Notebook do 15000

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Kamill
Nováček
Nováček

Notebook do 15000

Příspěvek od Kamill »

Jaký je váš rozpočet?
do 15000,-

Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)

Preferujete nějaké značky?
Acer, Asus

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Hlavně kancelářské práce, internet, filmy, programování (Java, HTML), občas hry

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Převážet na kolej a domů, občas nosit na přednášky.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Občas bych si něco rád zahrál, čim lepší na něm pujdou tim líp, ale vystačim si se staršíma.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Tak min. 2 hod při filmu.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Windows Vista Home Premium

Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
1280 x 800 resp. 1440 x 900

Chcete lesklý nebo matný displej?
Na tom nezáleží.

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Ne nijak moc, ale chtěl bych spíš tmavé barvy, bílá se mi na notebooku moc nelíbí.

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Počítám jen se záruční dobou (2 roky), pokud vydrží dýl tak super.

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Celkem mi je to jedno, nějaké dvoujádro.

Jak velká má být operační paměť?
2 GB, mín ne a víc za tu cenu asi nebude.

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Je mi to jedno.

Jak velký má být pevný disk?
min 160GB

Potřebujete optickou mechaniku?
ANO

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
NE

Máte nějaké speciální požadavky?
Bluetooth, Čtečka karet, Tv-out, Web camera - tyhle věci potěší, ale nic není podmínkou.
Boin
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook do 15000

Příspěvek od Boin »

Řekl bych že ideální kandidát bude HP Compaq 6720s v konfuguraci: T2410 15.4 2048/160 PC Pentium DC T2410,15.4 WXGA display, 2048MB DDR RAM,160GB HDD,DVD+/-RW LightScribe, 56K Modem,802.11a/b/g,Bluetooth,6C Batt,VHB32 OF07 RDY,1 yr wrnty, Basic Carrying Case
za cenu lehce přes 12k a za zbytek nás můžeš pozvat na pivo 8)
http://www.bombaceny.cz/p31730-hp-compa ... b-vhb-bag/
(jinak ta 1-letá záruka je jen pro firmy - pro soukromý osoby je ze zákona 2 roky)

a když by to moc spěchalo, tak jsem ho našel i skladem http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(i ... 160gb.html
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Boin píše:Řekl bych že ideální kandidát bude HP Compaq 6720s .......
Dobrej foor, četl jsi vůbec ty požadavky? Co si zahraje na integrované grafice od Intelu? Jak se mu bude programovat na "notebookové" klávesnici bez NumKeys?

Mé zkušenosti jsou výtečné s těmito modely a bezezbytku splňují uvedené požadavky:

MSI EX610PX AMDAthlonX2TK55,2GB,ATIHD2400,160GB,DVD,WF,BT,Vista Premium

Nebo bez O.S. a vybrat si OEM doprodej XPčka, nebo nějaký Linux, ale to je mimo uvedené požadavky:

S Intel C2D
S AMD Turion X2

MSI je regulérní a dobrý výrobce počítačových komponent, takže ví, co dělá, není to stloukač komponentů od jinud, jako je Dell, HP, Acer a podobný firmy, který si nechají za ty svoje Slušovický Konzuly (ano, některé tak opravdu vypadají) akorát pořádně zaplatit. Kupujte noťasy hlavou. HP už neumí dělat pořádně ani ty tiskárny, je to čím dál horší.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

aliencz píše:MSI je regulérní a dobrý výrobce počítačových komponent, takže ví, co dělá, není to stloukač komponentů od jinud, jako je Dell, HP, Acer a podobný firmy, který si nechají za ty svoje Slušovický Konzuly (ano, některé tak opravdu vypadají) akorát pořádně zaplatit. Kupujte noťasy hlavou. HP už neumí dělat pořádně ani ty tiskárny, je to čím dál horší.
Tak gratulace, jsi dneska první, kdo mi dostal do kolen :lol: ... Rozdíl mezi notebooky a jejich výrobci není v tom, kdo používá numerický klávesnice, ale někde jinde, třeba v servisu a spoustě dalších věcí, HP, ani Dell, ani Acer, ani Lenovo nejsou jenom skládači komponentů, jejich notebooky většinou nabízí pokročilejší technologie než MSI (ochrany disků proti otřesům atd.)... Beru, že ten MSI vypadá pěkně, numerická klávesnice je plus, ale já bych radši oželel dedikovanou grafiku a šel do kvalitně zpracovaného HP, Aceru TravelMate nebo Toshiby, který se v týhle cenový dají bez problémů sehnat (ty druhý dva jmenovaný i s dedikovanou grafikou)... A na Intelu GMA X3100 se opravdu dá občas i hrát ;-) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Don Martinez píše:
aliencz píše:MSI je regulérní a dobrý výrobce počítačových komponent, takže ví, co dělá, není to stloukač komponentů od jinud, jako je Dell, HP, Acer a podobný firmy, který si nechají za ty svoje Slušovický Konzuly (ano, některé tak opravdu vypadají) akorát pořádně zaplatit. Kupujte noťasy hlavou. HP už neumí dělat pořádně ani ty tiskárny, je to čím dál horší.
Tak gratulace, jsi dneska první, kdo mi dostal do kolen :lol: ... Rozdíl mezi notebooky a jejich výrobci není v tom, kdo používá numerický klávesnice, ale někde jinde, třeba v servisu a spoustě dalších věcí, HP, ani Dell, ani Acer, ani Lenovo nejsou jenom skládači komponentů, jejich notebooky většinou nabízí pokročilejší technologie než MSI (ochrany disků proti otřesům atd.)... Beru, že ten MSI vypadá pěkně, numerická klávesnice je plus, ale já bych radši oželel dedikovanou grafiku a šel do kvalitně zpracovaného HP, Aceru TravelMate nebo Toshiby, který se v týhle cenový dají bez problémů sehnat (ty druhý dva jmenovaný i s dedikovanou grafikou)... A na Intelu GMA X3100 se opravdu dá občas i hrát ;-) ...
HA, ......... HA, .......... HA :-) :mrgreen: Až z toho zelenám :-) Ale jo, klidně si vyhazujte prašule z voken, jsou to Vaše prašule a Vaše hloupost.

P.S. neuvědomuji si, že bych tvrdil a zpětně to tu nikde nevidím, že rozdíl mezi notebooky a jejich výrobci je v klávesnici. Doma Ti to také takhle "žerou" .... to podsouvání nevyřčeného? Add servis, momentálně řeším servis SONY VAIO, uznávaná high-end značka u notebooků, (podle tvých měřítek - ochrana disků před otřesy a td) avšak dost vopruz. Ani nedokáží najít výrobní číslo v centrále a tudíž zaregistrovat notebook pro servisní zásah. :-) Takže rozhodně šedý průměr, jako u čehokoliv jiného.

Takže rozdíly v noteboocích jsou dané cenou a v závislosti s tím v konstrukci a použitém materiálu šasi, až poté ve výbavě, kde dnes výbava all-in-one už je defakto i v těch nejlevnějších od 10K vejš.

P.S.2 - ochrana HDD 2,5 před otřesy v cenové kategorii 12tis ...?? To jsi upad ne, už jsi to měl někdy rozdělané? Si to odšroubuj a uvidíš tu OCHRANU :-) Uvedené firmy bohužel skládači notebooků jsou, s tím nic nenaděláš.

P.S.3 - pokud chceš programovat i hrát hry, nemůžeš oželet ani klávesnici, ani grafiku. A pokud ano, tak evidentně nevíš, CO VLASTNĚ CHCEŠ.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aliencz píše:P.S. neuvědomuji si, že bych tvrdil a zpětně to tu nikde nevidím, že rozdíl mezi notebooky a jejich výrobci je v klávesnici. Doma Ti to také takhle "žerou" .... to podsouvání nevyřčeného? Add servis, momentálně řeším servis SONY VAIO, uznávaná high-end značka u notebooků, (podle tvých měřítek - ochrana disků před otřesy a td) avšak dost vopruz. Ani nedokáží najít výrobní číslo v centrále a tudíž zaregistrovat notebook pro servisní zásah. :-) Takže rozhodně šedý průměr, jako u čehokoliv jiného.
Servis Sony neznám, u HP ale není žádný problém (kromě řady Pavilion), navíc se dá záruka rozšířit na NBD, repair on-site, accidental damage atd. - umí tohle MSI? Myslím, že ne...
aliencz píše:P.S.2 - ochrana HDD 2,5 před otřesy v cenové kategorii 12tis ...?? To jsi upad ne, už jsi to měl někdy rozdělané? Si to odšroubuj a uvidíš tu OCHRANU :-) Uvedené firmy bohužel skládači notebooků jsou, s tím nic nenaděláš.
Ty jsi to napsal tak, že všechny notebooky od předních výrpbců jsou na hovno, což není pravda. BTW: Acer TravelMate 5520G stojí cca 14 000,- a ochranu disku před otřesy má (Acer DASP), tím teď samozřejmě myslím čidla měřící zrychlení atd. Jinak tohle jsem uvedl jako příklad samozřejmě...
aliencz píše:P.S.3 - pokud chceš programovat i hrát hry, nemůžeš oželet ani klávesnici, ani grafiku. A pokud ano, tak evidentně nevíš, CO VLASTNĚ CHCEŠ.
Numerický blok klávesnice se dá jednoduše nahradit externím kouskem, který se prodávají za pár korun, doma si můžeš připojit externí klávesnici celou... Navíc 99% 15,4" laptopů numerický blok nemá, pokud takový laptop chce asi ví do čeho jde... Hry se dají hrát i na integrovaný grafice, sám Kamill píše, že si vystačí se staršíma, takže opět bych to nebral tak důsledně... Navíc bych rád věděl jestli to tvoje MSI dá dvě hodiny filmu na baterku, když je ofiko uvedná výdrž 3 h...

Ano zaplatit víc peněz za kvalitnější značku se vyplatí - já si svoje peníze rád "zbytečně" vyhodím...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Don Martinez píše:...Ty jsi to napsal tak, že všechny notebooky od předních výrpbců jsou na hovno, což není pravda..
Kromě jiného ...... jsem tohle nikde nenapsal...... překrucuješ si napsané hůř, než ruská státní televize.
---------------------------------
Co na to říct:

1. Chceš-li dát za notebook 20-30tis., prosím, nemám s tím problém, já si také rád za ledasco připlatím, když vímm "za co" myslím, že je to ale offtopic, někdo tu chtěl něco jiného s cenovým limitem, viz tvůj geniální dotazník, tak se jej tedy drž ne?

2. Nejen externí klávesnici lze notebooku dopřát, děkuji za upozornění, nejspíš mě máš asi vážně za blbce, který notebook na živo ještě neviděl, tak nějak totiž tvoje argumenty vyznívají. Třeba také externí myš, trackbal, monitor, nebo dva, USB externí fičury, celé to šupnout do dokinkstejšn, postavit na noutstojánek, jeden pak s podivem přemýšlí, k čemu vlastně noťas, když to leži přikurtovaný ke stolu a omotaný dalšíma perifama. Ale i to je o vkusu každého soudruha a nemám s tím problém, musím ale znovu konstatovat, že v tomto vlákně někdo něco dost přesně popsal, co by rád.

3. Add prodloužení servisu: znovu se musím opakovat, požadavky na servis a záruku byly docela jasně popsány tazatelem a o prodloužném servisu či záruce "za peníze" (za příplatek) ani zbla, spíš naopak. Nicméně zpět k tomu, co umožňuje MSI: o prodloužení záruky u notebooku MSI jsem skutečně zatím neslyšel, ale také jsem nikde neuváděl, že to jde a nikdo to v tomto vlákně nepožadoval. Osobně neznám nikoho, kdo by to kdy vůbec využil, ale to je znovu o vkusu každého soudruha. Obecně k tomu dodávám, že u některých notebooků by mě nepřiměla ke koupi ani desetiletá záruka zadarmo. Chápeš co tím myslím?

4. Dvě hodiny filmu na baterky může a také nemusí dát žádný notebook. Ono totiž není tazatelem popsáno, jak bude konkrétní film přehráván. Různé způsoby přehrávání různých datových zdrojů totiž mění spotřebu (výkon) notebooku dost zásadním způsobem, takže v řadě případů nepřehraješ dvouhodinový film v žádném existujícím notebooku za 15tis. Ono stačí, když si zvedneš jas displeje z "baterkového" režimu na normální, abys ten film třeba někde v terénu za denního světla vůbec viděl a jsi do hodiny bez šťávy u každého notebooku i bez filmu. Tvrdit, že u nějakého notebooku v základní cenové kategorii přehraješ 2-hours film obecně i na baterky je stejně pošetilé, jako tvrdit, že projedeš Gruzií bez ztráty kytičky ..... ano, může se to podařit. Ale nevsadil bych na to raději ani pěťák. A výše uvedený HP, který mi přijde nejen vzhledově jako vykopávka ze Slušovic let minulých, je na tom úplně stejně blbě.

5. Uváděná doba výdrže - už jsem dospělý a k tomu elektrikář, takže tohle nežeru, sorry, když ty ano, jak je libo. U notebooku mě zajímá kapacita AKU (vlastně co kecám, to mě zajímá u každého AKU) a až potom "reklamovaná" výdrž, kterou si každý výrobce samozřejmě upraví jak je mu libo, protože se nedá nijak ověřit předem a záleží na milionech faktorů, včetně velikosti displeje (což výrobci klidně ignorují, vč. úžasného HP, klidně uvádí pořád stejnou výdrž u všech notebooků s různým výkonem, dokonce i různou velikostí displeje, ale pořád stejným akumulátorem ... čili hahaha). U výše uvedeného HP jsem nenašel informace o kapacitě AKU ani na desátém odkazu z Google (netvrdím, že nikde není) a to mě vždy postaví do pozice "pozor", tady zase někdo něco tají. MSi uvádí zcela veřejně k AKU vše potřebné u uvedeného modelu 4400mAh a 6 článků. Je dobré vědět na čem jsi doopravdy a z čeho vycházíš. Reklamy u IT monster mě fakt neberou, vím, že vždy víceméně lžou, jako když tiskne. (P.S: kapacitu AKU u HP kategorie okolo 15tis. se mi nepodařilo najít ani na HP webu, podivné, asi neumím hledat a pokud ne já, tak určitě ani drtivá většina běžných zákazníků a tudíž kupují zajíce v pytli). Tvé recenze notebooků tuto zásadní informaci o kapacitě AKU většinou opomíjejí také, proč?

Kupte si HP noťas, budete IN, ale to je tak asi všechno. V tandemu s HP tiskárnou budete určitě nejlepší kocour na sídlišti. Bye.
-----------------------------

A teď trochu ostřejší rétorika. Co má jako znamenat ten hyper dotazník, ze kterého ve finále vyleze úplně něco jiného, než vyplnitel dotazníku vyplnil a zhodou okolností je to přístroj, který nejspíše prodáváš, tedy jsi na něm finančně zainteresován? To je zneužívání PCT fora v přímém přenosu? Ale možná mi to vysvětlíš, rád to pochopím, děkuji předem.

Těším se na připravovanou recenzi toho SONY VAIA VGN, už týden mi leží doma na stole, tak pak porovnám tvoje a moje představy :-) Abych si udělal obrázek o tvých názorech (prozatím mi stačí tvoje osobní zaujetí pro "super" značku Acer). Když už tak brojíš proti MSI, měl bys jej alespoň jednou doopravdy vzít pod paži a udělat "první MSI recenzi" toho tvého portálu, abys byl projednou opravdu objektivní, když už o něčem kecáš a nevíš o čem. A vem to pěkně sakumprásk včetně instalace O.S., abys věděl, jak skvěle tuhle procedůru komplikují právě hyperznačky od SONY až po HP a zejména v tandemu s Intelem. Protože i tím je dána důležitá otázka pro volbu přístroje ... si tedy myslím já. (možná špatně, nevím, posuďte). Já asi bohužel špatně preferuju noťasy, které přineseš domů, strčíš tam origošku jakéhokoliv O.S. a nejpozději za 3/4 hodiny máš kompletně hotovo a bez potíží a můžeš nejen makat, ale třeba také kdykoliv cokoliv přeinstalovat a opravit. Kdo ještě neprožil "výrobu" vlastních rekovery CD a jak se s nimi skvěle v budoucnu pracuje, neví o čem to je. Rovnou říkám, že platit za něco, co nikdy neuvidím (instalační CD O.S.) je pěkná hloupost.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Vrátím se raději zpět k témátu (slohové cvičení už jsem nepsal ani nepamatuju) :-D
Nicméně uživatele Kamill znám osobně a dokonce jsem mu i skladál desktop, kterej používá doteď a je s výkonem spokojen a plně postačuje na jeho práci: E2160, deska s integrovanou grafikou, 1GB RAM, HDD tuším 200-250GB, takže vlastní grafika mi přijde v tomto směru naprosto zbytečná - pouze bude více žrát a notas pak méně vydrží, na programování ji sotva plně využije využije profík. Notebook chce především kvůli mobilitě a předpokládám, že jako student chce i co nejnižší cenu, takže mi ta varianta od HP přišla plně dostačující kompromis výkonu a kvality. Každej nechť mu poradí co uzná za vhodné, ale vyzdvihovat pouze jednu značku a všechny ostatní (byť třeba i lepší) házet do jednoho pytle je trochu krátkozraké :roll:
Mimochodem to HP má v odkazech uvedeno 6C Batt, takže to rozhodně není koupě zajce v pytli.
A klávesnice záleží na vkusu, ne každý bude chtít numerickou část na úkor ergonomie.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Boin píše:Vrátím se raději zpět k témátu (slohové cvičení už jsem nepsal ani nepamatuju) :-D
Nicméně uživatele Kamill znám osobně a dokonce jsem mu i skladál desktop, kterej používá doteď a je s výkonem spokojen a plně postačuje na jeho práci: E2160, deska s integrovanou grafikou, 1GB RAM, HDD tuším 200-250GB, takže vlastní grafika mi přijde v tomto směru naprosto zbytečná - pouze bude více žrát a notas pak méně vydrží, na programování ji sotva plně využije využije profík. Notebook chce především kvůli mobilitě a předpokládám, že jako student chce i co nejnižší cenu, takže mi ta varianta od HP přišla plně dostačující kompromis výkonu a kvality. Každej nechť mu poradí co uzná za vhodné, ale vyzdvihovat pouze jednu značku a všechny ostatní (byť třeba i lepší) házet do jednoho pytle je trochu krátkozraké :roll:
Mimochodem to HP má v odkazech uvedeno 6C Batt, takže to rozhodně není koupě zajce v pytli.
A klávesnice záleží na vkusu, ne každý bude chtít numerickou část na úkor ergonomie.
Ještě že má poptávatel tlumočníka, který za něj ochotně a rád přeloží, co svými "požadavky" vlastně myslel. Defakto je to shrnuto mojívíše uvedenou větou, obsahující myšlenku "vědět, co chci". 6C BATT znamená, že baterie má 6 článků, to má ale opradu skoro každej notebook a o výdrži to neříká vůbec nic. Jediný hmatatelný údaj o výdrží je kapacita akumulátorů a ta se vždy vyjadřuje v Ah (ampérhodiny). Některý z tatínků, vlastnící auto, by Vám mohl princip AKU a závislost na kapacitě vysvětlit, protože to určitě zná ještě z dob, kdy jsme do AKU dolévali destilku a ve sklepě ji nabíjeli, aby se Škodovka ráno do práce nastartovala snadněji. :-) Tak zase příště :-) A to MSI si určitě vyzkoušejte, u mě osobně na mě MSI se svými novými modely zapůsobily cca před rokem, když jsem si je poprvé ošahal, jako živá voda v průměru zkažených kaluží. A trvá to dodnes i po cca roce zkušeností s nimi.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

HP Compaq 6720s má šestičlánkovou baterii s kapacitou 47 Wh (HP to má překvapivě uvedeno na webu) na zbytek už reagovat nebudu, musel bych <censored> ...
Obrázek
Kamill
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kamill »

aliencz píše: Ještě že má poptávatel tlumočníka, který za něj ochotně a rád přeloží, co svými "požadavky" vlastně myslel. Defakto je to shrnuto mojívíše uvedenou větou, obsahující myšlenku "vědět, co chci".
Svoje požadavky jsem myslim napsal docela jasně, jestli ti to nepřijde mohl jsi se zeptat nebo vůbec neodpovídat. Nikde jsem nenapsal že potřebuju nutně numerický klávesy, programovat se dá opravdu i bez nich. Jaký hry bych chtěl hrát jsem sice nenapsal, ale to znamená že ani nemůžeš vědět jestli mi grafika GMA X3100 bude stačit.- a stačit mi opravdu bude. Takže HP Compaq 6720s moje požadavky naprosto splňuje, pokud si myslíš že MSI EX610PX je pro mě lepší (netvrdím že není), tak jsem rád když poradíš, ale dá se to napsat i normálně, jako další možnost a ne s výsměchem za něco co neni pravda.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

2 aliencz: chlapče, viděl jsi někdy vůbec nějaký notebook? Snad jenom ve výloze z dálky ne? Naprosto netušíš, co je to kvalitní zpracování, 3 roky intenzivního používání notebooku (včetně přenášení :lol: ), nebo NBD servis narozdíl od měsíčního čekání kvůli primitivní výměně optické mechaniky. Tohle všechno beru v obecné rovině - kvalitní značkové notebooky (podle tebe zbytečně drahé) vs. MSI apod.

No nic, abych vůbec něco napsal k původnímu dotazu, tak ano, HP Compaq 6720s je pro tebe opravdu ideální volba
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Don Martinez píše:HP Compaq 6720s má šestičlánkovou baterii s kapacitou 47 Wh (HP to má překvapivě uvedeno na webu) na zbytek už reagovat nebudu, musel bych <censored> ...
To ani nemusíš, aby zákazník zjistil kolik má AKU kapacitu musí si z webu stáhnout PDF manuál:
http://h20195.www2.hp.com/PDF/c01115679.pdf To je hodně velký nárok na případného zájemce o notebook myslím. Fakt skvělý přístup k zákazníkovi, proč to nemají všichi prodejci v popisu prodávané věci, jako u MSI?

Uvedený HP C 6720s má stejně tuctové šasi, jako mnou navrhovaný MSI za stejnou cenu a můžeš to vokecávat jak chceš, nemáš šanci předložit jediný důkaz, že to tak není. (já bych řekl, že spíš horší).
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Kamill píše:
aliencz píše: Ještě že má poptávatel tlumočníka, který za něj ochotně a rád přeloží, co svými "požadavky" vlastně myslel. Defakto je to shrnuto mojívíše uvedenou větou, obsahující myšlenku "vědět, co chci".
Svoje požadavky jsem myslim napsal docela jasně, jestli ti to nepřijde mohl jsi se zeptat nebo vůbec neodpovídat. Nikde jsem nenapsal že potřebuju nutně numerický klávesy, programovat se dá opravdu i bez nich. Jaký hry bych chtěl hrát jsem sice nenapsal, ale to znamená že ani nemůžeš vědět jestli mi grafika GMA X3100 bude stačit.- a stačit mi opravdu bude. Takže HP Compaq 6720s moje požadavky naprosto splňuje, pokud si myslíš že MSI EX610PX je pro mě lepší (netvrdím že není), tak jsem rád když poradíš, ale dá se to napsat i normálně, jako další možnost a ne s výsměchem za něco co neni pravda.
Tak nějak normální člověk uvažuje, že když je za stejné peníze něco víc a lepší, tak se tomu zdravý rozum nebrání. Ale evidentně jsem se spelt a onu pomyslnou výměnu dvoulůžáku za apartmán s výstupem do bazénu bys asi, stejně jako v té vtipné reklamě, asi také odmítl. Tak sory a hurá do toho HP.

"Paní, jaký je rozdíl mezi těmi trpaslíky?"
"Žádný"
"Tak to máte u jednoho asi špatně cenu o 200Kč navíc"
"To je v pořádku"
----------------
Zákazník bere ten levnější stejný, paní prodavačka se podivuje: "to je divný, doteď to nikomu nevadilo"

............ prostě jsem to považoval za vtipnou reklamu, netušil jsem, že je to u nás životní realita :-)
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

JanHavlicek píše: No nic, abych vůbec něco napsal k původnímu dotazu, tak ano, HP Compaq 6720s je pro tebe opravdu ideální volba
Jo? A Proč? Ne třeba kvůli podivně klamavě popsaným testům, které vypadají bravurně, ale kolidují s matematikou?

Baterie

Při koupi notebooku je u něj přiložena šestičlánková lithio-iontová baterie s výkonem 47 Wh a napětím 10,8 V. Výdrž této baterie v testované sestavě je úctyhodné 4 hodiny a 30 minut.

Příkon notebooku

* Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 34 W
* Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení a nabíjení = 57 W
* Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 52 W
* Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení a nabíjení = 66 W

Má-li Aku kapacitu 47Wh (zajímavý údaj, běžně se uvádí miliampérhodiny mAh), docela jednoduchým výpočtem zjistím, jak rychle při uvedených zátěžích AKU klekne, 4,5hod. je tedy buď blbost, nebo to bylo měřeno při nulové činnosti notebooku a ne při odběru 34-66W/h. Při napětí AKU 10,8V je odhadovaná kapacita hrubým výpočtem 4300 mAh stejná, jako u MSI (4400 mAh), ten mini rozdíl samo nemá vliv, je to spíš chyba výpočtu.

Ano ,notebook jsem už viděl, děkuji za starostlivost i optání.
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

Me se celkem libi tento notas http://www.itlevne.cz/zbozi/notebook-as ... p=z:231538 ale je bez OS :( . Zase je ale vykonejsi nez tady navrhovany a navic ma vyssi rozliseni coz kdyz sem se tady bavil, tak se to hodi na programovani.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aliencz píše:To ani nemusíš, aby zákazník zjistil kolik má AKU kapacitu musí si z webu stáhnout PDF manuál:
http://h20195.www2.hp.com/PDF/c01115679.pdf To je hodně velký nárok na případného zájemce o notebook myslím. Fakt skvělý přístup k zákazníkovi, proč to nemají všichi prodejci v popisu prodávané věci, jako u MSI?
Údaj je normálně ve specifikacích na webu HP - to že jsi neschopnej hledat tě neomlouvá... Další post je opět další snůška nesmyslů, tyhle HP prostě 4 hodiny + vydrží, sám jsem to měl možnost otestovat u většího 17" 6820s, a osobně si to užívám u 6710b...

2 m1na: odkaz nejede, narvi ho prosím do:

Kód: Vybrat vše

[url]...[/url]
Obrázek
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

m1na píše:Me se celkem libi tento notas http://www.itlevne.cz/zbozi/notebook-as ... p=z:231538 ale je bez OS :( . Zase je ale vykonejsi nez tady navrhovany a navic ma vyssi rozliseni coz kdyz sem se tady bavil, tak se to hodi na programovani.
Pokud k předinstalovanýmu OS nejsou fizycká CD-čka, což často nejsou, tak ber raději čistý, k tomu kup OEM Windows dle vlastního výběru a nainstaluj si to sám podle vlastních představ vč. rozdělení disku a td. V dneší době extrémě zaneřáděného Internetu je šance, že ti Wokna kleknou, pokud nejsi zkušený uživatel, velice reálná. A bez originální instalačky se to neopravuje zrovna nejlépe. Navíc, pokud zrovna netoužíš po Vistech, což na levné a pomalejší notebooky nelze zrovna moc doporučovat, lze pořád ještě sehnat XPčka.
Naposledy upravil(a) aliencz dne sob 6. zář 2008, 18:20, celkem upraveno 1 x.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Don Martinez píše: Údaj je normálně ve specifikacích na webu HP - to že jsi neschopnej hledat tě neomlouvá... Další post je opět další snůška nesmyslů, tyhle HP prostě 4 hodiny + vydrží, sám jsem to měl možnost otestovat u většího 17" 6820s, a osobně si to užívám u 6710b...
:-) Dobrý no, vidím, že zájemce o notebook HP, pokud se o něm chce něco dozvědět, tak mu obyčejnej obchod prostě nepostačí, k tomu ještě musí být docela dobrej vyhledávač, proč nedáš funkční odkaz :-) Já to tam našel jen v PDF souborech, které si musíš stánout.

Add spotřeba, prostě pokud je nádrž na 30 litrů a auto má spotřebu 10l/100km, tak s tím tisíc kiláků neujedeš, a pokud ano, tak to nežere 10l/100km. Co na tom pořád řešíš :-) Chodil jsi vůbec do školy na fizyku ... a matematiku? Tak "dokonce u většího 17"", HP má asi zázračné AKU, čím větší display = spotřeba, tím větší výdrž :-) Nevydrží náhodou s 29" a 47Wh AKU celej den? :-) :-) Teda co všechno Ty tu tlačíš lidem do hlavy, za to by Ti HP mělo platit zlatem. :-)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aliencz píše:Pokud k předinstalovanýmu OS nejsou fizycká CD-čka, což často nejsou, tak ber raději čistý, k tomu kup OEM Windows dle vlastního výběru a nainstaluj si to sám podle vlastních představ vč. rozdělení disku a td. V dneší době extrémě zaneřáděného Internetu je šance, že ti Wokna kleknou, pokud nejsi zkušený uživatel, velice reálná. A bez originální instalačky se to neopravuje zrovna nejlépe. Navíc, pokud zrovna netoužíš po Vistech, což na levné a pomalejší notebooky nelze zrovna moc doporučovat, lze pořád ještě sehnat XPčka.
Recovery z pevného disku mi přijde jednodušší než z CD resp. DVD, jako první věc po prvním zapnutí laptopu na tebe stejně sotware zahuláká, že si máš vytvořit záložní disky...

Specifikace HP Compaq 6720s jsou tady, není k tomu ani zapotřebí použít nějakej vyhledávač, prostě stačí vybrat model a kliknout na specifikace ;-) ...

Jinak nevím, jak byly počítaný ty spotřeby v recenzi, kterou tu cituješ (já vím, je z notebook.cz) , spíš bych věřil údajím o výdrži ;-) , což podporuje třeba i údaj na notebookreview.com:
Battery

HP estimates that the battery lasts about 4.5 hours. After a few tries believe that this estimate is quite right. I have not yet completely drained the battery, only for about 50 percent. I’m quite happy with it and 4.5 hours should be enough for me and when its not I just have to find a power outlet as the adapter is light enough to carry around with me.
Doufám, že jsi chodil do školy na angličtinu, stejně jako já na matematiku a fyziku (z obojího jsem maturoval za jedna) :) ...

BTW: tyhle konfliktní posty si, prosím, schovej do SS, já se omlouvám za to, že jsem trošku ustřelil u prvních dvou příspěvků...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“