Asus P5Q Deluxe (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
owoce
Začátečník
Začátečník

Re: Asus P5Q Deluxe - Intel P45 - zkušenosti, tipy, rady, názory

Příspěvek od owoce »

Ja mam s P5Q Dlx taky jen problemy, vyssi OC deska neustoji, divne ze s Xeonem X3350 problemy nebyly, zato s E7200 je jich hromadu a nad 3,2 nemuzu, 1/10 startu pc je vzdy Bios recovery, kdy se tam porad vraci bios 506 a podobne ... Tesim se az pujde pryc, predelam pc do mATX a bude klid
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

To si chce pohrát, já si s ní hrál dva týdny než jsem jí vyladil :)
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

mě jede na 3,6 GHz v pohodě
(hlavně díky mnoha trpělivým radám od paleeho !)
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

owoce píše:Ja mam s P5Q Dlx taky jen problemy, vyssi OC deska neustoji, divne ze s Xeonem X3350 problemy nebyly, zato s E7200 je jich hromadu a nad 3,2 nemuzu, 1/10 startu pc je vzdy Bios recovery, kdy se tam porad vraci bios 506 a podobne
s e7200 má teď každý problém, takže to nemusí být jen deskou... to Bios Recovery jsem taky slyšel, nevím vůbec, proč to děla, mně se to ještě nestalo a byl jsem už na docela extrémních nastaveních...

no nevím kluci (Weslo, owoce), nepřídete mi, že by ste se v tom nevyznali... asi ste vychytali nejakou špatnou sérii... a to je pak konec, to nevyřešíte :( ... já jsem to i teď zkusil, jelikož mi to nedalo klid... asi po 15 min hrání s biosem jsem dal 620FSB a Super PI 1M prošlo a při tom mám fsb wall s tým cpu na těch 620, to vím na 1000% ... na ledu jsem se s tým hrál asi 15 min, víc mi nezbylo, jelikož jsem benchoval jiný pc, tam šlo fsb na 650, ale neměl jsem čas, no a cpu na 5.5GHz, co je ale málo pro e8500... takže deska jde docela vysoko

takže opravdu nevím... jediný, co můžu říct, že se s tým musíte pohrát, jelikož na každou jednou změnu napětí systém reaguje úplně odlišně... někdy stačí jedno přepnutí a systém nenajede ani na 550fsb... ale vaše problémy budou fakt spíš hardware-ové, to mi je líto :(

Obrázek
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Je to tak, desku rozhodí každý menší nastavení...stačí změnit NB z auto na něco, jako 1,34 nebo tak a najednou to nenajede...Nebo hodí BSOD při bootování, přitom napětí to vysoký není ... a taky podezřívám paměti že si s tou deskou zrovna moc nerozumí, někdo říkal že ten recovery bios je i kvůli ramkám, ale zkoušel sem i nějaký a-data a to samý ... Spíš mě štve, že žádnej jinej bios se v desce neudrží víc jak tejden, vždy se to recoveruje ... pošlu ji na RMA a pak prodám, beztak prodám i case a pod, postavím něco nového
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Mě to drží už tři týdny s adata pc 1066 v klidu. Máš tam něco blbého no :)
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

owoce píše:Je to tak, desku rozhodí každý menší nastavení...stačí změnit NB z auto na něco, jako 1,34 nebo tak a najednou to nenajede...Nebo hodí BSOD při bootování, přitom napětí to vysoký není ... a taky podezřívám paměti že si s tou deskou zrovna moc nerozumí, někdo říkal že ten recovery bios je i kvůli ramkám, ale zkoušel sem i nějaký a-data a to samý ... Spíš mě štve, že žádnej jinej bios se v desce neudrží víc jak tejden, vždy se to recoveruje ... pošlu ji na RMA a pak prodám, beztak prodám i case a pod, postavím něco nového
mne to najede stále, tu malou změnu jsem myslel na nejaký lepší OC... právě to, co opisuješ, mohou způsobovat i ramky... máš je myslím dobře nastavení, i novší bios?... tyhle problémy mělo více lidí, až kým nezjistili, že mají blbé ramky nebo že je vlastne ani neumí nastavit... tá nekompatibilta se ale těžko zjišťuje, jedine výmenou... to ale u Tebe, jak vidím, nepomohlo...

hodně štěstí s jinou deskou :wink:
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

Mam dotaz,pred tydnem sem si poridil Asus P5Q PRO a od zacatku mam jeden problem za druhym.Nejprve kdyz zapnu PC tak se rozjede,hned vypne a hned zase rozjede a pak normalne najede windows,to ale z niceho nic nedela,tak to neresim,ale ted nejpodstatnejsi vec,kdyz sem zatizil CPU v prime 95 tak po chvilce najedno vylitla teplota CPU na 109 :cry: (ukazovala to jak utilita od asusu i v everestu)potom zase teplota systemu spadla z 46 na 18.Potom sem to zkusil netaktovany a to sami,zase to varovalo pred teplotou 109 :cry: .No ted se to stane i pri normalni praci ve win a pri spusteni pc to ze zacatku ukazuje mensi teploty nez opravdu jsou(cpu 25)
Sestavu mam:CPU Q6600 chladic Mugen-VGA Sapphire HD2900 pro-HDD WD Caviar SE16 320Gb-Zdroj Tacens 520W
Co si myslite,je to na reklamaci?Bios mam aktualizovany a porad to sami.Jedinej problem o kterym vim je ze mam Ramky 2Gb Samsung 667Mhz a tam se doporucujou od 800Mhz,ale to by s tim nemelo nic mit spolecnyho,ne?Nebo je to teplotni cidlo v procesoru?Fakt nevim a dost me stve,nemam podle ceho se ridit,pri pretaktovani.
Základní deska-Asus Maximus 2 Formula//Procesor-Intel E8600@4,4GHz+Asus Triton 79+Arctic Silver 5//RAM-2+2Gb Corsair Dominator TWIN2X 1066@1100MHz//Pevný disk-WD SE16 320Gb+WD 500Gb//Zdroj-BeQuiet Darkpower pro 650W//Grafická karta-Club3D HD 4870 X2//Skříñ-CoolerMaster Cosmos S//Monitor-Samsung SyncMaster 226BW//Klávesnice+Myš-Logitech MX 5500
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

PRávě na ramky jsou ty desky citlivý jak blázen, ale na teplotní čidla by to nemělo mít vliv...Zkusil bych RMA, pokud mas jinou desku, pokud ne tak s tim se da zit ...
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

untoro píše:...
start na 2. pokus může být způsoben tím, že si deska potřebuje nastavit nejakou voltáž... bylo by dobrý to zkusit nastaviť manuálne, aspoň základní voltáže... může jít samozřejmě i o nekompatibilitu nebo něco jinýho... teploty se primárně měří pomocí CoreTemp nebo RealTemp 2.75 ... Everest potřebuješ pravdepodobne novší verzi, starší ukazují špatně teploty u tehle desek... a 109 samozřejmě nemáš, to by se pc hned vyplo... a sleduj teploty jader, ne cpu... no a programy od Asus bych si nikdy ani nenainstaloval, vlastne vůbec žádne, co se dávají k mb, ani u jiných výroců, jsou většinou na nic, jde jen o marketing...
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

no je jedno jakym programem to merim,ta teplota CPU (jadra maj teplotu normalni a podobnou jako v Real Temp)skace jak v everestu ultimate 4.50.133,tak v utilite od asusu,jo a jeste sem prisel s necim novym,z niceho nic mi to upozorni ze se mi prestal otacet vetrak na cpu chladici a pak zas dvojnasobne vyskoci a pritom vetrak se toci stabilne porad stejne.Voltaz sem manualne nastavil jenom na pameti a cpu,ostatni nevim jaky hodnoty nastavit,ale tyhle chyby mi prijdou jako chyba v desce,je jich trosku moc :(
Jeste,to cidlo teploty cpu ze kteryho bere program info je na desce,ne?a cidlo v CPU ti udava teploty kazdyho jadra?proste jestli je spatnyto cidlo na desce,tak uz je to duvod k reklamaci myslim
Základní deska-Asus Maximus 2 Formula//Procesor-Intel E8600@4,4GHz+Asus Triton 79+Arctic Silver 5//RAM-2+2Gb Corsair Dominator TWIN2X 1066@1100MHz//Pevný disk-WD SE16 320Gb+WD 500Gb//Zdroj-BeQuiet Darkpower pro 650W//Grafická karta-Club3D HD 4870 X2//Skříñ-CoolerMaster Cosmos S//Monitor-Samsung SyncMaster 226BW//Klávesnice+Myš-Logitech MX 5500
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

no nevím, noo... pokusím se to napsat ještě jednou... na utilitu od Asus zapomeň, ber to tak, že neexistuje... Everest zkus novší, 4.60... teploty i fan máš v pořádku, jen Ti to tí programy špatně ukazují, není to problém desky, ale když si to myslíš, tak to dej reklamovat, nebudeš sám :lol: ...

když ti Realtemp ukazuje dobře teplotu, tak je všechno ok... je to TJunction... cpu teplota, co Ti ukazuje Everest, je něco úplně jinýho, TCase a je úplně jedno, kolik Ti to ukáže, i kdyby ukazoval správně... neřeš to...
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

o.k. kdyz se budu ridit jenom podle coretemp,nebo real temp,tak je to v pohode (52 49 47 47) bez zatizeni a pri taktlim CPU na 3,1GHz a v mistnosti je 28 stupnu,takze to myslim zvlada chladic dobre.Jenom ze kdyz deska v jinych programech vykazuje spatny udaje o teplote,nebo vetraku,napeti cpu,tak to taky asi neni dobre,ne?Pevne nastaveny napeti CPU mam 1,380 V.vetrak toci 1250 a opet jak everest tak asus vytvor stejny chyby,ze je teplota cpu 109,ze se vetrak zastavil,ze napeti CPU vylitlo na 2,100 V.Proste ty teploty jader posila CPU myslim a ty se zobrazujou dobre i v tom Everestu,jenom ty udaje co meri deska jsou spatne.jeste zkusim vratit starsi Bios a kdyz nic jdu na reklamaci,mam ji tejden a prvnich pet dni slo vsechno dobre az na to vypinani pri startu,to pro zmenu uz nedela :?
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

napětí na cpu sleduj v CPU-Z... asus soft je shit, Everest potřebuješ novší verzi... kdyby jsi měl 109C, tak by se to samo vyplo, jelikož má cpu ochranu, aby nedošlo k zničení... stejně při 2.1V by se Ti to cpu odpálilo... takže deska je ok, problém je software-ový, že to neumí správně měřit nebo to vůbec nepodporuje, jelikož máš starší verzi... mě to taky psalo tolik... jinak už to opravdu nevím napsat...

ale tak ji klidně pošli na reklamaci... závisí to od nich... všechno je funkčí, nepřehříva se, oni to tam ještě vyzkouší s jiným cpu, který ukáže teploty dobře a je jenom na nich, jestli Ti to uznají nebo ne...
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

no hele ohledně těch teplot..já měl bios 8** teď nevím přesně to číslo a s ním mi někdy naskočila teplota cpu 120°C...ale teď když už mám poslední vydanej bios 1201 tak se mi tohle zatím nestalo. Takže tje taky hlavně biosem
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

Vzdyt ja prece vim od zacatku,ze ty udaje jsou nespravne,taky sem to psal a je jedno jakej shit je soft od Asusu,dodanej primo k desce by mel ukazovat priblizne spravny udaje a ne nehoraznosti.Ja pisu jenom to ze deska posila spatny udaje proste,at skusim nejnovejsi everest,CPU-Z tak soft od asusu,to prece neni soft chyba,kdyz uz tak v tom Biosu,ale ty jsem zkusil uz tri.Od zacatku chapu co mi pises,jen ty nejak nechces pochopit mne.Ale diky za rady,vazim si te snahy tveho vysvetlovani ;-)
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

ok, chápu... chceš, aby Ti to všude ukazovalo dobře.. tak s tým nic neudělám... Realtemp Ti to ukazuje dobře, to je takový směrodatný, dál to neřeš... nebo to vyreklamuj :( ... když tak zkus nejnovší bios, jestli náhodou nebude nějaká změna

ASUS P5Q Deluxe Bios 1402
:)
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

hahaha no jasne ze chci,to je jako kdyz si koupis novy auto a ukazuje ti spatne tachometr a teplota chladice,nekdo ti rekne na to nedej mer to primo od predniho kola specialnim merakem a teplotu primo v chladici.
no jeste pockam na novy Bios a kdyz nic,tak zajdu do obchodu na reklamaci
Jeste jednou diky za snahu,vazim si toho :)
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

nemusíš čekat, dal jsem Ti tam link na nejnovší :-D ...
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

Ja mam ale P5Q Pro,to nevadi?Ale jeste sem zkusil vytahnout a znovu zasadit čip bios,nebo jak se tomu rika(vsim sem si ze je na krivo,jako ze je jedna strana vic zastrcena)no a ted zkousim,taktuju a uz asi 2 hodiny v poradku,pred tim to zmatkovalo hned,tak treba sem to vyresil :)
Odpovědět

Zpět na „Asus“