Na notesu mám Visty, bussines. Nelimitují něco defaultně? Povypínal sem všechny firewally apod a stále nic... nevíte??
Pomalá Wi-fi - proč?
Moderátor: Don
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pomalá Wi-fi - proč?
Zdravím. Mám nový notes Lenovo SL500, všechno ok, až na wifi. Pokud se připojím k mému routeru kabelem, rychlost je ok (120kB/s - max), pokud ale jedu pres wifinu, tak jedu only cca 30-40kB/s více ne (žádné šifrování, nebo omezení na routeru). Zajímavé je, že na druhém notesu Fujitsu (ted nevim model, to je ale fuk) je to v pohode.
Na notesu mám Visty, bussines. Nelimitují něco defaultně? Povypínal sem všechny firewally apod a stále nic... nevíte??

AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomalá Wi-fi - proč?
Tak sem upgradoval ovladače na tu wifinu od Intelu a už je to v pohodě. Byl tam nějaký květnový ovladač, teď je tam ze srpna a valí to jak má. Kdyby náhodou někdo měl problém, tak to zkuste, je to hnedle...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomalá Wi-fi - proč?
Tak nic no
Dnes to celej den valilo, pak se něco jebl...a je to tady zas. Pokusím se popsat přesně můj problém, mám nějaký nový poznatky...
Takže topologie je nějak takto:

- z desktopu jede net uplně v pohodě, cca těch 120kB/s (mam 1Mbit)
- mám nasdíleny složky s filmama na desktopu, a ty si na notesu "streamem" pouším bez problémů, HD videa o 10Mbit nejsou problém, síť funguje super
- z notebooku je problém net rozjet na více než 30-40kB/s
- pokud resetuju router a rychle potom spustím nějaké internetové meřidlo, rychlost je bez problémů, a cca 10s funguje oněch 120kB/s. Nebo pokud se na síť připojím tak chvíli de dobře, pak se to zase zpomalí.
- pingy z notesu do internetu jsou stejné jako z desktopu
- router přidělí přes DHCP notesu IP, bez problému - rychle
Čím to je? Já už fakt nevím. Myslel sem že to je těma ovladačema a ono nic. Nemáte někdo
nějakou radu?
Mám podezření na router, prostě moc funkcí škodí. Net mi de do WAN, LANem de do desktopu a navic ještě do AP. Že by toho bylo moc? Proč to ale na jiném notebooku šlo normálně? Žádná omezení router nemá (kontrola MAC), respektive jsem je povypínal.
Jo a na desktopu mam WinXP SP3, na notesu Visty 32bit Buss - jen tak pro úplnost.
Dík za každou radu.
// Edit: Ve speciálním softwaru od lenova jsem nastavil pro notes (wifi client) MAC preferovaného AP a teď to zase jakoby jede v pohodě už delší dobu. Sem z toho na prášky.
Dnes to celej den valilo, pak se něco jebl...a je to tady zas. Pokusím se popsat přesně můj problém, mám nějaký nový poznatky...
Takže topologie je nějak takto:

- z desktopu jede net uplně v pohodě, cca těch 120kB/s (mam 1Mbit)
- mám nasdíleny složky s filmama na desktopu, a ty si na notesu "streamem" pouším bez problémů, HD videa o 10Mbit nejsou problém, síť funguje super
- z notebooku je problém net rozjet na více než 30-40kB/s
- pokud resetuju router a rychle potom spustím nějaké internetové meřidlo, rychlost je bez problémů, a cca 10s funguje oněch 120kB/s. Nebo pokud se na síť připojím tak chvíli de dobře, pak se to zase zpomalí.
- pingy z notesu do internetu jsou stejné jako z desktopu
- router přidělí přes DHCP notesu IP, bez problému - rychle
Čím to je? Já už fakt nevím. Myslel sem že to je těma ovladačema a ono nic. Nemáte někdo
nějakou radu?
Mám podezření na router, prostě moc funkcí škodí. Net mi de do WAN, LANem de do desktopu a navic ještě do AP. Že by toho bylo moc? Proč to ale na jiném notebooku šlo normálně? Žádná omezení router nemá (kontrola MAC), respektive jsem je povypínal.
Jo a na desktopu mam WinXP SP3, na notesu Visty 32bit Buss - jen tak pro úplnost.
Dík za každou radu.
// Edit: Ve speciálním softwaru od lenova jsem nastavil pro notes (wifi client) MAC preferovaného AP a teď to zase jakoby jede v pohodě už delší dobu. Sem z toho na prášky.