ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rousik »

Jasně,díky..Ty šroubky pod baterkou sem našel, ty ostatní ne. Vyšroubuju teda všechno co uvidim:-)Díky za rady..
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

rousik píše:Jasně,díky..Ty šroubky pod baterkou sem našel, ty ostatní ne. Vyšroubuju teda všechno co uvidim:-)Díky za rady..
Dej pak vědět jestli se ti to povedlo

PS: Pokud se ti přehřívá GPU, tak doporučuju odšroubovat celej chladič z čipu GPU a dát mezi hliníkovej plíšek kterej je na chladiči a čip trochju teplovodivý pasty, mě to pomohlo. Ale je možný že v těch vedrech to nempomůže tolik, ale určitě trochu jo!!!

PPS: No a kdybys náhoud chtěl trochu experimentovat, tak sundej i chladič CPU odtrhni ho od toho lepidla co tam dávaj, očisti oboje a dej tam taky trochu teplovodivý pasty a dej vědět na jakejch teplotách budeš mít CPU, ALE, pokud se nemílim, tak by tohle možná mohlo zapříčinit další přehřívání GPU, protože se větráček bude točit míň, ale možná že se pletu :-D vždyť sem psal, jestli chceš experimentovat ;)
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

a ak máš NB v záruke tak tým o ňu prídeš vzhladom nato že na CPU je blomba.
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

vladosft píše:a ak máš NB v záruke tak tým o ňu prídeš vzhladom nato že na CPU je blomba.
Už sem měl CPU asi 2krát venku, bez toho abych porušil plombu, a co sem viděl kámošovo A6T, tak tam taky, bez problémů, ale samozřejmě záleží na tom jak a kde přesně je nalepená plomba, já jí měl tak šikovně, že to sice chtělo trochu šikovnosti a tenkej šroubovák, ale plomba přežila, teď jí mam nalepenou přesně na šroubku :-(
PetHol
Nováček
Nováček

problem

Příspěvek od PetHol »

Dobry den,

mam Asus A6kt a mam jeden problem...
Kdyz restartuju notebook tak se vypne ale znovu se uz nezapne, jen probliknou vsechny diody a zustane vypnuty, kdyz ho chci znovu zapnout tak zase jen projedou diody a nic se nedeje, tak se to stane asi tri krat a pak normalne nabehne a jede normalne. Nekdy se stane ze zamrzne po najeti win, po vypnuti se stane zase to same stema doïodama a nejde zapnout. Nevite nekdo co s tim?
Notebook ma dva roky, jedna reklamace monitoru a prehrival se (ucpany vetrak) jinak bez problemu... Zkousel sem format, ale nepomohlo to...

Diky za odpovedi...
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu!!!
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

pozeraj sa pomaly po new NB ... je to HW chyba jedného pekného dňa to nenabehne ani po 300x pokuse... proste dačo štrajkuje na MB a k hodnote NB ku cene opravi zakladnej dosky niekde okolo 10-12tis.. => rovno new NB so zárukou.. max môžeš skúsiť updte BIOSU (teda ak neaky novši najdeš..), iný HDD prípadne kontrola cez SMART,kontrola RAM či ich prehodenie v slotoch,výmena batérie CMOS (u NB môže biŤ dosť problém, ale to by sa ti prejavovalo tým že bi ti blbli hodiny čo nepíšeš) ale aj tak to na 99% nepomôže.. z vlastnej skúsenosti viem o NB s takymito prejavmy a nakoniec to skôr či neskôr skončilo tak ako som povedal.. teda s tým rozdielom že NB bol ešte v záruke teda výmena MB nestála nič..
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

No asi takhle pochybuju že ho budeš mít přesně dva roky, takže rychle vyplň formulář odešli na reklamaci a čekej, podle mě ti vymění MB a pak by to mělo bejt v klidu. Pokud ne, tak by měla bejt ještě nějaká záruka tý opravy...
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

no tie 2r by som si skontrololav než to niekde pošleš , lebo by to lacné nebolo... pretože A6Kt bol predchodca A6T a o takomto čase pred 2R sa už max vypredával lebo na trh už išlo A6T.. takže už včera kontrolovat záruku bolo neskoro... z vlastnej skúsenosti (teda naštastie nie úplne z mojej 8) ) jednen známi mi hovoril že sa mu nedá A6Km zapnúť tak som ho hned oporučil na reklamáciu a on mi hned nato že už to má viac ako 2r.. po mne chcel teda aspom záchranu HDD.. no a tížden potom mi hovoril že pozeral ten dátum .. upss a o 4dni prešvihol záručnú lehotu.. takže keby hned poslal na reklamačku by mu to ešte opravili.. a skôr ak by také MB už nemali čo je dosť pravdepodobné.. tak by musel dostať penez s5 :) ale to už som mu radšej ani nehovoril... :P
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Moment, já sem myslel že A6KT a A6T vyšli na trh ve stejnou dobu... Dokonce si pamatuju že když sem obědnával A6T, tak sem vyděl na netu i A6KT a nikde o něm moc zmíňka nebyla.
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

nie nie to viem presne NB som vyberal dlhšie pôvodne som mal vybraný A6Kt ten bol na trhu už daaky ten piatok.. potom 2-3 tížden sa vypredal nikde ho nebolo a už bol len A6T.. ale to nevylučuje že sa ešte nedali aj potom kúpiť daaké zabudnuté kusi zo skladov 8) z histórie na CZC mali ho A6Kt od 28.3.2006 no a A6T až 7.7 no ale to bol pôvodna planovana zasielka realne došla až koncom mesiaca.. hmm sám sa divým že si také sprostosti po 2r pamätám ... a ked treba tak okno :roll:
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Ty jo tak to čumim, já měl fakt za to, že vyšli stejně a abych řekl pravdu, tak sem si taky řikal, že to musel bejt neprodejnej notebook, když bylo A6T asi jen o 5k dražší, nebo dokonce ještě o míň, to už nevim, ale každopádně na ceně kolem 30k to znát podle mě nebylo :-D No je to síla:-)
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Příspěvek od mirďa 2 »

Ahoj všichni,tak dnes jsem se asi přiřadil mezi Ty nešťastné vlastníky,přijdu domů,zapnu a ejhle,display nic a jen chvilku chrochtá a vše.Konektor od lcd vpořádku,takže už je nahlášen na reklamaci,ještě že právě měsíc před vypršením záruky.Jinak by to bylo asi v pytli.Škoda že nenajede ani s externím monitorem,abych stáhl data,mám jich tam dost a ne vše zálohované.Jak je z tama dostat asi těžko poradit,kdyby tak šel zapnout klon přes klávesnici,jenže systém asi bez LCD nenajede.Ach jo,to jsem zvědav jak to dopadne.Pěkný podvečer!
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rousik »

Zdravím, před časem sem se snažil rozmontovat tenhle noťas kvůli vyčištění. Bohužel už pak nebyl čas to nějak dokončit,až teď sem se k tomu vrátil. Celek už mi je jasný všechno, ale ani za nic nevim,jak vyndat pevný disk. Je u něj nějaká černá látková páska,předpokládal sem, že pomocí ní by se to mělo vytáhnout..Ale ať dělám co dělám, disk tam drží jako přibitý. Nerad bych tomu nějak ublížil, takže se raději ptám, jestli to neni ještě někde přišroubovaný nebo tak. Díky
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rousik »

rousik píše:Zdravím, před časem sem se snažil rozmontovat tenhle noťas kvůli vyčištění. Bohužel už pak nebyl čas to nějak dokončit,až teď sem se k tomu vrátil. Celek už mi je jasný všechno, ale ani za nic nevim,jak vyndat pevný disk. Je u něj nějaká černá látková páska,předpokládal sem, že pomocí ní by se to mělo vytáhnout..Ale ať dělám co dělám, disk tam drží jako přibitý. Nerad bych tomu nějak ublížil, takže se raději ptám, jestli to neni ještě někde přišroubovaný nebo tak. Díky
Ty jo, asi sem se na to neměl ptát. Jen co jsem dopsal předchozí dotaz, tak v disku začalo pískat a objevila se BSOD. Teď už většinou BIOS ani ten disk nenajde, a když už jo, tak se to většinou startu XP:-(Vlastně jakmile v tom disku začne pískat, tak se celej počítač zasekne.

Před asi 3 dnama sem měnil DVD mechaniku, ale to by snad souvislost mít nemělo, všechno až doteď šlapalo v pohodě.

Co teď? Asi odešel disk,co? Takže teď už se ta žádost o radu jak vyndat ten původní HDD stává velmi aktuální. Případně pokud by jste někdo měli tip na dobrej disk místo toho původního, a za rozumnou cenu, budu jen rád.

Díky
Honza
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rousik »

Takže už sem na vyndání disku přišel,nebylo to až tak složitý.
eric
Nováček
Nováček

Příspěvek od eric »

zdravim vespolek...tak u me to same: prijdu k pocitaci - dopoledne jsem jej zaklapnul,usnul, pak sem ho otevrel a nic...restartoval,problikly ledky,nabehl ale bez LCD,tam se nedeje nic,pri pripojeni monitoru se ani na nem nic neukazalo,system taky nenabehnul-z repracku nic neslo. Zkousel sem to uz nekolikrat,nechal vychladnout procesor a porad to same... Neprisli jste na nejake reseni? Mam mesic a neco po zaruce :sad:
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirďa 2 »

Tak tohle byl můj problém,byl na reklamaci ale z výsledku jsem moc nevyčet,ale napsali :
problem: Blue tooth error Replacedparts:DVD S-Multi
repair results: misjudgment component replacement Eror location
problem:CRT and LCD display error Replacedparts:A6T mainBD_OM/AS close
repair results: repair with new components parts Eror location

Takový byl výsledek.Nevím jestli měnili lcd,měl jsem 1mrtvý bod a mám pořád,to by byla náhoda,i když se mi zdá že má lepší podsvícení.A mechanika těžko říci. No ale zatím funguje a snad už vydrží.Tak ať Ti to dobře dopadne a dej vědět.Čau.
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

v tomto tydnu jsme uz po treti reklamovali tento ntb (A6T)
muzu menit RAM bez toho abych prisel o zbyvajici zaruku?
NB:Acer Aspire V3 571G
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

eric píše:zdravim vespolek...tak u me to same: prijdu k pocitaci - dopoledne jsem jej zaklapnul,usnul, pak sem ho otevrel a nic...restartoval,problikly ledky,nabehl ale bez LCD,tam se nedeje nic,pri pripojeni monitoru se ani na nem nic neukazalo,system taky nenabehnul-z repracku nic neslo. Zkousel sem to uz nekolikrat,nechal vychladnout procesor a porad to same... Neprisli jste na nejake reseni? Mam mesic a neco po zaruce :sad:
Ahoj - měl jsem naprosto stejný problém - bohužel tě asi nepotěším, ale verdikt zněl - výměna základní desky. Mě se to naštěstí stalo týden před koncem záruky :-) Oprava na vlastní náklady se nevyplatí.
eric
Nováček
Nováček

Příspěvek od eric »

Ku!1k píše:v tomto tydnu jsme uz po treti reklamovali tento ntb (A6T)
muzu menit RAM bez toho abych prisel o zbyvajici zaruku?
ja kdyz chtel pridar ramky,prinesl sem notes k memu prodejci,behem zarucni lhuty, on pridal ramky,ale rekl mi,ze sem to mohl provezt sam,ze kolem zadna plomba neni...takze asi ano

//D.M. odděleno OT...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“