ATi AVIVO, UVD a video processing
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: ATi AVIVO, UVD a video processing
Zkus ještě nejnovější AGP Hotfix 8.8 (vybrat pod položkou "Most Recent Topics") + AVIVO 8.8 a dej vědět.
- misticjoe
- Nováček

-
ok, ale zas až dneska večer, včera jsem toho měl po chvíli plný zuby, protože i 3D výkon je nějakej pochybnej (už jsem tam tu kartu měl někdy začátkem července, ale zdroj nestíhal, jak by měl, nicméně výsledky byly třeba v 3dmarku 05 úplně někde jinde), budu muset nejspíš nejdřív comp pořádně pročistit od případných zbytků nv ovladačů...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
a nebylo by rychlejsi proste preinstalovat wokna? 
- izuel
- Začátečník

-
ahoj no-x neodpovídá
, zeptám se vás všech jen všeobecně, nebudu zacházet do detailů,
povedlo se někomu kodovat video HD 4870kou? např: převod vob do divx ,ale ne přes přitroublé avivo wizard, to je zcela nepoužitelné, lze kodovat jen do open mp4, datový tok je divný, nelze nastavovat rozlišení ani další jiné podstatné nastavení.. uvítal bych nějaký program ,který dokáže využít potencial 4870ky při rendrovaní videa resp. kodovat GK a ne procesorem, děkuji všem ,kteří mě pochopili
ps: nikde sem nenašel specialní článek určený jak pořádně využít HD 4870 při práci s videem, hlavně ,že všude píšou ,že je 19x faster než proc
povedlo se někomu kodovat video HD 4870kou? např: převod vob do divx ,ale ne přes přitroublé avivo wizard, to je zcela nepoužitelné, lze kodovat jen do open mp4, datový tok je divný, nelze nastavovat rozlišení ani další jiné podstatné nastavení.. uvítal bych nějaký program ,který dokáže využít potencial 4870ky při rendrovaní videa resp. kodovat GK a ne procesorem, děkuji všem ,kteří mě pochopili
ps: nikde sem nenašel specialní článek určený jak pořádně využít HD 4870 při práci s videem, hlavně ,že všude píšou ,že je 19x faster než proc
- misticjoe
- Nováček

-
no to by nebylo... představ si, že existují lidi, kteří mají svižnou fungující instalaci, která okupuje jejich comp už pár let a reinstalace by znamenala celkem velkou katastrofu... navíc nevidím důvod...Flegy píše:a nebylo by rychlejsi proste preinstalovat wokna?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
misticjoe: treba neni...viz tva veta:
protože i 3D výkon je nějakej pochybnej
- misticjoe
- Nováček

-
to je... protože procesor (3200+) a chatrná paměť udělaj svéFlegy píše:misticjoe: treba neni...viz tva veta:protože i 3D výkon je nějakej pochybnej
každopádně, včera jsem tedy nainstaloval 8.8, akcelerace windows media stejně zapnout nejde (asi prokletí AGP radeonů), xcode vytežuje stále procesor na 100%... powerdvd sháním 7 ultra, neb 8mička trial mi z nějakého důvodu neběží (nevyhodí ani žádnej error)... ale asi se nakonec smířím s tim, že decoding hold bude žrát těch 20%...
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdar, rad by som sa opytal, co mi treba doinstalovat
h.264 video mi na radeone hd3650 ide cez UVD prekrasne s trapnym jednojadrovym procakom pri takte 1.2GHz /CnQ/ nie viac ako 20%
problemom je /asi/ VC1 video
mam tu HD samples z nejakeho casopisu
4_NVIDIA_PureVideo_1080.wmv

5_VCL_WUJI_Promo_1080.wmv

momentalne som na NTB, kde je nVidia 8600GT a ked spustim DxVA checker, tak z toho vyplyva, ze to video sa da akcelerovat
doma na HD3650 ked dam to video do DxVA checkeru, tak ziaden kodek neni schopny vyuzit DxVA akcelereciu
to prve video mi este CPU s odretymi usami utiahne, ale to druhe ne a grafika sa flaka na 0% vytazenie pri 2D taktoch 110/800 miesto UVD 600/800
testovane v MPC HC
ako kodek je nastaveny MPC ale vo vlastnostiacj pise DxVA not in use
dakujem za rady
/edit:
takze uz som doma a u mna to na hd3650 vyzera takto
akoby rozlisenie 1920x1080 WMV karticka akcelerovat nevedela

h.264 video mi na radeone hd3650 ide cez UVD prekrasne s trapnym jednojadrovym procakom pri takte 1.2GHz /CnQ/ nie viac ako 20%
problemom je /asi/ VC1 video
mam tu HD samples z nejakeho casopisu
4_NVIDIA_PureVideo_1080.wmv

5_VCL_WUJI_Promo_1080.wmv

momentalne som na NTB, kde je nVidia 8600GT a ked spustim DxVA checker, tak z toho vyplyva, ze to video sa da akcelerovat
doma na HD3650 ked dam to video do DxVA checkeru, tak ziaden kodek neni schopny vyuzit DxVA akcelereciu
to prve video mi este CPU s odretymi usami utiahne, ale to druhe ne a grafika sa flaka na 0% vytazenie pri 2D taktoch 110/800 miesto UVD 600/800
testovane v MPC HC
ako kodek je nastaveny MPC ale vo vlastnostiacj pise DxVA not in use
dakujem za rady
/edit:
takze uz som doma a u mna to na hd3650 vyzera takto
akoby rozlisenie 1920x1080 WMV karticka akcelerovat nevedela

...
- Asasin
- Nováček

-
Sfunkcnenie gpu akceleracie
Zdravim, mam XP, Celeron 2Ghz a hd3650. Mohli by ste mi poradit ako sprovoznit akceleraciu hd videa cez gpu? Mam vlc aj mpc hc ale neviem kde co nastavit. Pri prehravani .mkv 720p je vytazene gpu na 10 a cpu na 80 percent. Mohol by mi niekto napisat co kde nastavit?
//Krteq - sloučeno
//Krteq - sloučeno
- beardie
- Středně pokročilý

prva otazka, je to video L4.1 alebo je mozne ho akcelerovat cez DXVA?
stiahni si mediainfo
Format profile : High@L4.1

stiahni si mediainfo
Format profile : High@L4.1

¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Asasin
- Nováček

-
je to L5.1. Este som zabudol napisat ze idu len uvodne titulky potom sa to sekne a ide to 1 frame za 5 sekund.
Naposledy upravil(a) Asasin dne ned 2. lis 2008, 15:51, celkem upraveno 1 x.
- beardie
- Středně pokročilý

akcelerovat sa da len L4.1
(ak sa nieco za posledny mesiac-dva nezmenilo a neviem o tom)
(ak sa nieco za posledny mesiac-dva nezmenilo a neviem o tom)
- Asasin
- Nováček

-
A slabsie? Ako L3.1? A kde to teda nastavim aby to akcelerovalo(to L4.1 ci L3.1).
- beardie
- Středně pokročilý

level sa nastavuje pri tvorbe ripu, ak ma byt rip v L4.1, musi splnat urcite poziadavky na kodek, typ zobrazenia atd...
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
neviem nakolko mi to akceleruje, ale mne /asi/ ide aj 4.0
720x576 cpu@30-35% (1250MHz) (gpu@30% 300MHz)
1920x1088 cpu@25-30% (1250MHz) (gpu@40-90% 600MHz)
mne osobne najlepsie ide MPC-HC ci uz s MPC kodekom alebo PowerDVD od cyberlink vie tiez DxVA vyuzit (a dost slusne)
720x576 cpu@30-35% (1250MHz) (gpu@30% 300MHz)
1920x1088 cpu@25-30% (1250MHz) (gpu@40-90% 600MHz)
mne osobne najlepsie ide MPC-HC ci uz s MPC kodekom alebo PowerDVD od cyberlink vie tiez DxVA vyuzit (a dost slusne)
...
- Asasin
- Nováček

-
V powerdvd mi ide 720p, L3.1 vo formate .mov bez problemov. Nie je nejaka moznost prehrat mkv v powerdvd bez zmeny pripony?
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
powerDVD ma skvely h.264 dekoder, ale je velmi preberavy na "formaty" avsakk skutocne formaty mu nerobia problem
bud to premenuj na AVI (ziadna konverzia, iba zmena koncovky) alebo si stiahni MPC-HC a v nom to pojde bud s MPC dekoderom alebo pridas PowerDVD ako externy a nastavis mu prioritu na preferred
bud to premenuj na AVI (ziadna konverzia, iba zmena koncovky) alebo si stiahni MPC-HC a v nom to pojde bud s MPC dekoderom alebo pridas PowerDVD ako externy a nastavis mu prioritu na preferred
...
- Asasin
- Nováček

-
Lenze ja to mam na dvd. A ako to mam nastavit v tom mpc? Stale mi to totizto seka
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale ne v MPC, v MPC to nefachci (vraj, neskusal som)
potrebujes MPC-HC (homecinema)
potom ked to pustis z DVD pozri vo filters aky codec sa pouziva
takisto vo vlastnostiach povol pouzivat DxVA
potrebujes MPC-HC (homecinema)
potom ked to pustis z DVD pozri vo filters aky codec sa pouziva
takisto vo vlastnostiach povol pouzivat DxVA
...
- no-X
- Středně pokročilý