S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Moderátor: Baneshee
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Jakej máš patch?Od patche 1.0004 se kymácí obraz což má simulovat pohyb hlavy při chůzi.Taky mě to štvalo,tak jsem stáhnul noheadbobbing mod a byl klid
Stahuj tady: http://stalker.scorpions.cz/modding/cla ... modifikace
Stahuj tady: http://stalker.scorpions.cz/modding/cla ... modifikace
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jj dík, už jsem to našel. Úplně jsem to ale nevypl, jen jsem to hodně zmenšil, protože ty původní hodnoty byly fakt hnus... Dělalo mi to na čerstvě naistalované hře přímo z CD (nevím co to byla za verze) i na 1.004.
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdrvim lidi, mám probléme.
Pokud mam zaplé v téhle hře jakou koli formu dynamického osvětlení hra padá. Padá například když přijdu do nějake časti kde to chvili načita a nebo když najedu do menu. Nemate na to někdo nějaky recept?
Pokud mam zaplé v téhle hře jakou koli formu dynamického osvětlení hra padá. Padá například když přijdu do nějake časti kde to chvili načita a nebo když najedu do menu. Nemate na to někdo nějaky recept?
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Thellwin
- Administrátor

Nepoužil jsi nějaký grafický tweak ?
Goldnoob team proud member!
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nene nic
verze hry 1.006 zkoušel jsemi jine ovladače. Děla to pořád. Tak to hraju holt na staticke osvětleni se vším ostatnim na max na 120-280fps
verze hry 1.006 zkoušel jsemi jine ovladače. Děla to pořád. Tak to hraju holt na staticke osvětleni se vším ostatnim na max na 120-280fps
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Swat
- Mírně pokročilý

Nechci do tebe rejt,ale to se dost ochuzuješ,protože zejména v těch podzemích je dyn.osvětlení naprostá bomba.Jestli máš 1.6 nainstalován kvůli mulťáku,tak s tím asi moc nevyvedeš,jinak bych zkusil reinstal hry a patch 1.4.S tím jsem prošel celou hru bez jakýchkoliv problémů.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JA bych rad... ale když nejde... nejde, heed jak to vyřeším, zapnu.
- koukon
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný problém, dost dlouho jsem to řešil, ale nakonec taky nic nepomohlo. Co jsem pročítal fóra tak mělo pomoct když se k zástupci hry připíše parametr -noprefetch a taky zvětšení stránkovacího souboru windows tuším na 3GB.
A je zajímavé že když jsem stalkera hrál nějak před rokem tak šel bez problémů a teď na stejném harware dělá problémy.
A je zajímavé že když jsem stalkera hrál nějak před rokem tak šel bez problémů a teď na stejném harware dělá problémy.
Asus M2R32-MVP, Athlon X2 5200+, 2x1GB DDR2 800MHz Geil, Sapphire X1950GT, Cooler Master Cavalier 3, Fortron 400W
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
PŘESNĚ!!!!
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
muze to bejt klidne aktualizacema woken, clovek nikdy nevi
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja to teď řešim komplexně v čem to muže byt
, viz moje vlákno v sekci paměti.
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zeby SP3?
neviem, strielam uplne naslepo, ale ani mne par dalsich softov a driverov po instalacii SP3 nejde tak ako by malo
neviem, strielam uplne naslepo, ale ani mne par dalsich softov a driverov po instalacii SP3 nejde tak ako by malo
...
- koukon
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
SP3 nemám, takže tím to nebude, ale aktualizace mám takže je to možná alternativa. Můžou to být taky nové ovladače grafické karty nebo novější directx. Ještě jsem od posledního hraní měnil disk z ide na sata a dokoupil zvukovku, ale to by nemělo mít vliv.
Asus M2R32-MVP, Athlon X2 5200+, 2x1GB DDR2 800MHz Geil, Sapphire X1950GT, Cooler Master Cavalier 3, Fortron 400W
- Swat
- Mírně pokročilý

SP3 ne,mám ho tam a všechno šlape,jak má,včetně Stalkera...Šel bych o pár driverů dolů,prošacuj zahraniční fóra,jestli vládneš cizím jazykem,jestli mají lidi podobnej problém....Těžko poradit.....
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ehmm...a já má Visty
- riXo
- Začátečník

dnes ma ta hra presvedcila ze stoji za uplne hovno a je vytvorena skupinkov ruskych dementov co len chlascu vodku...
zase raz nefunguju sejvy, nefunguju ani po 6. patchy... udajne riesenie je take, ze treba reinstall hry, vymazanie vadnych sejvov a configov a hlavne TREBA HRAT BEZ MODOV
... uvidime co spravy udajne riesenie, ale aj keby to pomohlo hra bude stat za hovno pretoze bez modov to je celkom masochizmus...
akurat ma to odradilo aj od Clear Sky, aj tak to bude len sracka v ktorej nebude nic fungovat...
//samozrejme, ze nebude fungovat, pretoze uz ani tie prijebane patche nejdu nainstalovat...

zase raz nefunguju sejvy, nefunguju ani po 6. patchy... udajne riesenie je take, ze treba reinstall hry, vymazanie vadnych sejvov a configov a hlavne TREBA HRAT BEZ MODOV
akurat ma to odradilo aj od Clear Sky, aj tak to bude len sracka v ktorej nebude nic fungovat...
//samozrejme, ze nebude fungovat, pretoze uz ani tie prijebane patche nejdu nainstalovat...
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aha takze sem asi ruskej dement kdyz sem hru dohral... ok, zase jeden blb hodnoti nejspis podle neceho co si upiratil a je nasranej, ze to nefugnuje, neni treba problem spis v modu nez v hre jako takove? ja sem nikdy nemel problemy se savama(natoz s patchovanim).. hru sem mel rozehranou cca 3 mesice. Ano ano bez modu je to pro 13. lety chudaky opravdu masochizmus, protoze nefunguje jejich rambo styl... prober se a radsi nezasirej tenhle topic svejma srackama, protoze jinak se to opravdu nazvat neda.riXo píše:dnes ma ta hra presvedcila ze stoji za uplne hovno a je vytvorena skupinkov ruskych dementov co len chlascu vodku...
zase raz nefunguju sejvy, nefunguju ani po 6. patchy... udajne riesenie je take, ze treba reinstall hry, vymazanie vadnych sejvov a configov a hlavne TREBA HRAT BEZ MODOV... uvidime co spravy udajne riesenie, ale aj keby to pomohlo hra bude stat za hovno pretoze bez modov to je celkom masochizmus...
![]()
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Swat
- Mírně pokročilý

riXo: Dohráno s patchem 1.0004,módy mi chodily všechny,na který jsem si vzpoměl,nebo který jsem tam chtěl mít.Ano,hra (nejen Stalker) někdy po nainstalování patche vyžaduje zahájit novou hru,na to si prostě zvykni.Nemám za potřebí tě tu soudit a dále se vyjadřovat,mě hra bavila (jedna z nejlepších,jakou jsem kdy hrál)...Jen si myslím,že bys měl vážit slova a popřemýšlet,kde je chyba...a možná trochu pročistit systém.....a hlavu.
- riXo
- Začátečník

No asi takto o 14 00 hram normalne hru. Ulozim hru a skusobne ju hned loadnem, ze ci to funguje, loadne, pekne funguje. Zapnem hru o 19 00, load, jeb error. Do googlu hodim "stalker savegame problem" hned 1. link co vyhodi, je presne moj problem. Riesenie? Na 64bit viste proste MUSIS hrat so vsetkymi patchmi, ale bez modov... ako nehnevajte sa ale jeden blby mod na odstranenie casoveho limitu splnenia vedlajsich misii...
sorry mistre HC gamer, potreboval som tento brutal rambo mod...
hmm a zasrany system(hlava
)no takto...
1. pokus, instalacia v pohode, problem pri patchi 1.0005... len instalacia tak preblikla, a naskocilo, ze nemam nainstalovanu hru... takze uninstall manualne odstranenie vsetkych pozostatkov z hry
2. pokus, instalacia hry aj patchov v pohode + som si nahodil ten mod... teraz som to zacal hrat... scenar je vyssie
--tu sa posahali sejvy, som nasiel ten navod na "spojazdnenie" takze uninstall + manualne odstranenie vsetkych pozostatkov z hry, ziadna zaloha sejvov
3. pokus instalacia isla v pohode az na koniec to zblbo a zacalo vypisovat problem s x3da.exe(ci jak sa to vola)... takze trebalo uninstall nedokoncenej instalacie, reset pc, zmazanie x3da.exe
4. pokus instalacia ok, patch 1.0005 sa odmietol nainstalovat...
potom som uz na to sral... a ci original alebo piratska, robi to pri kazdej...
ne, toto to naozaj nebolo, vzdy som to hral len s poslednym patchom 1.0006Ano,hra (nejen Stalker) někdy po nainstalování patche vyžaduje zahájit novou hru
hmm a zasrany system(hlava
1. pokus, instalacia v pohode, problem pri patchi 1.0005... len instalacia tak preblikla, a naskocilo, ze nemam nainstalovanu hru... takze uninstall manualne odstranenie vsetkych pozostatkov z hry
2. pokus, instalacia hry aj patchov v pohode + som si nahodil ten mod... teraz som to zacal hrat... scenar je vyssie
--tu sa posahali sejvy, som nasiel ten navod na "spojazdnenie" takze uninstall + manualne odstranenie vsetkych pozostatkov z hry, ziadna zaloha sejvov
3. pokus instalacia isla v pohode az na koniec to zblbo a zacalo vypisovat problem s x3da.exe(ci jak sa to vola)... takze trebalo uninstall nedokoncenej instalacie, reset pc, zmazanie x3da.exe
4. pokus instalacia ok, patch 1.0005 sa odmietol nainstalovat...
potom som uz na to sral... a ci original alebo piratska, robi to pri kazdej...
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
/nex
/nex
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
riXo: misto nejakejch "pokusu" by ses mohl pokusit myslet, a nebo aspon blbe neplacat kraviny