Pomalá Wi-fi - proč?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pomalá Wi-fi - proč?

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím. Mám nový notes Lenovo SL500, všechno ok, až na wifi. Pokud se připojím k mému routeru kabelem, rychlost je ok (120kB/s - max), pokud ale jedu pres wifinu, tak jedu only cca 30-40kB/s více ne (žádné šifrování, nebo omezení na routeru). Zajímavé je, že na druhém notesu Fujitsu (ted nevim model, to je ale fuk) je to v pohode.

Na notesu mám Visty, bussines. Nelimitují něco defaultně? Povypínal sem všechny firewally apod a stále nic... nevíte?? :? :?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomalá Wi-fi - proč?

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak sem upgradoval ovladače na tu wifinu od Intelu a už je to v pohodě. Byl tam nějaký květnový ovladač, teď je tam ze srpna a valí to jak má. Kdyby náhodou někdo měl problém, tak to zkuste, je to hnedle...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomalá Wi-fi - proč?

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak nic no :sad:

Dnes to celej den valilo, pak se něco jebl...a je to tady zas. Pokusím se popsat přesně můj problém, mám nějaký nový poznatky...

Takže topologie je nějak takto:

Obrázek

- z desktopu jede net uplně v pohodě, cca těch 120kB/s (mam 1Mbit)
- mám nasdíleny složky s filmama na desktopu, a ty si na notesu "streamem" pouším bez problémů, HD videa o 10Mbit nejsou problém, síť funguje super
- z notebooku je problém net rozjet na více než 30-40kB/s
- pokud resetuju router a rychle potom spustím nějaké internetové meřidlo, rychlost je bez problémů, a cca 10s funguje oněch 120kB/s. Nebo pokud se na síť připojím tak chvíli de dobře, pak se to zase zpomalí.
- pingy z notesu do internetu jsou stejné jako z desktopu
- router přidělí přes DHCP notesu IP, bez problému - rychle

Čím to je? Já už fakt nevím. Myslel sem že to je těma ovladačema a ono nic. Nemáte někdo
nějakou radu?

Mám podezření na router, prostě moc funkcí škodí. Net mi de do WAN, LANem de do desktopu a navic ještě do AP. Že by toho bylo moc? Proč to ale na jiném notebooku šlo normálně? Žádná omezení router nemá (kontrola MAC), respektive jsem je povypínal.

Jo a na desktopu mam WinXP SP3, na notesu Visty 32bit Buss - jen tak pro úplnost.

Dík za každou radu. :?

// Edit: Ve speciálním softwaru od lenova jsem nastavil pro notes (wifi client) MAC preferovaného AP a teď to zase jakoby jede v pohodě už delší dobu. Sem z toho na prášky.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“