DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Spike44
Začátečník
Začátečník

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od Spike44 »

Tak tahle cena toho 26" SIPS LG (W2600HP-BF) je uz vazne skoro neuveritelna.
http://www.hifishop.cz/detailpage.asp?DPG=124784
Jeste ze jsem si ho asi pred mesicem koupil za skoro 15000Kc. Sice s tou mysi Log.Revolution od Alfy, ale stejne mi je ted skoro do breku :?
C2D E6750 2.6Ghz@3.2Ghz 8x400 defaultV | ASUS Striker Extreme, fsb 400MHz, bios 1801 | 4x2GB Patriot Viper 4-4-4-12-1T 400Mhz | Zotac GTX260 (216sp) ?/?/? Mhz | intel SSDM80G2 + >3TB onLAN | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Thermaltake Touchpower 750W modded w/ 14cm BlueLED fan || watercooled w/ noFan possible || 26" LG W2600HP S-IPS || W7 x64
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

http://www.levnyshop.cz/Main.aspx?CLS=P ... _EQ=163845

Tady je ještě o něco levnější
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo779 »

TO: uz se tesim az tady nekdo napise a tady je na sklade a je to revize2 :lol:
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

A u nas je cena stale vysoká, je to na nič .... :(
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

Brišo píše:A u nas je cena stale vysoká, je to na nič .... :(
Já myslím,že pokud budou platit ty nové ceny po snížení,tak si nemůžeme stěžovat....za 10800 Kč za panel S-SIPS a ještě k tomu 26 palců...pohodička.
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

No ja som myslel u nás ako na Slovensku :lol:
U vás sú parádne to je o inom....
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

Brišo píše:No ja som myslel u nás ako na Slovensku :lol:
U vás sú parádne to je o inom....
Sorry,jsem si nevšiml :-D
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Spike44 píše:Tak tahle cena toho 26" SIPS LG (W2600HP-BF) je uz vazne skoro neuveritelna...
Sakra, vědět, že cena poletí takhle rychle dolu v době kdy sem ho kupoval ...
Za tuhle cenu je to ale už jasná volba ..
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Přesně tak. Já ho kupoval na začátku června za 16k s DPH. Ale tak to už je v IT světě celkem dlouha doba a takhle to je se všemi výrobky, takže to nemá moc cenu řešit .)
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
cornholio
Nováček
Nováček

Příspěvek od cornholio »

Zabudnite na LG 2600w (bez ohladu na reviziu), mal som doma reviziu 2, svietilo to aj pri jase 0 ako vianocny stromcek - cela miestnost v noci vysvietena, clovek aby mal zblizka zvaracske okuliare ked nechce prijst o oci. Jedine 2 dobre veci - 2 palce naviac oproti standardnej 24' (aj ked su veci potom zrnitejsie) a dizajn - ten sa korejcanom podaril. Ked LG tak kvoli intenzite svietivosti primarne ako nahrada telky t.j. keby som cez den chcel pozerat filmy/hrat sa z vacsej vzdialenosti.

LG som vratil revizia 2, ale plno vadnych pixelov a ta svietivost ...

Dnes som kupil HP lp2475w. Panel H-IPS - t.j. super farby + pozorovacie uhly, more vstupov - viac ako ma DELL (ten mam v robote), potesil ma aj 6 portovy integrovany usb hub. Ziaden vadny pixel, spotreba 44 - 98 W (jas 0 az 100). Farby subjektivne lepsie ako DELL aj LG. Nevydava ziaden hluk, ako som sa docital na nejakom fore. Dizajn sice strochy ala EIZO ale neurazi. Uplna spokojnost.
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

cornholio píše:Zabudnite na LG 2600w (bez ohladu na reviziu), mal som doma reviziu 2, svietilo to aj pri jase 0 ako vianocny stromcek - cela miestnost v noci vysvietena, clovek aby mal zblizka zvaracske okuliare ked nechce prijst o oci. Jedine 2 dobre veci - 2 palce naviac oproti standardnej 24' (aj ked su veci potom zrnitejsie) a dizajn - ten sa korejcanom podaril. Ked LG tak kvoli intenzite svietivosti primarne ako nahrada telky t.j. keby som cez den chcel pozerat filmy/hrat sa z vacsej vzdialenosti.

LG som vratil revizia 2, ale plno vadnych pixelov a ta svietivost ...

Dnes som kupil HP lp2475w. Panel H-IPS - t.j. super farby + pozorovacie uhly, more vstupov - viac ako ma DELL (ten mam v robote), potesil ma aj 6 portovy integrovany usb hub. Ziaden vadny pixel, spotreba 44 - 98 W (jas 0 az 100). Farby subjektivne lepsie ako DELL aj LG. Nevydava ziaden hluk, ako som sa docital na nejakom fore. Dizajn sice strochy ala EIZO ale neurazi. Uplna spokojnost.
hmm asi spatny / mene povedeny kus. nemam s timto monitorem zadny problemy, o kterych se tu zminujes ...
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

taky jsem v klidu, s monitorem nemám problém 8)
Intel PC is back
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo779 »

A s tim svitenim v noci to taky neni problem????
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

cornholio píše:Dnes som kupil HP lp2475w.
kde a za kolko, nikde som ho totiz este nenasiel
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Zkus HPmarket, tak je za cca 13k - ale netusim kdy to dodaj :)
Jinak me nepride moc supr nic uzasnyho - inputlag (avg25-max40), libi se mi garance 0 vadnych pixelu a vstupy. Kazdopadne je to stejne displej LGcka :)
cela recenze : http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2475w.htm

add. jas monitoru aspon u me jsem u prvniho displeje na jas hral a na noc snizoval, pak me to ale prestalo bavit a zvyknul jsem si to neprepinat a ani mi to neprijde - jedu na 90% jasu. Jen u ntb na noc musim snizit o 1 stupen, ten sviti uz moc.
vidmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od vidmann »

Robo779 píše:A s tim svitenim v noci to taky neni problem????
Se svícením není problém. Každý novější LCD svítí, když se na něj přechází ze staršího LCD nebo CRT, což byl můj případ v práci (starší LCD) a doma CRT. Brzy jsem si ale zvyknul, i v noci, teď mám LG jas na 50 % a kontrast na 70 %.

Jinak jsem ho kupoval v půli července s myší za 16 000 a takovéhle snížení jsem nečekal, maximálně na 13 000 - 14 000, kor když LG 245 držel hrozně dlouhou dobu +- stejnou cenu. Ale už jsem si zvyknul, že všechno co koupím, se buď rozbije, nebo okamžitě zlevní :) Nemá cenu se po koupi šťourat v padajících cenách.

Před asi dvěma týdny jsem se rozhodnul, že když už, tak už a k monitoru pořídím i zbrusu nový stroj. No a co myslíte - vybral jsem komponenty, udělal tabulku a sleduju, jak to kvůli dolaru každý den roste. Sice ne tak dramaticky, jako klesá cena LG, ale přesto se mi nechce kupovat v době růstu, protože jsem si jistý, že jakmile to koupím, půjde to okamžitě, klidně i nelogicky dolů. Takže až přemůže touha po novém stroji logiku teď nekupovat a počkat na nevyhnutelný pokles cen hw, může kdokoliv jiný do týdne nakupovat, protože jsem si jistý, že všechno o 20% zlevní :)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

vidmann píše: Před asi dvěma týdny jsem se rozhodnul, že když už, tak už a k monitoru pořídím i zbrusu nový stroj. No a co myslíte - vybral jsem komponenty, udělal tabulku a sleduju, jak to kvůli dolaru každý den roste. Sice ne tak dramaticky, jako klesá cena LG, ale přesto se mi nechce kupovat v době růstu, protože jsem si jistý, že jakmile to koupím, půjde to okamžitě, klidně i nelogicky dolů. Takže až přemůže touha po novém stroji logiku teď nekupovat a počkat na nevyhnutelný pokles cen hw, může kdokoliv jiný do týdne nakupovat, protože jsem si jistý, že všechno o 20% zlevní :)
joo to znam . .akorat ze to nema cenu .. pokud si nejses jistej, ze to zlevni, tak nema cenu vubec cekat - nektery veci nezlevni pul roku... nejlepsi je koupit a pak si aspon na pul roku zablokovat pristup do vsech e-shopu :) a jen si to uzivat, at to uz ma hodnotu jakoukoliv. Taky sem pred 2-ma lety koupil suptr trupr ramky za 8k a dneska prodal za 800 - hruza :twisted:
cornholio
Nováček
Nováček

Příspěvek od cornholio »

HP som kupil cez znameho vo velkosklade BGS (cena nieco cez 14 xxx SKK s danou), ale evidentne maju malo kusov, kedze je to taka cerstva novinka. Hadam sa to zlepsi coskoro.

LG 2600 som mal po EIZO 19' takze viem porovnat svietivost. A po jednom dni viem porovnat aj s novym HP2475. Takze ten monitor svieti najviac zo vsetkych LCD monitorov, ktore som kedy mal/videl. Na zabavu a kukanie z vetsej vzdialenosti OK, ale zblizka...
Urcite to nebola chyba kusu (ten moj mal "len" vadne pixely, elektronika rev.2 aj podsvietenie boli v poriadku). O intenzite podsvietenia sa pisalo/pise v recenziach. Kvoli nemoznosti dostat minimalny jas na 120cd nedostal monitor nejaku certifikaciu pre grafikov (prad.de).

Stastni/spokojni majitelia LG 2600 maju zrejme mlade a silne oci. Ja uz nie som teanager (3x rokov) a oci mi tak nesluzia a viac si ich vazim, takze LG 2600 na pracu v noci urcite nie - to by som musel mat zapnute este nejake svetlo v izbe, pri uplnej tme ma boleli oci po necelej hodine surfovania - pocit, ktory som od zakupenia EIZO S1930 /vymena 17'CRT nepoznal...

LG ma navyse dost prestrelene farby (wide gamut), ale niekomu to moze vyhovovat.
Celkovo LG urcite nie je zly (filmy/hry z 2-3m - uplne super), ale pisat/programovat/surfovat na nom v noci by som nechcel ani keby to bolo platene - mozno cez den pri jase 0. Aj mna pred kupou ubezpecovali na fore ze na minimalnom jase je to v pohode aj v noci - NIE JE! - mam len jedny oci.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

s tím jasem je celkem potíž, musel jsem kvuli tomu prodat docela dobrej PVA monitor a podle popisu pro me neni ani zadnej IPS monitor.U novyho TN mam nastavenej takovej jas a Kontrast kterej kdybych nastavil u PVA tak u monitoru nevydrzim ani hodinu, bez nadsazky.Po tehle zkusenosti cekam na novy technologie a PVA, IPS je pro me absolutne pase.Podotykam, ze oci fakt moc dobry nemam.
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

cornholio píše: ...
No já u toho LG mám nastavený jas 0 a kontras 30. V noci nemám žádný problém.
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“