podtaktování T2250 u notebook Asus F5V
Moderátor: Don
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

podtaktování T2250 u notebook Asus F5V
Mam notebook Asus F5V a procesor v něm jede pořád na max. taktu 1.73G ikdyž není zatížen. Netobook je dost hluční a baterka moc nevydrží.
Chci se zeptat: neměl by se procesor, pokud není zatížen, podtaktovat? Podle mě měl, ale proč se mu nechce?
Chci se zeptat: neměl by se procesor, pokud není zatížen, podtaktovat? Podle mě měl, ale proč se mu nechce?
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: podtaktování T2250 u notebook Asus F5V
Měl, jakej máš nastavenej profil spotřeby?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Problém byl v tom že jsem neměl nainstalovanej Power4Gear, s ním je to ok.
//mě nenapadlo že je něco takovýho potřeba, u desktopu sem nikdy nic podobnýho neinstaloval a chodilo to
//mě nenapadlo že je něco takovýho potřeba, u desktopu sem nikdy nic podobnýho neinstaloval a chodilo to
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono totiž v těch plánech spotřeby je nastaveno to, jak se má procesor chovat - jestli má snižovat frekvenci atd. Jinak Power4Gear myslím ani není potřeba, pokud máš Windows Vista, tak ty mají slušnej Power Management už v sobě a i toto se v něm dá nastavit...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Taky si myslim že by ten Power4Gear neměl být nutný. Ale v možnostech napájení, v XP, sem nic o cpu nenašel. Nebo co myslíš těmi plány spotřeby?
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuju program NHC, http://www.pbus-167.com/ , nastavíš si tam mnohem více věcí než v samotných XP.
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mluvím o Windows Vista, XP jsem na notebooku neviděl ani nepamatuju a nevím (nemůžu si vzpomenout), jak mají udělaný Power Management (spíš si myslím, že to nebude žádný zázrak, v době jejich uvedení se s notebooky moc nepočítalo), takže si tam nech ten Power4Gear...Raoul Duke píše:Taky si myslim že by ten Power4Gear neměl být nutný. Ale v možnostech napájení, v XP, sem nic o cpu nenašel. Nebo co myslíš těmi plány spotřeby?
Jinak ve Windows Vista se to dá najít pod Možnosti napájení a rozšířeným nastavení plánu. Dialog vypadá asi nějak takto: