DIY Mezikroužky
- HentaiRush
- Začátečník
DIY Mezikroužky
Zduř, mám v plánu v průběhu roku (dlouhodobá záležitost ) vyrobit k svému Nikonu D80 AF mezikroužky, protože dávat cca 5000,- za tubus s kontakty se mi moc nechce..
To už je lepší koupit makroobjektiv.. Ale jelikož mám k dispozici soustruh (a jiné) + šikovného mistra ve škole, rozhodl jsem se k plánu ukutit nějáký kus(y)..
Tákže, nevíte o nějákém výkresu bajonetu k Nikonu? Abych nemusel pracně přeměřovat bajonet na objektivu (ano, v některých věcech jsem opravdu líný ).. AF kontakty se ještě něják vyřeší, ale v tom nevidím problém.. Any idea?
To už je lepší koupit makroobjektiv.. Ale jelikož mám k dispozici soustruh (a jiné) + šikovného mistra ve škole, rozhodl jsem se k plánu ukutit nějáký kus(y)..
Tákže, nevíte o nějákém výkresu bajonetu k Nikonu? Abych nemusel pracně přeměřovat bajonet na objektivu (ano, v některých věcech jsem opravdu líný ).. AF kontakty se ještě něják vyřeší, ale v tom nevidím problém.. Any idea?
Wannabe dickface... :]
- no-X
- Středně pokročilý
Re: DIY Mezikroužky
To bude asi dost problematický, protože tohle schéma je vlastnictvím Nikonu a legálně by teoreticky nemělo jít sehnat (pokud by ti ho nedal sám Nikon). Takže pokud něco seženeš, bylo by to vytvořený někým, kdo to sám měřil.
Nevím, jestli ti to k něčemu bude, ale můžeš zkusit kouknout sem:
http://www.zi.ku.dk/personal/lhhansen/photo/fmount.htm
Nevím, jestli ti to k něčemu bude, ale můžeš zkusit kouknout sem:
http://www.zi.ku.dk/personal/lhhansen/photo/fmount.htm
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- HentaiRush
- Začátečník
1) Tímhle jsi mne moc nepotěšil...
2) Tímhle docela jo...
Ono to měření problém ani není, ale spíše se mi nechce vrtat do samice v té D80, při mé šikovnosti to zdemoluju..
No, zatím prostuduju ten web co jsi postoval..
2) Tímhle docela jo...
Ono to měření problém ani není, ale spíše se mi nechce vrtat do samice v té D80, při mé šikovnosti to zdemoluju..
No, zatím prostuduju ten web co jsi postoval..
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ono by to šlo udělat i podle krytek, či redukcí a objektivů.
Jinak vietkong tu má mezikroužky, jak pro canon, tak myslím i pro nikon, cca za 300-500 Kč, bez kontaktů.
Jinak vietkong tu má mezikroužky, jak pro canon, tak myslím i pro nikon, cca za 300-500 Kč, bez kontaktů.
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- HentaiRush
- Začátečník
Však MF mezikroužky se dají koupit na aukru za 300Kč.. V tom problém nevidím.. Jenže nemají kontakty, takže to jsou ve své podstatě jenom tubusy z kovu.. Když by to šlo vyrobit cenově za "pár" korun, tak je to furt lepší koupě.. Hlavně by šli udělat v libovolné délce, kvalitě atd..JvtDeSiGn píše:ono by to šlo udělat i podle krytek, či redukcí a objektivů.
Nad těma redukcema jsem právě dost uvažoval, jenže já nemám kde je sehnat/půjčit..
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no právě, to ti sou pak platný jak... .... supermanoj pláštěnka...
ale právě koupit za pár šupů tyhle tubusy, a pak na ně přidělat ty kontakty. A máš vyhráno, a nemusíš řešit nějaký ty bajonety . Ale řešit to pro každej, může bejt problém, tak třeba libovolnou délku, na "kabelu", a nějak je tam pak přidělávat
ale právě koupit za pár šupů tyhle tubusy, a pak na ně přidělat ty kontakty. A máš vyhráno, a nemusíš řešit nějaký ty bajonety . Ale řešit to pro každej, může bejt problém, tak třeba libovolnou délku, na "kabelu", a nějak je tam pak přidělávat
- HentaiRush
- Začátečník
To, že by se upravil MF mezikroužek na AF mezikroužek, mne napadlo jako první.. Ale není to tak "kůl" (hehe ) jako vyrobit si to sám..
No každopádně, teď jsem narazil na jednom HongKongským eShopu na měchové zařízení..
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9429
Taky by nebylo od věci..
Týpek co si to tam koupil píše, že na svůj D200 to nešlo, protože to má v balení pouze bajonet Pentaxu a Canonu, takže to prodal..
No každopádně, teď jsem narazil na jednom HongKongským eShopu na měchové zařízení..
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9429
Taky by nebylo od věci..
Týpek co si to tam koupil píše, že na svůj D200 to nešlo, protože to má v balení pouze bajonet Pentaxu a Canonu, takže to prodal..
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
makroměch je super věc, mám ho taky, pro M42
- Holda
- Středně pokročilý
Jo makromech je prima vec, ale jen na staticky objekty, coz me venku pekne stve
.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
proč? Dyť to je vpraxi to samé, jako mezikroužky, jen se dá hýbat s prodloužením pohodlněji, a to je dle mě jen a jen plus.Holda píše:jen na staticky objekty
- HentaiRush
- Začátečník
No, Holda asi myslí pokles světelnosti soustavy a tím i delší expoziční časy.. Což je u makra častý jev, že.. Ale od toho tu je hodnota ISO a makroblesky..
- Holda
- Středně pokročilý
No myslim to kvuli mrnave DOF, ono krasne zaostrim na brouka, trochu foukne a jsem v pytli
.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ty mě vždycky zmateš tím "DOF", si řikám, to je to nebo to, proště HO
Hloubka ti klesne i při použití mezikroužků, tka měch jen a jen výhodou
hentai - s těmi makroblesky, já pálim na 135mm a prodloužení kolem 15cm normálnim bleskem (430EX), hovadský, ale funguje
Hloubka ti klesne i při použití mezikroužků, tka měch jen a jen výhodou
hentai - s těmi makroblesky, já pálim na 135mm a prodloužení kolem 15cm normálnim bleskem (430EX), hovadský, ale funguje
- HentaiRush
- Začátečník
Tak v brzké době nic nebude, jelikož nemám absolutně čas..
Dáme lock a pak se to někdy zas odemkne, ok?
//edit Dzin: Na přání uživatele zamknuto.
Dáme lock a pak se to někdy zas odemkne, ok?
//edit Dzin: Na přání uživatele zamknuto.