GMA X3100 malé okno ve hrách

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
HudeCheck
Nováček
Nováček

GMA X3100 malé okno ve hrách

Příspěvek od HudeCheck »

zdravím, nemohl by mi někdo poradit s problémem, který se mi vyskytl při hraní hry spore. Hraju to na NB FS ESPRIMO MOBILE M9400 a mám tam integrovanou grafiku GMA 3100. Naštěstí je ta hra po grafické stránce dost nenáročná, takže mě to jede plynule atp. Ale když jsem to hral první den poměrně dlouhou dobu (6 hodin) bez sebemenšího problému zničehonic přeplo celou obrazovku na mnohem memnší okno a kolem je jen černý rám. Když si v menu nastavím hraní v okně přímo ve windows, tak tam klidně můžu maximalizovat,ale když to hraju ve fullscreen, tak mi to dělá tohle. Poradí mi někdo čím by to mohlo být? Ještě musím dodat, že mi to podobnou věc udělalo u HL CS 1.6, ale tehdy jsem to neřešil a radši přestal hrát. P.S. Mám nové ovladače graf. kraty. Díky za každou radu!
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GMA X3100 malé okno ve hrách

Příspěvek od beardie »

rozlisenie hry je aktualne ake?
klavesova skratka stlacena omylom?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
HudeCheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od HudeCheck »

Předešlé i současné je 800x600 60 Hz. Samozřejmě jsem ho potom zkoušel i mněnit,ale nemělo to žádný vliv na velikost okna.

To mě taky napadlo, že by to mohlo být nechtěným stalčením některé ze zkrtatek, jenže já téměř žádnou neznám snad jen alt+enter, ale ta jen změnila "fullscreen" na windows okno, ve které hra běžela. Nenapadá vás nějaká?

díky
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

skus pozret v nastaveniach hry, v nastaveni klavesnice
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Hele když už je tu téma o x3100, tak by mě zajímalo, kde jste na ni stáhli ovladače? Já je stáhl přímo na webu intelu (nebo teda přesně pro chipset). Chtěl jsem na tom hrát wow, ale ve 1280 to jede mimo město, tak 17-20 fps :/ A taky jsem zkoušel gtasa a když jsem to dal na full, tak to bylo komplet nehratelný a hodně objektů bylo fialových :( ... Na youtube jsem koukal, že to tam lidem jede v pohodě, tak by mě zajímalo co je špatně...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
HudeCheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od HudeCheck »

Taky jesem stahoval přímo ze stránky intelu. Nemyslím si, že někdo jiný než oni se budou zahazovat s ovladačema grafiky, na které už toho nějak víc "vyhnat, kazalyzovat nebo detonovat" nejde.

Přece nemůžeš čekta, že s integrovanou low-endovou kartou můžeš hrát tak poměrně graficky náročné hry, které jsi vyjmenoval plynule a ještě co víc se divíš, že to nejede na plné detaily. Smířil bych se stím, že jestli je chceš hrát na svém laptopu, tak pokud možno na nízké detaily a někdy i rozlišení. Radši bych se netrápil na NB a radši si to zahrál na tvém PC ;).

No a každopádně můžeš být rád, že nemáš aspoň problém jako já, který jsem mimochodem ještě nevyřešil a nevypadá to, že někdy vyřeším, pač zatím nikdo nevěděl, co stím.
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

No mě spíš zajímalo, proč tam mám ty fialové objekty... Na youtube jsem viděl, jak to tam někomu na x3100 na max jede úplně v pohodě... Btw myslím, že spore je náročnější než gtasa :) A když na tom hraju cs, tak v pohodě, ale jakmile rozsvítím baterku, tak ty fps jdou taky drasticky dolů... To by snad ta grafika utáhnout měla :)...
Jinak na tvůj problém řešení neznám, ale může to být čímkoliv... Od icq, až po nějaké prográmky na úpravu vzhledu (windows blinds, stardock) jestli používáš... Vím, že jsem to kdysi měl a dělalo to strašný bordel... Já bych hledal chybu v něčem, co nepatří do čerstvě nainstalovaných winů ;)
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
HudeCheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od HudeCheck »

Řekl bych,že fialové byly proto, že už ta karta prostě nestíhala.. Podle toho co je třeba na youtube bych se moc neřídil, přecejenom při tom natáčení, jde udělat dost lehký fake. To že je spore náročnější než gtsa bych určitě neřekl a jestli tak možná je to podbné, ale jestli jsi viděl jak jednoduchá grafika ve spore je a to malé množství detailů apod., tak bys možná změnil názor ;). Krom toho kdoví, co měl ten dotyčný za sestavu, především množství RAM..

No jestli máš na mysli CS 1.6, tak tam je problém spíš v tom, že ty ovladače X3100 nejsou uplně ideální (kompatibilita) pro tak starou hru, ale já osobně jsem to pak nějak ponastavoval tak, že mi to jelo už naprosto plynule. A jestli myslíš CS source tak bych se ani nedivil, to už je jiný kalibr pro takovou kartu.

Tam ten problém už asi ani řešit nebudu pač na to nemám náladu ani čas a je to vlastně pro mě užitečnější když nic nehraju :D....
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jojo myslím 1.6... Když nesvítím, tak to jede v 70fps, ale jakmile rozsvítím baterku, tak to padne na 20... Možná je to tím, že tam mám opengl, protože při directx se mi po alt+tab už nevrátil obraz...

yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

mam X1650pro + drivery 7.7 a A64 3000...
taky se setkavam s nejruznejsimi problemy u 1.6. Kazda rozsvicena flashlightka ubere ~30fps, prostrelovani objektu ubere ~10fps, vetsi pocet player modelu snizi o 5-20fps. Taktez netusim cim by to mohlo byt zpusobeno, zkousel jsem pretaktovat CPU - vysledek by ovsem stale totozny.
Narazil jsem na cloveka, co tvrdil ze je problem v konfliktu chipsetu KT800 a novejsich ATIn /od generace R420?/ popripade jejich driveru.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“