To bohužel není úplně pravda, to ale není tvoje vina. Výzva k vytvoření (proč si musí zákazník něco vytvářet? Aby si následně vůbec mohl servisovat svůj ne-zakoupený O.S.) nevyskakuje po prvním spuštění. Bohužel. Nevím, zda-li se to dá nějak nastavit u každého recovery systému, který konrétní výrobce sestaví, ale v případě jednoho Accer a Sony Vaio co jsem měl v "práci" naposledy shodně až čtvrtý den, v obou případech "pozdě", systém už měl zákazník ve stavu "neopravitelnosti". Prodejci na to nijak neupozorňují, prostě ne každý zákazník je zkušený, jako my tady a to rozhodně není dobré. A tady nastává pr o zákazníka průser. Žádný záložní disk Ti výrobce dodatečně nedodá, notebook musí jít do servisu a za obnovení systému musíš samozřejmě zaplatit, 500Kč bývá minimální částka.Don Martinez píše:
Recovery z pevného disku mi přijde jednodušší než z CD resp. DVD, jako první věc po prvním zapnutí laptopu na tebe stejně sotware zahuláká, že si máš vytvořit záložní disky...
Specifikace HP Compaq 6720s jsou tady, není k tomu ani zapotřebí použít nějakej vyhledávač, prostě stačí vybrat model a kliknout na specifikace ...
Jinak nevím, jak byly počítaný ty spotřeby v recenzi, kterou tu cituješ (já vím, je z notebook.cz) , spíš bych věřil údajím o výdrži , což podporuje třeba i údaj na notebookreview.com:
Doufám, že jsi chodil do školy na angličtinu, stejně jako já na matematiku a fyziku (z obojího jsem maturoval za jedna) ...Battery
HP estimates that the battery lasts about 4.5 hours. After a few tries believe that this estimate is quite right. I have not yet completely drained the battery, only for about 50 percent. I’m quite happy with it and 4.5 hours should be enough for me and when its not I just have to find a power outlet as the adapter is light enough to carry around with me.
BTW: tyhle konfliktní posty si, prosím, schovej do SS, já se omlouvám za to, že jsem trošku ustřelil u prvních dvou příspěvků...
Angličtinu jsem tehdá ještě neměli, ale přelouskám to v pohodě. Pěkná reklama, to přece vidíš sám. Nejsme přece oba tak naivní, abychom žrali vše, co výrobci tlačí do svých marketingových prezentací, nebo ty snad jo? OK, to je vedlejší, k údajům o Wh jsem se nakonec proklikal taky, dík za rychlý odkaz, teda ale opět musím poplácat HP za web, není vůbec složité se proklikat úplně jinam, kde tento údaj chybí. Měl jsem se lépe soustředit na hledání, moje chyba, ale chudák obyčejný uživatel. Takových je mi líto. Nákup IT začíná být téměř jednoznačně záležitost pro IT odborníky a to není dobré. HP to tedy na webu má, sláva, ještě aby to měli prodejci.
-----------------------------------
Vrátil bych se tedy k MSI, jaké jsou skutečné důvody, proč jejich nové notebooky odsuzuješ? Šasi je na uvedenou cenu velmi dobré, solidně udělané a vizuelně pohledné. Noťasy jsou kompletně vybavené všemi potřebnými výstupy, periferiemi, dokonce i webkou i v základních modelech. MSI vybavuje ATInami modely už od 12tis., což je záruka nejen pro slušný herní výkon, ale také perfektní podporu multimedií a standartně špičkový obraz. A co se numkey týče, tak ten, kdo to nevyzkoušel na vlastní "prsty" může mít samozřejmě oprávněný pocit, že si vystačí se zavedeným standartem. Ale to jen do doby, než si to osahá, vyzkouší v praxi a zažije. Návrat do klasiky je potom téměř nemožný, protože rozdíl je obligátní nebe a dudy a je fuk, jestli je uživatel programátor, nebo serfař. Představ si, kdyby někdo dnes postavil klasickou klávesnici bez numkey. Nikdo by to nechtěl a proč asi. Protože je to úplně na prd. Mobilita je v této cenové kategorii běžně horší u všech výrobců, jednak notebook je v 15,4" už docela velký, a kovová či alternativní šasy a "terénní" vychytávky nejsou zrovna levné. Na standartní občasné přenášení v odpovídajícím obalu však stačí každý notebook i ten nejlevnější. Prostě tohle nechápu. Kdybych ty notebooky osobně neznal, tak ani neceknu. Ale já je znám dopodrobna, od nového roku jsem instaloval už šestý kousek v různém vybavení a jsou opravdu za ty prachy skvělou koupí. (nejsem žádný prodejce) Nakonec všichni Ti, co si jej nechali připravit jsou doposud maximálně spokojeni a nedají na ně dopustit.