System windows byl ukončen

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

System windows byl ukončen

Příspěvek od kafooo »

Zdravím
Od známého mám novou základní desku. Když ji používal on, žádné problémy s ní neměl.

Když na PC pracuju, ještě se nestalo, že by mi spadl, ovšem, když pustím jakoukoliv hru, po chvíli mi vyskočí tato obrazovka : http://img231.imageshack.us/my.php?imag ... 087xi3.jpg

Dle mého názoru bude chyva v nějakém HW, ovšem netuším, kde přesně. Prozatím jsem zkontroloval MemTestem Ramky a jsou v pořádku.

Sestava :

Intel Celeron 2.8 GHz 64 bit
2x 256 mb ram (byly již ve starém PC, vše fungovalo v pořádku)
250 GB PATA HDD (byl již ve starém PC, vše fungovalo v pořádku)
Ati Radeon 9550 (tuto kartu mám od kámoše, který ji již 2x reklamoval)

Předem děkuju za jakoukoliv pomoc
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: System windows byl ukončen

Příspěvek od Stano K. »

Čo j to za základnú dosku? Akú dosku si mal predtým? Preinštaloval si win na novo? Máš tam potrebné ovládače?
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

je to asi driverama analizuj minidump
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Přesný název desky předtím netuším, ale byl tam čip Pentium III 633 MHz, měl jsem ji několik let a tyto problemy jsem neměl...

Win jsem kompletně přeinstaloval, ovladače mám všechny.

Název mi nejde zjistit, ale snad tohle pomuze...
http://img217.imageshack.us/my.php?image=deskazi4.jpg
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

slax píše:je to asi driverama analizuj minidump
umm.. to se dela cim?Oo"
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

vyhod to :) a kup neco noveho..
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

slax píše:vyhod to :) a kup neco noveho..
Kdyby to bylo tak jednoduche, nepsal bych sem...

Ten 633 MHz jsem mel nekolik let a mel bych ho doted, kdyby mi znamy nenabidl bezplatnou vymenu jeho (zde udavane) desky za tu mou, jedina investice byla novy zdroj. Ja na novou desku nemam a vzhledem k dosvadni "vymene komponent za ucasti rodicu" pochybuji, ze dostanu penize na novou desku...

Poprosil bych o zdrzeni se rad typu "kup si neco noveho", potrebuju zjistit, co je v pc spatne, ale tyto rady mi nepomuzou.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Vzhledem k tomu, že jsi měl předtím Pentium III a teď máš NetBurst Celera, tak jsi neměnil jen desku a v podstatě se teď jedná o nový počítač, takže původní desku sem vůbec netahej, jen to mate :-)

Ovladače jsi instaloval z CD dodaného k desce? Stáhni CPU-Z a opiš sem, co máš pod záložkou MAINBOARD

Osobně to tipuji na grafiku, respektive ovladače - takže je přeinstaluj nebo stáhni jinou verzi a pak poreferuj co se (ne)změnilo
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

jj, doporučuju otevřít vnitřnosti PC a mrknout se na všechny nadpisy, které na základní desce objevíš, pač to může vypadat na problém nekompatability Čipové sady základní desky (takhle blby zpravidla VIA chipsety) a Grafické karty (ATI+ VIA se zkrátka nemají rády dones - viz častá nekompatabilita HD2600XT s deskami právě s tímto chipsetem (nutno instalovat hotfixy, jestli vůbec pomůžou a je s tím mňogo problémů).. viz diskuse an CZC.
Jo, ještě doporučuju, doplň si bydliště (stačí město..) a zkus splašit za párk kaček jinou grafiku (Ideálně nějakou Nvidii nebo S3 do AGP 8x patice), a yzkoušej, pokud se rozběhne, tak je to jasné a chyba je právě v nekompatabilitě Základky s Grafárnou a bude asi nutná výměna jednoho nebo druhého..
P.s. třebas Na Aukru je toho teď hafec i od jedné koruny a za těch 50 (i méně) kč to za zkoušku stojí.. nejhůř oželíš dvě pivka. Doporučuju :-)
S.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Mr.Nigga píše:Vzhledem k tomu, že jsi měl předtím Pentium III a teď máš NetBurst Celera, tak jsi neměnil jen desku a v podstatě se teď jedná o nový počítač, takže původní desku sem vůbec netahej, jen to mate :-)

Ovladače jsi instaloval z CD dodaného k desce? Stáhni CPU-Z a opiš sem, co máš pod záložkou MAINBOARD

Osobně to tipuji na grafiku, respektive ovladače - takže je přeinstaluj nebo stáhni jinou verzi a pak poreferuj co se (ne)změnilo
Ovladače k samotné základní desce jsem neinstaloval, pouze na grafiku + zvukovku, cd od desky jsem bohužel zapomněl u kámoše, který bydlí několik stovek kilometrů ode mě...

Obrázek z CPU-Z: http://img70.imageshack.us/my.php?image=cpusn8.jpg

Ovladače na grafiku jsem stahoval z ati.amd.com , skusím tam hodit nějaké jiné
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Skim píše:jj, doporučuju otevřít vnitřnosti PC a mrknout se na všechny nadpisy, které na základní desce objevíš, pač to může vypadat na problém nekompatability Čipové sady základní desky (takhle blby zpravidla VIA chipsety) a Grafické karty (ATI+ VIA se zkrátka nemají rády dones - viz častá nekompatabilita HD2600XT s deskami právě s tímto chipsetem (nutno instalovat hotfixy, jestli vůbec pomůžou a je s tím mňogo problémů).. viz diskuse an CZC.
Jo, ještě doporučuju, doplň si bydliště (stačí město..) a zkus splašit za párk kaček jinou grafiku (Ideálně nějakou Nvidii nebo S3 do AGP 8x patice), a yzkoušej, pokud se rozběhne, tak je to jasné a chyba je právě v nekompatabilitě Základky s Grafárnou a bude asi nutná výměna jednoho nebo druhého..
P.s. třebas Na Aukru je toho teď hafec i od jedné koruny a za těch 50 (i méně) kč to za zkoušku stojí.. nejhůř oželíš dvě pivka. Doporučuju :-)
S.
Uhh... bydliště jsem doplnil, grafiku si skusím půjčit od známého, teďkom někdy si kupoval nějakou GForce, tak uvidím, jak to poběží... kdyžtak tu radeonku jsem ještě neplatil, tak mu ji kdyžtak vrátím a skusím splašit něco jiného...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

kafooo píše: Ovladače k samotné základní desce jsem neinstaloval, pouze na grafiku + zvukovku, cd od desky jsem bohužel zapomněl u kámoše, který bydlí několik stovek kilometrů ode mě...
Může to být i těmi ovladači k desce. Je to Asus P5PE-VM
dají se stáhnout tady: http://support.asus.com/download/downlo ... el=P5PE-VM

tak je zkus nainstalovat, jestli to pomůže
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

ok, stahuju chipsetdriver, pak postnu, jak to dopadlo
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Tak, nejakou dobu jsem to testoval, a zacalo to u her hazet hlasku : v aplikaci blabla.exe doslo k chybe a je treba ji zavrit, coz mi drive nedelalo, ovsem, parkrat mi to i spadlo ( resp., najednou cerna obrazovka, ale pc jel, pomohl jen reset, driv mi to delalo jen tohleto + modra smrt).
Tudiz pokrok a resitelum dekuji, skusim vymenit ramky a hodit si tam nejakou nvidii, abych videl, jak to pojede
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Po delsi dobe se zase ozyvam...

Muj momentalni stav pc je, ze jsem na integrovane grafice, prozatim to nepada, uvidime casem...

Problem je, ze nemuzu najit absolutne zadne ovladace, nasel jsem pouze program, co mi sice nakrasne napsal, ze mi v pc chybi nejakych 10 ruznych ovladacu, ale pri pokusu o stahnuti to chce serial klic a podobne blbosti...

Everest mi vypsal, ze se jedna o grafiku Intel Extreme Graphics 2

Ovladace bych potreboval, ponevadz mam vsechno na kompu celkem dosti trhane (prohlizec, pohyb oken etc... )
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

grafiku stahni ZDE

a pak napis co jeste potrebujes, pripadne dej screen ze spravce zarizeni at vime
....ze by to byl MELOUN
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kafooo »

Dekuji za ovladace, funguji normalne, az na jeden problem...

Doted to slo vse v pohode, pred chvili jsem sel se psem a kdyz jsem se vratil (zadny program nebyl pusteny, miranda ani nic podoneho, jen byl na plose) tak byla na cernem pozadi tabulka, ze ovladac grafiky prestal reagovat, mam si ulozit praci a restartovat system... po odkliknuti me to hodilo na plochu v rozliseni snad 640*480 v totalne ujetych barvach, po restartovani vse v pohode...

Vubec netusim, co by s tim mohlo tedka byt, grafika je pryc, ramky jsou v pohode... a to jsem si tam chtel zitra hazet linux -_-"
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“