Náhrada stolního počítače do 30.000,-Kč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jefe33
Nováček
Nováček

Náhrada stolního počítače do 30.000,-Kč

Příspěvek od Jefe33 »

Zdravím, už měsíc řeším dilema jaký note si koupit. Ve značkách se nevyznám, takže bych to nechal na Vás, odbornících. Vím akorát, že ACERy jsou pěkné šmejdy.

Mé požadavky: HDD alespoň 300GB, core2duo, 3GB ram, 15,4 display (rozlišení takové, aby na něm byly pěkný filmy), dedikovaná grafika (na nějaké ty gamesy, ale plné detaily posledních hitů nepotřebuju), baterka s výdrží alespoň 2 hod, aby na něm jely Win XP (Visty nechci), HDMI, Fire-Wire, bluetooth, wifi, usb, čtečka karet, DVD-RW vypalovačka (Blue-Ray nevadí).

Co se tak studoval - docela dobře mi z tohoto vychází Hewlett-Packard Pavilion dv5-1065, nebo některý s modelů Fujjitsu Siemens Amilo Pi3540, nebo Amilo Xi2428. Pak možná nějaká toshiba, ale u ní jsem nenašel HDMI. Co DELL? - třeba Dell XPS 1530.
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: Náhrada stolního počítače do 30.000,-Kč

Příspěvek od Trek »

Já bych šel do toho FS Pi3540, není tam ale vypalovačka a blůtůt, takze nutnost dokoupit externí. Možná teda spíš pro tebe ten Xi2428.

Čtečku karet ještě dokup tu 52v1 MSI, to je luxus za 200 korun, takova krabička přes USB. Tá interní pokrývá málo druhů u každýho ntb.

Servis FS mám v Praze blízko baraku (GCC services) a dá se tam komfortně dojet i autem a opravy jsou velice rychlé, proto mám v oblibě FS. Servisujou i Acer :-) ale Acer opravdu není kvalita (vlastní zkušenosti).

Ten dell asi do 30 v Česku neseženeš.
Jefe33
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jefe33 »

Tak ten Dell u czechcomputer - 31.500,-Kč http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59235
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak jo, ale je to pres 30 000. Notebook neni spatnej a ma visty byznys, ktery maj tu vyhodu, ze mas k dispozici v dodavce downgrade na xp, takze si muzes vybrat, jestli visty nebo xp, alespon u toshiba tecra m9 to takle mam.

Dale ma zaruku 3 roky, coz je dobre. Tak si zjisti jak probiha servis.

A ma dobrou vybavicku, takze uz jen za 200 tu ctecku. Akorat to rozliseni na me by bylo moc velky, na ty pidizviky bych asi nevidel i kdyz mam oci dobry, ale lezlo by me to na nervy asi.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Co jsem porovnával několik notebooků s WXGA (1280x800) a WSXGA+ (1680x1050) tak z drtivý většiny se na vyšší rozlišení používaj znatelně lepší displeje.. A u filmů (HD) to je vidět..

Notebooky to byly v rozmezí 15 - 20k.

// Už jenom proto, že musí mít jemnější pixely..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To určitě, na filmy to bude lepší (nicméně ten notebook nemá blue ray mechaniku, takže jen zgrabovaný filmy), ale ještě je otázka jak poběžej gamesy v nativním rozlišení s tou kartou, ale nenativní ve hrách asi bude taky ok.

Nicméně pro programování a práci nevim, lidi u nás v práci maj i full hd notebooky, ale na takovym displeji já nic nevidim teda. A na filmy upřednostňuji větší displeje, proto jsem si pořídil 24'' full hd monitor (velikost pixelu ok).
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Já jsem si na WSXGA+ na 15.4" navykl, 1280x800 mi přijde děsný, 1440x900 je stříbrná volba (pro někoho asi nejlepší, neni to ani malý ani velký).

Jinak gamesy můžeš hrát i na 1280x800 a pokud nebudeš detailně koukat na pixel po pixelu tak nepoznáš žádný větší rozdíl..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axeli_Machal »

Zdravim, ten Dell XPS 1530 jsem mel, pokud ti opravdu staci X3100 tak neni co resit (pokud nechces za 31tis. verzi s GF8600GT), notebook je to velmi kvalitni a mimo jine vypada velmi dobre a ma velmi prijemne rozmery. Pokud by to nebyla tahle znacka, kolem tech 30tis. jsou i kvalitni HP. Velmi dobrou zkusenost mam i s notebooky znacky Sony Vaio, konkretne SZ3XP, to je do skoly naprosto idealni, idealni rozmery, vaha, kvalita materialu (uhlikova vlakna), 2 graficke karty, vydrz baterie 6 hodin, skvely C2D na 2GHz, 2GB pameti, ale ma pouze 100GB disk, navic by nebyl novy, musel by si najit zanovni kousek (neni to tezke, na ceskem trhu jich je opravdu hodne) novy je tento notebook velmi drahy.
Jako posledni moznost te mohu upozornit na nabidku Českého Applu, na jejich strankach si muzes najit peknou nabidku pro studenty + k tomu notebooku dostanes iPod Classic, dokoupil by si jeste jeden pametovej modul a myslim, ze by to byla dobra volba. Ackoliv to muzu jen doporucit, nemusel by si nutne pracovat na MacOS, velmi mnoho lidi na Macu provozuji i WinXP.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Axeli_Machal píše:Jako posledni moznost te mohu upozornit na nabidku Českého Applu, na jejich strankach si muzes najit peknou nabidku pro studenty
Jsi na drogách? Takový haluze.

Většina lidí co jsem viděl co s tím chvíli dělá to chce rozšvihat v hysterickym záchvatu nepříčetnosti.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Trek píše:
Axeli_Machal píše:Jako posledni moznost te mohu upozornit na nabidku Českého Applu, na jejich strankach si muzes najit peknou nabidku pro studenty
Jsi na drogách? Takový haluze.

Většina lidí co jsem viděl co s tím chvíli dělá to chce rozšvihat v hysterickym záchvatu nepříčetnosti.
Tak to se zcela ocividne pohybujete ve velmi uzkem kruhu lidi. Dotykejte se prosim jen takovych temat, kterym rozumite a muzete k nim rict neco vic, nez jen "je to dobry" a "je to spatny". Pomuzete tak zlepsit prehlednost fora.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Pokud mluvime o MacBooku tak je to drek. Mě osobně ale až tak nevadí, jsem tolerantní.
Jinak si myslím, že o týhle srágoře něco vím, vzledem k tomu, že pro to teď něco programuju.
Desktop je možná lepší ale ten book ...

Ale těžko diskutovat s někým kdo má v signatuře Apple iMac 20", Apple iPhone 8GB Black, Apple iPod Video 30GB, prodej to a kup si něco normálního (rozuměj dobrýho, užitnýho).
Naposledy upravil(a) Trek dne úte 16. zář 2008, 21:45, celkem upraveno 2 x.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Trek píše:Pokud mluvime o MacBooku tak je to drek. Mě osobně ale až tak nevadí, jsem tolerantní.
Jinak si myslím, že o týhle srágoře něco vím, vzledem k tomu, že pro to teď něco programuju.
Desktop je možná lepší ale ten book ...

Ale těžko diskutovat s někým kdo má v signatuře Apple iMac 20", Apple iPhone 8GB Black, Apple iPod Video 30GB, prodej to a kup si něco normálního (rozuměj dobrýho, užitnýho).
10 let jsem pouzival a stale pouzivam PC. Jsem zvykly na PC delat veskerou praci, uznavam, ze co se tyce treba tvorby jakekoliv grafiky, tak jedine na PC. Ale tvorba webu, prace s texty, fotografiemi..apod. to vse lze delat pohodlne a rychle na Macu. Soukromne uzivam produkty znacky Apple, vse je jednoduche, bez problemu, bez chyb, bez nahodnych anomalii, nic nemusim resit, jen delam to, co chci delat, aniz bych musel resit jakykoliv sebemensi problem. V prumeru mi denne projde rukama nekolik notebooku (obcas stolnich PC), kde resim proc neco nejde a i kdyz je pravda, ze pokud je uzivatel PC jen trochu zkusenejsi, nema s dobre odladenym systemem Win problem, ale jednou za cas se necemu proste clovek nevyhne. Na Macu mam vse pekne po ruce a v zakladu, na Windows se po tom musim shanet a resit s tim spojene problemy.
Pokud se nekomu libi prace na PC, neberu mu to, ale ja uz jsem resil na PC takovy s odpustenim ho*na, ze odmitam neco takoveho uzivat soukromne.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jako sorry, ale i DTP studia už nepoužívaj Macy. Jak říkáš, děláš grafiku na PC kdy by se dalo očekávat, že bude dominovat Mac.

Jedině pokud si na něj dáš jinej OS, ale mít notebook s hloupou klávesnicí a touchpadem, ...
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Nekdo ty vyhody nevidi a necha se klidne triznit WinOS, neminim nikoho premlouvat, mohu jen doporucit.
Znam velke mnozstvi lidi a konkretne i jednoho vysokoskolaka, co na tom udelaji veskerou praci (programovani, grafika...apod.), problem to tedy neni.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Nevýhody jsou převažující, počínaje cenou, konče tím, že většina her je pro Win. Jó když to dostaneš v práci na hraní to je možná jiná.

Desktop možná, i když ten je taky předraženej, za ty prachy postavíš kompa úplně někde jinde.

Visty Ultimaty mě osobně nijak netrýzněj, zdaj se mi dost v pohodě. OEM za 3 - 4 tisíce beru rozhodně než Leoparda. Pokud toužím po Linuxu tak si ho stáhnu zadarmiko.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

To zalezi na uhlu pohledu, stejne kvalitni dell stoji stejne co macbook, ma lepsi hardware? Pro windows ano, ale na naprosto bezproblemovy a plynuly beh na MacOS, je to "navic" pro MacOS spise na obtiz (vyssi spotreba, tim nizsi vydrz baterie, pripadne vyssi zahrivani..apod.).

Hrat hry na notebooku je zvrhlost. Nejake WGTour onlinovky na LAN, proc ne. Hry jako takovy, ne dekuji, to vyda na dalsi tema, ktere nesouvisi s timto topicem.

Na iMacu udela clovek minimalne stejne dobrou a rychlou praci jako na PC (Nehlede na to, ze iMac je mnohem kompaktnejsi zarizeni) a ted je jedno jestli se jedna o MacOS nebo Windows.
Na co vykonny HW, kdyz s o neco slabsim HW udelam stejnou praci? Na hry? No to je sakra drahy konicek, kazdy rok kupovat novou grafickou kartu, abych si hru vychutnal na plne detaily.
Resit stale dochazejici misto na disku, resit cim dal tim delsi instalace a s tim spojene problemy...
At se vam to libi nebo ne, dnes hrat na PC nebo notebooku hry, to je drahy luxus, obestaveny problemy.
Kdyz si chci neco zahrat, koupim si LCD televizi a konzoli (Xbox 360, PS3..) a nemam jediny z techto problemu.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“