Cirrus píše:Vyplatí se SSD disk (např. A-DATA či Transcend 32GB) jako systémový disk?
Pokud ti jde o výsledky v benchmarcích, tak ano.
Pokud ti jde o reálný výkon, tak bohužel moc ne.
A věc druhá, pokud už bych SSD disk vybíral, vyplatí se vzít Sata300 nebo stačí Sata150?

Rozdíl v ceně je značný.
Záleží na tom, jaký konkrétně SSD disk bereš. Já mám Gigabyte i-RAM a tam by se SATA2 hodilo hodně, protože limitem je právě rozhraní. U flash-based médií by sis nejspíš vystačil i se SATA.
hehe no a je opravdu rychlejší a lepší ve všech směrech? Na kolik dnes vyjde ten "modul" pro ramky?
Rychlejší rozhodně. Na softwarovém ramdisku uděláš 2-3 GB/s podle konfigurace počítače a použitého ramdisku, na HW ramdisku tak jako tak skončíš na tom, co ti dovolí řadič (takže na pořádných serverových řadičích dosáhneš při zapojení hodně i-RAMů možná i 800 MB/s).
Druhá velká výhoda SW ramdisku je nastavitelnost - sám si rozhodneš o velikosti, o způsobu práce (čistý ramdisk, zálohovaný ramdisk, synchronně zapisovaný ramdisk...) atd.
Prakticky ve všem ostatním (cena, užírání systémových zdrojů, zachování obsahu po restartu, možnost bootovat) je u SW ramdisku horší (i když... já třeba oceňuju, že se mi ramdisk po resetu smaže...).
Stratos píše:Jakmile na nej ale nainstalujete WIN a cca po 2 hodinach instalaci driveru a ruznych SW se zacne disk chovat dost zvlastne. WIn jako neodpovidaji a chvilkama zamrzaji.
Potvrzuju, se dvěma různýma SSD. Jediné, kde se to neprojevuje, je ten i-RAM, ale ten má zase jiné mouchy...