Jakou VGA pro AGP 8x

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou VGA pro AGP 8x

Příspěvek od Stano K. »

Ak máš AGP 4x tak tá kata tam musí fungovať viz: http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agp ... ility.html

U Gs verzií si daj pozor aby karta mala GDDR3 pamäte.
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

A opravdu by nefungovala Ati radeon X800? Mám teď možnost ji mít za slušnou cenu.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

No práve že nie som si istý. :oops:
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

A radeon X1650 256MB DDR3 AGP ten by jel?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Starší VIA čipsety mívají problémy s kartami, které používají PCIe-AGP můstky. A spíše s Radeony s Rialtem. Kdybys sehnal X800/X850 Pro/XT s čipem R420 nebo R481, ty jsou nativní pro AGP a tudíž bez můstku, tam by byla větší šance. Případně GeForce 6800 s čipem NV40 je taky nativní pro AGP.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

Tak jak to teda je stano tvrdí že spíše geforce 6600/7600 tak teď chci kupovat 7600Gs ale které karty tam tedy opravdu jedou?
//
takže spíš takhle mám jít do 7600 nebo X800?

//Stano - edit dvojpost
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já to takhle konkrétně nevím, ale obecně platí, že karta bez můstku je jistější volba, než karta s můstkem. Bez můstku asi není ani jedna z tvého výběru, pokud mluvíš o X800, protože jenom verze Pro a XT (a ještě SE tuším) existují nativně pro AGP. Nevím, za kolik ty karty můžeš mít. Kdybys měl možnost je vyzkoušet, jak v té desce pojedou, bylo by to fajn.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ja som ti povedal že možno budú problémy s novšími kartami od Ati (HD 3850, HD 3650,HD2400, HD 2600, HD 2400 a X1950, X1650) a že u nvidie (7600, 6600, ) by si mal mať lepšie šance.

A Lukfi ti zas poradil aby si zaobstaral staršie karty ktoré boli navrhnuté pre zbernicu AGP, tj. X800/X850 Pro/XT s čipom R420 nebo R481 alebo 6800 (NV40).
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já bych nerad někomu dával falešné naděje, ale je pravda, že bych taky víc věřil přemostěným kartám nVidie než ATI... každopádně nativní jsou nejlepší řešení. R420, R481, NV40, případně k té sestavě by se hodil i nějaký Radeon 9800 (R350/R360).
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

Problém je že většinou není možnost nic zkoušet, tak mám možnost mít 7600GS potom radeon X800XT a 9800 bych sehnal asi taky no..jo a můžu mít i 6600GT
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

X800 XT? To bude pravděpodobně bez můstku. Zeptej se prodávajícího, jestli je tam Rialto, případně aby ti kartu projel GPU-Z a podíval se, jaké je tam jádro.
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

Jojo zeptám se, dále ale jsem vygooglil tuhle stránku http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html nevím co je na tom pravdy , ale podlení pojedou v desce všechny jmenované karty bez problému. :)
//
Tohle je ta X800 http://aukro.cz/item435788017_ati_all_i ... b_agp.html tu bych asi vydražil a koupil.

//Stano - edit dvojpost, NABUDÚCE POUŽI TLAČÍTKO EDIT!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

To je zajímavý, na krabici je napsáno XL, ale na kartě je asi opravdu R420. Možná to teda bude R420 na taktech XL, ale to už je dneska jedno. Za těch pár stovek, co za to dáš, je to skvělej muzejní exponát :mrgreen:
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

Takže co nakonec radíte? Buď 7600GS nebo tu výše jmenovanou X800 ? :) :) Díky že se mnou ztrácíte čas :) Jo ještě bych zapoměl našel jsem ještě radeon X800 GT jádro nejspíš RV480
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ta tvoje sestava pořádně nenakrmí ani jednu z těch karet, a ty dneska stojej pár korun, tak bych koukal na tu kompatibilitu. X800 GT, pokud vím, se dělaly už z jader R423/R480, takže pro AGP musely mít můstek. Nejjistější volba je ten All-in-Wonder z aukra.
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

Hmm tak asi vezmu tu X800 z aukra, jinak na aukru je také tahle Geforce 6800 128MB http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/s ... id=1&act=2
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Má Shader Model 3.0, ale zase míň paměti a míň pipelines. Dělej jak chceš.
Taskr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Nevím jestli si tazatel už koupil kartu, ale jestli ne tak mu snad pomůže moje zkušenost s Radeonem X1950 Pro 512 MB, kterej mi dobře běhá na i850e (AGP4x), ale na VIA KT333 (AGP4x) ač je deska ze stejné doby tak karta v ní jede, ale z problémama (je velice pomalá, jako by běhala v AGP1x).
ASUS A7V333, Athlon 2400+ Mhz, 512 MB DDR, 3dfx Voodoo5 5500 64MB AGP.
ASUS P4T533-C, Pentium 4 3066@3450 Mhz HT, 2048 MB Rimm, ATi Radeon X1950 Pro 512 MB, SB Live 1024.
R3GIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od R3GIS »

No snad starší řada radeonů pojede, jo a nevíte zda to utáhne 250W fortron? (jinak mám ještě navíc 300W EC ale to je lepší si myslím ten fortron :))
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

Chci se zeptat, mám základní desku Soltek KT-600-R k tomu Bartona 2600+ 2GB paměti a grafiku ATI 9600 Pro. Chtěl bych tu grafiku vyměnit za něco rychlejšího. Nejsem nějak pařan her, ale chci aby ty starší byly plynulejší a ve vyšších detailech. Má to cenu tam rvat novou grafiku nebo koupit radši desku s pci-e? a k tomu samozřejmě všechno...nechce se mi dávat tolik peněz za desku, procesor pamětí atd...
Díky moc, za radu a když tak nabídněte co kdo má. Uvítal bych radši geforce, protože s ATI byl vzdycky nějaký problém..
Motherboard: Soltek KT600-R, Procesor: AMD Barton 2600+, Pamět: 2*512 MB RAM, Grafická karta: Club ATI Radeon 9600 Pro, HDD: WD 800JB 80GB 8 MB cache, SATA disk Hitachi 160 MB, Mechaniky: Teac DV-516D a DV-W516GB, Monitor: AOC 9K+, Reproduktory: Genius 5.1 SW value
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“