Zvuková karta do 1000,- Kč

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Filipb
Začátečník
Začátečník

Zvuková karta do 1000,- Kč

Příspěvek od Filipb »

1.Zdravim, do pár dnů by mi měli dorazit vysněné Z-5500 a LCD Samsung T220 :) , tak se těšim až vyzkouším Oblivion, jenže mi u něj blbne 5.1 zvuk,(zvuk co je slyšet zepředu je strašně potichu..)
Tak mi někdo doporučil výměnu integrované zvukové karty za něco "jakž takž k světu".Takže by to nemělo bejt dražší, jak tísíc korun.. Snad tímto eliminuji můj problém..

2.Taky se chci zeptat, ve hře Zaklínač je možnost zapnout zvukový efekt "surround EAX " přesně nevím jak se to ted' jmenuje( nemám možnost zkontrolovat) , tak kdyby byla možnost, aby zvuková karta dokázala produkovat tento "efekt"..pokud to není v cenové relaci možné, tak se s tím smířím. Svět se nezboří..:D

3. Moje základní deska Gigabyte P965 DS4 - jen pro info,mám grafickou kartu 8800 GTS- zabírá dva sloty....aby se mi tam pak vešla ta zvukovka..

/EDIT No vim, že v cenové kategorii toho není moc, ale snad se nějaká najde , taky abych si nekoupil něco ještě horší než tu integrovanou..

/EDIT 2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52425 tahle je na tom s cenou skvěle byla by dostačující? Pokud možno jestli by splnovala všechna mnou požadovaná kritieria..

Díky za rady
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Zvuková karta do 1000,- Kč

Příspěvek od Maxtor »

No v dane cenove kategorii neni prakticky nic.. jedina moznost je X-Fi mX, ktera v Retailu stoji nejakych 1200,-..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44293
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Jo, ted' na ní koukám..má ji cenu kupovat?
Ještě se zeptám.. byl jsem si v elektroworldu poslechnout Z-5500 a slyšel jsem v pozadí mírný šum, myslíte , že ho tímto eliminuji?
Děkuji
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Kludne ti odporucam tu xtreme audio. Lepsia zvukovo ako verzia gamer (vlastna skusenost).
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

skus v bazáre pozrieť Audigy2, X-FI audio brať ale iba fakt v núdzi a určite nebrať niečo ako na tom linku škoda korún

p.s. mal som xfi audio a moc ma nenadchlo, subjektívne sa mi zdala A2 lepšia
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Vubec nevypada spatne ted nova zvukovka od ASUSu Xonar DX. Cena je sice 1630,-Kc u CC, ale podle recenzi je to opravdu dobra koupe a kdyz uz si clovek koupi Logitech Z-5500, tak si snad nekoupi zvukovku za litr, ktera bude hrat stejne jak integrovana na desce...

A k tem Creative, co ti tu radi. Starsim jako Audigy bych se vyhnul a v podstate i X-FI v tebou navrhovane hladine. Pak dalsi vec jsou u Creative ovladace, ktery jsou podle, reakci ruzne na netu, zalostny.

P.S.:Opravdu nepochopim lidi, kteri si koupi tak drahy reproduktory a provozujou je na integrovany zvukovce. Dyt tim uplne degradujes zvuk, ktery se line z tech reproduktoru, to by ti stacili chrchlatka za par kacek... :stupid2:
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Jo už je mám doma , je to fakt nářez...hlasitost ani nemám šanci využít..:D hrajou dobře, myslíte, že s tou zvukovkou to bude jiný žrádlo?Ted už vim , že se do tý zvukový karty vyplatí investovat :D
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Kazdopadne v tejto cenovej hladine nemas vela moznosti. Ak chces zvukovku pouzitelnu aj v hrach tak xtreme gamer, ale pri vykone sucasnych cpu kludne najnizsiu x-fi. Na ovladace vela ludi nadava, ale aj tak je to 100% lepsie ako iny vyrobcovia (realtek,ASUS Xonar, a pod.)
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

zvedám cenový limit na 3 tisíce.. seřazeno dle priorit Hudba, Film, Hry

díky za rady
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Vybiral bych urcite bud z Asusu Xonar (treba mnou navrhovana DX, nebo D2X) nebo Auzuntech (X-Plosion 7.1 DTS Connect), pripadne M-Audio (5.1 nebo 7.1), ale ty nemaji poradny ovladace do Vist.SB X-Fi, pokud chces kvalitni zvuk, tak se vyhni, vsude se doctes, ze nepatri mezi spicku v kvalite zvuku a maji dost problemu s ovladaci. Pro X-Fi hovori snad jedine podpora EAX 5.0 ve hrach, ale to treba ty Xonary dokazi softwarove emulovat, takze to az takova vyhoda neni.

lumino: dovolim si s tebou nesouhlasit, praveze ty ovladace jsou mnohem horsi nez od Asusu a i snad od Realteku.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Tak ak si zvysil na 3000 tak je tu samozrejme ina moznost:
http://www.headphones.sk/inshop/sluchat ... gy-hd2.htm
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Lumio, mám 5.1, tak proč si mám kupovat zvukovou kartu pro stereo poslech?

Obecně by mě zajímalo, bude zvuk jiný? čístější? bez tíchého šumu na pozadí? lepší basy atd.
vůbec nevím co taková karta může způsobit, ale s tím co mám doma "dobré basy +u některých nahrávek ucházející zvuk s tím se prostě nehodlám smířit... čekal jsem více crystal sound .. :sad:

Totiž na to, že to zvládá takové hlasitosti, tak bych řekl, že by to mělo hrát lépe..

Jinak když jsem 2 X zkoušel na maximální hlasitost ( Z-5500) tak mám strach jestli jsem si něco neudělal se satelity, protože když mi přišli, tak jsem z nich byl celý vyjevený,( z hlasitosti a basů) ale ted když něco poslouchám, tak mi zvuk příjde dost surový..
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

No zalezi na tom ako dlho si to mal na tu maximalnu hlasitost. Niesu stavane na dlhodobejsie pouzivanie pri maximalnej hlasitosti. To iste sa stalo mne kedysi este na Logitech Z-3 prvy den. Samozrejme isli na reklamaciu.
S tou zvukovkou moja nepozornost. Otazka: mas na tej integrovanej zvukovke opticky vystup ?
Lebo ak ano je najlepsie to pripojit opt.kablom do vstupu reprakov.
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Integrována je zvuková karta Realtek ALC883, která zvládá 8-kanálový výstup a podporuje S/PDIF výstup, který je v koaxiální i optické formě vyveden na zadním panelu. Dále je integrována rychlá gigabitová síťová karta.

jestli vám to něco řekne.. ale zase se mi nechce kupovat jeden kabel za 800

a co se na tom změní, když to připojim přes jinej kabel..? to znamená, že si nemusim kupovat novou zvukovku?
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

Zmeni sa to ze vystup zo zvukovej karty nejde cez jej dac, je to cisty digital ktory spracovavaju az prevodniky (dac) v z-5500. To moze pomoc kvalite zvuku.
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

jestli teda integrovaná degraduje zvuk, půjdu teda do nový zvukový viz http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=26998

nebo byste doporučili jinou? priorita Hudba to ostatní jde stranou..
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

No podla popisu uzivatelov ta karta nieje zla.Ale aj tu na fore niekto pisal ze sa vyskytuje nekompatibilita (problem prave s 5.1 zvukom) s niektorymi MB. Cize treba si overit ci bude pracovat OK.
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Odporucam Asus Xonar DX :-) Za tie peniaze je to dobra kupa..
Integrovanu zvukovku som aj ja este tento rok vyuzival ale kupil som si sluchatka tak som sa rozhodol investovat aj do zvukovej karty..Mojou prioritou bola tiez Hudba. :mrgreen:
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

A zkusenosti po vymene karty (zvuk)?
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Zvuk pop vymene? Rozhodne lepsi. Rozdil je poznat hned po zapojeni nove zvukovky a poslechnuti prvni pisnicky. Kdo to mysli s poslechem hudby trosku seriozneji a neni uplne hluchej, tak rozhodne investuje do lepsi zvukove karty, vyplati se (pokud si ovsem nekoupi nejakej levnej strep od treba Trustu). :up:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“