úprava boxovaného chladiče

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Mr.Kinder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

úprava boxovaného chladiče

Příspěvek od Mr.Kinder »

po dlouhé době zkoumání jsem přišel na menší úpravu box chladiče...měl jsem ještě jeden box navíc,tak jsem zkoušel oddělat původní zacvakávací kolíky a nahradit je šroubama s pružnýma podložkama,ale toto řešení nebylo zrovna dobré,protože nešlo pořádně vyrovnat chladič do roviny...nakonec jsem na druhém chladiči nechal zacvakávací kolíky a místo originálního větráku jsem dal 92mm fan od AC,sundal jsem origo fan a gumičkama přidělal AC fan,zde jsou výsledky teplot:

BOX:
Idle-40°C
Load-64°C

BOX+AC:
Idle-29°C
Load-57°C

myslím si,že těch několik stupňů dolů stojí za ~55kč

zde jsou ještě dvě fotky
původní řešení pomocí šroubu
Obrázek

konečné pomocí push-pins
Obrázek
CPU:Intel Pentium Dual-Core E2140@3GHz;MB:Gigabyte P31-DS3L;GPU:ATI Radeon HD4850;RAM:A-Data 2x1GB 800MHz;HDD:Samsung HD322HJ+WD 1600AAJS;DVD-RW:LG GSA-4167B;Case:Cooler Master Elite 332;Zdroj:Fortron FSP400-60GLN 400W
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: úprava boxovaného chladiče

Příspěvek od Aigor »

Hezky, ale dve pripominky
1. nahrada koliku ma smysl jen pri pouziti sroubku s pruzinkama, jen pruzny podlozky ti moc nepomuzou. Ono vyrovnat to jde taky, ale je to dost velka piplacka.
2. tipuju zivotnost tech gumicek max. pul roku, muzes jen doufat ze se rozpadnou zrovna kdyz bude PC vypnute, nebo lopatky ventilatoru nevezmou sebou zadnou soucastku.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

i pri padu vetraku ve vypnutem stavu je pravdepodobnost ze neco usekne (tohem, hranou) a to vetsi nez lopatky :D
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Já preferuji stahovací pásky. S těmi se vlivem zubu času nic nestane a vydrží :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“