Modrá smrt a nepochopitelný freeze na novém PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Silenteros
Nováček
Nováček

Modrá smrt a nepochopitelný freeze na novém PC

Příspěvek od Silenteros »

Zdravím všechny, prosím Vás, doufám že mi poradíte, mám neuvěřitlenej problém..Před 2 měsícema jsem zakoupil celkem slušnou sestavu, a teď po 2 měsících provozu se objevuje Blue Screen of Death alias Modrá smrt, v intervalech asi 20-35 minut, počítač nepochopitelně zamrzá, a pak nezbývá nic jiného než tvrdý restart. Chyby modré obrazovky jsou různé, například 0x000000B8, 0x000000A1, memtest86 jsem nechal běžet přes noc, absolutně žádný výsledek. Freezování PC taky nedokážu pochopit, ale teď vůbec nevím co mám dělat, nerad bych odpálil nový počítač po 2 měsících rovnou na reklamaci.Nevím jestli mám reinstallovat, biosovat, nebo co mám dělat ? :lol: :cry:

Sestava PC :
AMD Athlon X2 64 6000+
2x2 GB RAM 800 mhz
SATA II 500 GB
Geforce 8800GT 512 Mb
Zdroj nějaký 650W, moc se v tom nevyznám

Budu moc rád za každou odpověď a řešení, prosím pomozte :sad: :sad: :sad:

//edit Stává se to nejen při hrách, ale i při normálním brouzdání po internetu :cry:, grafické drivery nové, zkoušené originální i z netu .., OS klasické Windows XP.
facility
Začátečník
Začátečník

Re: Modrá smrt a nepochopitelný freeze na novém PC

Příspěvek od facility »

OS klasické Windows XP
Doporucujem ti xp sp3!
No a k problemu...precisti system CCleanerom+registry
Odinstaluj ovladace G.karty prejdi Driver Cleaner Professional
potom nainstaluj znovu..
Aktualizuj si Dx9c....
Od zakladky mas instalacne cd. nainstaluj znovu...+stahni z netu-AMD dualcore optimizer....

EDIT///este ma napada taka vychytavka pridaj v biosu pameti ram 0.2V TJ. z 1.8V na 2.0V
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Kedze mas nove PC tak na HDD asi vea veci nemas :) , skus naformatovat cely disk, vsetky oddiely a potom nainstaluj OS. Hned po nainstalovani odporucam hned nainstalovat nejaky antivir. Ale moze to byt aj nejaka chyba HW :?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Mně se také nedávno začala objevovat "Modrá smrt",vždy s různým chybovým hlášením.
Byl to vadný datový SATA kabel u systémového HDD.Projdi si v Nástrojích pro správu,Prohlížeč událostí,případně si PC zkontroluj Everestem,mohli by jsi se tam možná dopátrat příčiny tvého problému.
Kuxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuxy »

Začal bych tim nejjednodusim ,co mas za RAMky, presny typ, jsou to 800ky takze pokud nejsou osazeny nejakym alespon pasivnim chlazenim tak muze byt problem zde( zkus to zacit necim chladit).Pokud ani to nepomuze tak format a reinstal systemu, nic slozitejsiho bych za tym nehledal.
MB: ASUS ROG STRIX B360-G, CPU: i5-8400, GPU: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 O6G, RAM: Crucial 16GB DDR4 2666MHz CL16, PSU: Seasonic M12II-520 Evo, SOUND: Logitech Z5400, LCD Dell u2415
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“