Herni sestava

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Mrick
Nováček
Nováček

Herni sestava

Příspěvek od Mrick »

Zdarec, mam v planu si porizovat nove PC, ale nejsem zadny IT expert. Muzete mi poradit jestli jsem vybral dobre?

Obrázek

Predevsim mi jde o prvni 3 polozky, tedy desku, CPU a grafiku.

Kdyz srovnam Intel Core 2 Duo E8500 s frekvenci 3,16 GHz na jadro a Quad Q6600 s 2,4 GHz na jadro, tak mi vychazi extra 3,28 GHz u Quadu za stejnou cenu. Kde je hacek?

Jinak mam jeste par dodatecnych otazek, pokud na ne neodpovite nic se nedeje, jde mi predevsim o tu sestavu.

- Co si myslite o dvou HDD? Ma to nejake prakticke vyhody pri beznem pouzivani nebo treba formatovani?

- Vedel by nekdo jak dlouho pobezi SurgeArrest a PW-3100 bez proudu? Co z toho byste spis doporucili?

- A ciste nahodou, nemate nekdo tuhle case - COLORSIT ATRIX? Kdyztak jak se oteviraji predni dvirka?

Diky za vase reakce.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Herni sestava

Příspěvek od karf »

Mrick píše:- Vedel by nekdo jak dlouho pobezi SurgeArrest a PW-3100 bez proudu? Co z toho byste spis doporucili?
pár vteřin spíš vůbec. nejsou to ups ale jen zásuvky s přepěťovou ochranou
asi jsi měl na mysli něco jako tohle http://trust.mironet.cz/trust-ups-pw410 ... -+dp82187/
tam jsou to řádově minuty.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Herni sestava

Příspěvek od Mr. Dirk »

Co zkusit napsat svůj dotaz do Sestavy do 20.000,- nebo Sestavy do 30.000,- ?

Lock
Mrick píše:Kdyz srovnam Intel Core 2 Duo E8500 s frekvenci 3,16 GHz na jadro a Quad Q6600 s 2,4 GHz na jadro, tak mi vychazi extra 3,28 GHz u Quadu za stejnou cenu. Kde je hacek?
Žádný. Nemožeš počítat že výsledná frekvence CPU je udávaný kmitočet x počet jader. Pokud máš PC převážně na hry tak ber E8500 pokud na prácu s videem, nějaké 3D modelování atd. tak Q6600.
Mrick píše:- Co si myslite o dvou HDD? Ma to nejake prakticke vyhody pri beznem pouzivani nebo treba formatovani?
Pokud je nemáš zapojené do RAIDu tak žádnou výhodu nemáš.
Mrick píše:- A ciste nahodou, nemate nekdo tuhle case - COLORSIT ATRIX? Kdyztak jak se oteviraji predni dvirka?
To netuším, ale vím na 100% že bych nic od Colorshitu nebral a zainvestoval do kvalitnější skříně.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“