupi Supreme bal, ze bude DDC malo. :)
DDC je silne dost ale pro jistotu muzes osadit Ultru.

Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

Zdravím mám prosbu jestli by mě někdo nepomohl s výběrem dílů pro vodní chlazení ...pročetl jsem toho docela dost a pořád nemam jistotu že nakoupím správně .

a) cenavá relace cca 5000kč
b) mám možnost nákupu z Ebay
c) chci chladit Grafiku a Cpu
d) chtěl bych kompromis mezi hlukem a vykonem (nepotřebuji žadný hučící extrém)
e) místa mám v case dost mám MIditower od 3Rsystemu

a chtěl bych aby vodník zvládnul uchladit i moje budoucí následné komponenty

Komponenty mám: CPU CPU INTEL Pentium Dual-Core E2220 @ 3,2 GHZ
GF: 8800GT leadtek @ 700mhz,1000mhz,1680mhz

Díky za případnou radu a doporučení
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak rad urcite aspon 360mm. Pocitej s tim ze ti nahore sezere skoro dve 5,25" pozice
Black ice, Swiftech, Alphacool,...
Novej mas tak 1200 + fany 450 (nexus). Starsi rad mas levneji.
CPU treba EK Supreme za 1100 nebo Fusion V2 za 1600. Koukni na testy a vyber podle pozadavku na vykon a cenu.
Na GPU asi Swiftech MCW60 za 1300.
Pak jeste cerpadlo.
DDC za 1500. Top se da dokoupit pozdeji a v bazaru jsem ted videl jedno starsi.
No a jsme zruba na 5,5-6kk.
Do seznamu by se hodil i blok na chipset. :)
Expu si muzes vyrobit doma docasnou za par kc a casem koupit lepsi.

BTW ja mam bigtover a stejne je mi malej. :)

myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no, podivej se na ten ebay, ,daji se tam koupit veci (teda hlavne cerpadla) za pakatel a u vodniku moc nevadi, ze zbozi je pouzite, takze tam bys i 4k mohl usetrit...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

no a podčím to mám hledat ...když dam liquid cooler nebo cooling tak to skoro nic nenajde :(
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

hledej podle značek, swiftech, danger den, d-tek, EK a pod.
třeba swifech apogee gt se dá koupit za 25UDS což je hezká cena, pokud si to přes nějakou službu necháš poslat všechno na jedno místo v usa a pak poslat jednim velkym balíkem domů tak se imho do 3000,- vejdeš za slušnější sestavu
jinak se to nevyplatí, i za nejmenší balík ze států dáš 30 dolarů + clo + daň
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

fajn díky moc kouknu na to ale nevim jestli to dam do kupy z eBay.....jinak to postovny z USA je na prd...mnohdy je to vyžší než cena té věci kterou chceš.....maj tam všechno moc levný :-D
MeGaMeN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MeGaMeN »

Ahoj,
kupuji si PC za 50 000 Kč a potřebuji poradit s moderním chlazení. Budu si kupovat ASUS Rampage Extreme (má od výrobce vodní blok), GTX260, 9600GTX+ (PhysX) a C2Q9300. Chtěl bych to chladit komplet jednim okruhem. Cena je mi celkem jedno a je mi jedno kde to koupím (hlavně ať je to účinné). Chtěl bych se možná soustředit spíše na tichost, ale jak to bude dělat trošku hluk, to nějak přežiji 8)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Tak já bych dal na procesor novýho Fusiona nebo EK Supreme:

http://www.alphacool.cz/produkt/D-Tek_F ... ersal.html
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... Plexi.html

na grafiky:

GTX 260: http://www.alphacool.cz/produkt/Koolanc ... block.html
nebo: http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Aq ... 0106070001 (zde si nejsem jistý jestli jde i na 260 ale podle obrázku jsou karty skoro totožné takže nevím)

9800 GTX+: http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070001
nebo: http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Aq ... 0106070001

radiátor: http://www.alphacool.cz/produkt/Thermoc ... _3-8-.html záleží ale jam máte velkou skříň
nebo: http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... 1=01060100

Pumpa: http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... l_TOP.html + XSPC top http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... rg1=010609

expa: http://www.alphacool.cz/produkt/EK_RES_ ... rg1=010606(záleží na velikosti skříně)

+ nějaký hadice a fitinky. Podle mně je ale ta 9800 GTX+ zbytečná radši bych si připlatil za 1 GTX 280 nebo i když to nerad říkám jako nVidiot koupit 4870 X2.
Obrázek
MeGaMeN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MeGaMeN »

Super, díky moc za rady :) určite si nechám tuto kombinaci grafických karet a to z duvodu implementace PhysX do nových her ;) Hlavně se těším na Dibalo III které bude mít PhysX 4.0 Havok 8)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No počkej si ještě na příspěvky ostatnich. Na fyziku ti bude stačit slabší karta třeba 8800 GTS ale konec OT.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Voda“