Poraďte prosím hp dv5-1020ec nejdou nainstalovat windows xp

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
drakepaul
Nováček
Nováček

Poraďte prosím hp dv5-1020ec nejdou nainstalovat windows xp

Příspěvek od drakepaul »

Dobrý den pořídil jsem si hp pavilion dv5-1020ec s předinstalovaným systémem windows vista home premium,více jak polovina aplikací pod nimi nefunguje a navíc je nb s tímto systémem strašně pomalý,snažil jsem se nainstalovat win xp,ale nejdou.po nabootování cd nainstaluje ovladače,pak má nastat druhá fáze,jenže místo toho mě přivítá modrá tabulka s kecy jako že systém může být zavirován a tak dále,zkoušel jsem vyměnit hdd za čistý ale je to to samé,v biosu nic nastavit nejde,mám takový pocit že bios je zamčený jen pro visty.prosím poraďte nevím si s tím rady,volal jsem i na servisní podporu hp,ale neporadili mi.za každou radu děkuji.
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Re: Poraďte prosím hp dv5-1020ec nejdou nainstalovat windows xp

Příspěvek od sm0ker »

Napis presne co ti pise aby sa vedelo ci ten problem je vyriesitelny..
Kedy sa objavila modra obrazovka?URcite sa ti vyhodila modra obrazovka pocas extrahovani vsetkych potrebnych veci ,ze?Ak ti to seklo pocas,tak velmi casty problem je so sata driverom..
menil si nastavenie v biose z AHCI to IDE? Alebo si upravoval XP instalacku?
By the way: toto je nova rada pavilionov, a nevsimol som si na nete zeby boli niekde vsetky potrebne drivere na rozbehanie vsetkeho hardwaru.. 8)
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
drakepaul
Nováček
Nováček

Příspěvek od drakepaul »

V biosu žádná možnost ke změně AHCI na IDE není,jsou tam jen testy hdd,pamětí a nastavení bootování.dělal jsem si instalačku s kompletním driverspackem,na všech noťasech co jsem zkoušel bezproblémů fungovala,ale tady ne.modrá tabulka se objeví po extrahování driverů a píše se tam:
Byly zjištěny potíže a systém Windows byl ukoncen,aby nedošlo k poškození počítače.Pokud je to poprvé,co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače,restartujte počítač.Pokud se obrazovka objeví znovu,pokračujte těmito kroky:Zkontrolujte,zda v počítači nejsou viry.Odeberte všechny nově nainstalované jednotky a řadiče pevných disků.Zkontrolujte,zda je pevný disk správně konfigurován a zakončen.Pomocí programu CHKDSK /F zkontrolujte poškození pevného disku a poté restartujte počítač.

Technické informace:

*** STOP: 0x0000007B (0xF78DE524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

nevím si s tím rady :(
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Pytal som sa ta ci mas drivere pre tvoj notebook kedze je to nova rada a fakt uz sa neodporuca downgradovat na XP,stratis viac funkci..nemam tu radu mam este dv6500, a tam mi XP vyhovuje..To menu v biose fakt nie je ,pretoze nepodporuju XP..som zabudol :-)
podla tvojho popisu je to problem s driverom ,takze bude to ten SATA driver..Stiahol si od intelu ten Sata driver ?
Co som cital na fore,tak obisiel aj "tvoj" bluescreen ale dostal sa k dalsim problemom...Odporucam pockat chvilku nech aj vyrobcovia hardware vydaju xp drivere (alebo nevydaju ze ).
Hp nepomozu v tomto smere,ani na infolinke..Robia sa ze nevedia :mrgreen:
Mal som tento hp v rukach tento tyzden ,a fakt ta Vista nevyhovovala..aspon mne urcite nie :)

Edit: nasiel som ze uz niekomu sa to podariLo na dv5t co by mala byt ta ista konfiguracia:

1.Backup the swsetup directory to a DVD while in Vista
2.Download f6flpy32.zip from http://downloadcenter.intel.com/Deta...16013&lang=eng
3.Extract somewhere
4.Use nLite to slipstream XP SP3 and the textmode SATA driver from the above file into a new XP install. The SATA driver is located in iaAHCI.inf and is called ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
5.Install XP
6.Install Intel chipset driver infinst_autol.exe: http://downloadcenter.intel.com/Deta...ional&lang=eng
7.Reboot
8.Install nVidia driver: http://www.laptopvideo2go.com/forum/...x.php?f88.html using the modified inf file
9.Reboot
10.install wifi 5100 driver by extracting 12.0.4.0_X_Drivers.zip and running iProDifX.exe: http://downloadcenter.intel.com/Deta...ional&lang=eng
11.Run Windows Update (Custom update) and install drivers for Realtek Network card, Agere Modem, Touchpad, .net 2.0 (under optional software)
12.Reboot
13.Run swsetup\drivers\misc2\setup.exe to install the card reader driver
14.Run swsetup\drivers\misc5\setup.exe to install the finger print reader driver
15.Reboot to enable the FPR driver (software for XP still in development)
16.Run swsetup\drivers\audio\setup.exe to install IDT sound driver
17.Reboot
18.Manually install drivers for:
HP Integrated Module (bluetooth)
Multimedia Controller (TV tuner)
Audio device on HDA Bus (HDMI Audio)
by selecting "Install from specific location (advanced)" then "search for best driver" in DVD. Insert a DVD that contains the "swsetup" directory.
Install CIR device by running DPInst.exe: http://downloadcenter.intel.com/Deta...eng&PrdMap=954
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
fhajny
Nováček
Nováček

Příspěvek od fhajny »

Ahoj,mám stejnej problém s instalací na HP DV5-1020EC winxp,modrá obrazovka s tou samou chybou jako ty,dělal jsem i ruzný cd v nlite s integrovaným sata ovladačem a nic,pořád modro.V biosu se taky nedá dočasně vypnout nativni sata,takže jsem taky v pr...li,ještě zkusím disketu přes usb,a nebo přes Acronis naklonovat z jinýho noteboku a nahrát do tohohle,bak to balím a prodávám HJULITPAKÁŠ.Kkyby to někdo rozchodil jiným zpusobem at dá prosím vědět.......ale hlavně česky,anglicky moc neumím,díky všem :-D :-D :-D
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“