A ještě mi poraďte jakou zakladní desku pro obě ty karty, hlavně aby byla pro čtyř jádrový procáky do budoucna, aby měli DDR2 paměti a byla to značka buď ASUS, nebo Gigabyte a do 5 tisíc. Moc děkuju za radu
ATI CF nebo SLI nVidia
- Backer
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ATI CF nebo SLI nVidia
Nazdar...mam dotaz chtěl bych se vás zeptat.Chtěl bych novej komp. a nevím jestli si mam koupit ATI nebo nVidia já bych chtěl nVidii protože jsem dostkrát slyšel že některý hry maj s ATI problémy.Tak proto jsem zastánce konkurenta protože spoustu her se vyvíjí na Nvidiích tak by měli bejt s nima víc kompaktibylní.A chtěl bych zřejmně 2x GTX260 jenže mam monitor 19" a zase jsem slysel ze dve grafiky se vyplati az od monitoru 22" ze u 19" jsou zbytecny ze ty grafiky pak nijak nevyuziji...ale zas ten komp chci na dyl tak v budoucnu bych ty grafiky zamestnal kdyz budou hry mnohem narocnejsi ne? takze nevim jestli ty dvě nVidie a nebo jednu ATI HD 4870 X2.
A ještě mi poraďte jakou zakladní desku pro obě ty karty, hlavně aby byla pro čtyř jádrový procáky do budoucna, aby měli DDR2 paměti a byla to značka buď ASUS, nebo Gigabyte a do 5 tisíc. Moc děkuju za radu
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: ATI nebo SLI nVidia
1, je to celkom jedno či Ati alebo Nv každá hra ti pobeží na oboch typoch
2, SLI / CF (tj dve grafické karty) sa využívajú iba vo vyšších rozlíšeniach, pre 1280 x 1024, 1440 x 900 stačí aj jedna výkonná karta.
3, čo sa týka budúcna tak by som ti doporučil kúpiť teraz jednu výkonnejšiu (GTX260 či HD4870) a keď časom nebude dostatočný tak sa dá vymeniť za novú
4, ak iba teraz zostavuješ zostavu tak by som ti doporučil pokračovať v jednom z nasledujúcich vlákien:
SESTAVY DO 12.000,-
SESTAVY DO 20.000,-
SESTAVY DO 30.000,-
SESTAVY NAD 30.000,-
2, SLI / CF (tj dve grafické karty) sa využívajú iba vo vyšších rozlíšeniach, pre 1280 x 1024, 1440 x 900 stačí aj jedna výkonná karta.
3, čo sa týka budúcna tak by som ti doporučil kúpiť teraz jednu výkonnejšiu (GTX260 či HD4870) a keď časom nebude dostatočný tak sa dá vymeniť za novú
4, ak iba teraz zostavuješ zostavu tak by som ti doporučil pokračovať v jednom z nasledujúcich vlákien:
SESTAVY DO 12.000,-
SESTAVY DO 20.000,-
SESTAVY DO 30.000,-
SESTAVY NAD 30.000,-
- Backer
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ATI CF nebo SLI nVidia
Dobře tak dejme tomu že bych si koupi ty dve GTX260 ale mam to mensi rozliseni tak neviuziju plne jejich vykon ale tak jako tak se mi nic skubat nebude a v budoucnu az budou narocnejsi hry ktery uz treba ve vysokym rozliseni tyhle grafiky nezvladali tak na to moje mensi rozliseni by je zvladali porad v klidu takze to neni tak blbi si je koupit ne?? Nebo si mam koupit jednu tu HD 4870 X2 mit tu jednu a koupit si rovnou nejakou desku na dve grafiky a treba v budoucnu dokoupit jeste jednu tu samou to uz bude mnohem levnejsi...jen aby ji jeste vyrabeli. nebo je jedno ze nemate dve totozny karty na CF nebo SLI?? a pro tu ATI je jaka dobra deska X38 nevím podle jakých čipsetech mam vybírat???
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- Vivec
- Středně pokročilý

kup jen jednu grafiku, v době, kdy ti nebude stačit koupíš úplně novou, plánovat sli/cf do budoucna nemá totiž smysl, protože za půl roku tu bude jedna grafika která bude mít výkon těch dvou
nehledě na obrovskou spotřebu, hluk, a velmi často nefunkční ovladače, který způsobí, že stejně scénu počítá jen jedna GK
líp uděláš koupí GTX260 a lepšího monitoru (kterej bude ta gtx zvládat i tak v pohodě)
pokud bys mermomocí chtěl multigpu tak na CF ber chipset X38/X48 a na sli NF780i (pro DDR2 paměti) nebo 790i (pro DDR3)
nehledě na obrovskou spotřebu, hluk, a velmi často nefunkční ovladače, který způsobí, že stejně scénu počítá jen jedna GK
líp uděláš koupí GTX260 a lepšího monitoru (kterej bude ta gtx zvládat i tak v pohodě)
pokud bys mermomocí chtěl multigpu tak na CF ber chipset X38/X48 a na sli NF780i (pro DDR2 paměti) nebo 790i (pro DDR3)
- Stano K.
- Středně pokročilý

Neviem pochopiť prečo blázni každí po multi GPU riešeniach, a to hlavne keď im dokáže ponúknuť dostačujúci výkon jedna karta. viz napr aj tu: viewtopic.php?p=7674123#p7674123
- Backer
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo díky chlapi otevřeli jste mi oči je to zbytečný kupovat dve a nesmyslně vyhazovat peníze...tak já tedy koupim asi tu gtx 260 a casem treba vetsi monitor. ale nevadi ze koupim i na tu jednu grafiku MB kterej bude treba pro dve? nebo je lepsi mit na jednu grafiku MB kterej podporuje jen jednu nebo muzu zas myslet do budoucna a pak treba koupit jen tu dalsi do toho SLI nez kupovat uplne novou grafiku za vic penez. moc diky.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Můžeš mít klidně desku která podporuje Tri-SLi tj. na tři grafiky a na ní provozovat pouze jednu, to vůbec nevadí.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- pute
- Začátečník

Asi lepší řešení než SLI je vzít třeba GTX295 - sice je to SLI, ale přímo od výrobce, zabírá méně místa, o něco měnší spotřeba atp.
(Nebo 4870x2, to je na tobě). Osobně si ale myslim že normálním lidem stačí jedna high endová grafika ...
(Nebo 4870x2, to je na tobě). Osobně si ale myslim že normálním lidem stačí jedna high endová grafika ...
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Myslíš, že to od 4. října nepořešil? Navíc na 19 monitor je hodně velká zbytečnost brat Gk co jsi napsal.pute píše:Asi lepší řešení než SLI je vzít třeba GTX295 - sice je to SLI, ale přímo od výrobce, zabírá méně místa, o něco měnší spotřeba atp.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- pute
- Začátečník

To nevim jestli to od tý doby pořešil.
Psal jsem to hlavně proto že si myslim že SLI /CF není dobrý řešení a pokud by někdo procházel tenhle thread, přečetl by si můj úžasnej názor a byl by osvícen.
BTW Na Crysis na Very High se zaplym AA se hodí každej kousek výkonu ...
Psal jsem to hlavně proto že si myslim že SLI /CF není dobrý řešení a pokud by někdo procházel tenhle thread, přečetl by si můj úžasnej názor a byl by osvícen.
BTW Na Crysis na Very High se zaplym AA se hodí každej kousek výkonu ...
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a kolik lidi ji ve skutecnosti vubec hraje 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- pute
- Začátečník

Teď nedávno jsem Crysis začasl zase pařit. Trochu jsem upgradoval PC a teď to je hratelný. 
ALe nároky by mohly bejt trochu menší, to že mi to běhalo nic moc na 8800GT @ GPU 800Mhz MEM 2000Mhz mě trochu zklamalo.
ALe nároky by mohly bejt trochu menší, to že mi to běhalo nic moc na 8800GT @ GPU 800Mhz MEM 2000Mhz mě trochu zklamalo.